dotujemy na małym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Moja propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej
W garach u GosiKarkówka pieczona z kapustą kiszoną... Z ziemniaczkami idealna na obiad, ale może też królować na imprezowym stole. Karkówka jest delikatna, kruchutka i dosłownie rozpływa się w ustach... Potrzebne będą: 8 plastrów karkówki (2 cm) 1 kg kapusty kiszonej sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka słodka, ostra 3/4 szklanki wody olej Naczynie żaroodporne przesmarowujemy olejem, kapustę kiszoną kroimy, jeśli jest zbyt
Pelusiowa Kuchniacałą noc. Potem mięso grilluję przez kilka minut z każdej strony. I… to już w zasadzie wszystko, no może jeszcze ten ekstra dodatek, czyli smażone z tymiankiem młode ziemniaczki, które wieńczą dzieło 🙂 Polecam też pyszne grillowane szaszłyki ze schabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo wdzięczne danie, bo można go jeść na ciepło oraz na zimno i w obu wersjach jest równie smaczny. I tak jednego dnia podałam go na obiad z dodatkiem ziemniaczków i sosu chrzanowego, a gdy ostygł był świetnym dodatkiem do kanapek zamiast wędliny na kolejne dni. Składniki na keksówkę o długości ok. 24 cm: ok. 1 kg mielonego mięsa
Simply Foodmięsa , a że jakiś czas temu nie przygotowywałam kotletów z jajek to nabrałam ochoty właśnie na nie , doskonale się sprawdzają do podania jako danie obiadowe , do tego surówka ziemniaczki i obiad jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 4 osób ) 6 gotowanych na twardo jajek 1 duża cebula czerwona 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka
Mój SmakPotrawka z zielonej soczewicy z marchewką Rozgrzewająca potrawka zdrowa i pożywna. Można jeść ją z ziemniaczkami, kaszami, ryżem czy też z makaronem, ale również z samym chlebem. Czasem wystarczy na prawdę tylko parę składników, żeby zjeść coś sycącego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Pozdrawiam Przepis: Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 marchewki 90 g przecieru pomidorowego
Mój pomysł naJeśli tak, to mam dla Was propozycję na skrzydełka w domowym sosie barbecue. Lekko słodko - pikantna marynata, miękkie, soczyste skrzydełka, słowem niebo w buzi. Jeśli podacie je z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku, to nie wiem, co będzie lepsze. Skrzydełka, czy ziemniaki maczane w sosie. My zajadaliśmy, aż uszy nam się trzęsły. A potem marudzę, że tyłek mi rośnie
Smak mojego domuskładniki dania się pieką przygotowujemy pesto. Rukolę, słonecznik, oliwę, obrany czosnek, bazylię oraz parmezan zmiksować na gładka jednolitą masę. Rybę delikatnie wyjmujemy z folii i wraz z chrupiącymi ziemniaczkami przekładamy na talerz. Polewamy łososia pesto i podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
ChilliJemyTrudno sobie wyobrazić lepiej pasujący dodatek do młodych ziemniaczków jak młoda kapusta.Takie danie można przygotowywać przez cały rok, ale wczesnym latem smakuje wyjątkowo. Młodą kapustę najbardziej lubię z dużą ilością koperku, z lekko maślanym posmakiem. Co najważniejsze jest zakwaszona sokiem z cytryny i dzięki temu wspaniale smakuje. Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 1 kostka bulionowa warzywna bio 2 płaskie
Codziennik KuchennyChłodnik litewski podaje się z gotowanymi na twardo jajkami, szyjkami rakowymi oraz z kawałkami pieczonej cielęciny, indyka lub kurczaka. W wersji wegetariańskiej dodaje sie gotowane szparagi lub młode ziemniaczki. Jeśli ziemniaki podawane są na ciepło, to serwuje się je na osobnym talerzu. W upalne dni do chłodnika dodaje się kostki lodu. Podanie chłodnika z ugotowanymi, wystudzonymi ziemniakami, to mój pomysł
Codziennik Kuchennydodatkami w postaci pikantnej kiełbaski chorizo, kalafiora i dyni. Doprawione mieloną kolendrą, szczyptą szafranu i nasionami kopru włoskiego. Najlepiej smakują z ryżem i sałatą z jogurtem lub tłuczonymi ziemniaczkami i mizerią. Danie jest rozgrzewające i bardzo sycące. Może stanowić dobry sposób na przemycenie niejadkom porcji warzyw. Zarówno kalafior jak i dynia podczas gotowania miękną tworząc smaczny i bogaty
cool and mintyowoce, dlatego to była odpowiednia pora na ta zupkę. Najbardziej lubię ją zajadać z świeżym chlebkiem ;) Składniki na 2-3 osoby: 2 marchwie 1 pietruszka 4-5 ziemniaczków 1 udko z kurczaka bądź żeberko wieprzowe kawałek selera 2-3 cm pora 2-3 ogórki kiszone (nie małosolne !) + trochę wody z ogórków 5 łyżek śmietany 30 % 4 łyżki mleka 1 czubata
Gotowanie...to proste !dodatkiem smażonej cebulki, czosnku i mielonej kolendry. W panierce z tartej bułki, parmezanu i odrobiny czarnego pieprzu. Łatwe w przygotowaniu. Szybko znikają z talerzy. Najlepiej smakują z ziemniaczkami purée i mizerią z ogórków. SKŁADNIKI / około 12 kotlecików 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte na tarce 2 piersi kurczaka (lub gotowego mięsa mielonego) 1 czerstwa kajzerka
cool and mintykoperkowy / jajka w sosie koperkowym Witam wszystkich serdecznie... Dzisiaj pokaże wam jak łatwym daniem można urozmaicić nasze talerze. Koperek mogłabym jeść przez cały rok, jako dodatek do ziemniaczków ale również w pysznym aromatycznym sosie. Tym razem sos koperkowy zrobiłam do polania jajek na twardo. Ale praktycznie taki sosik pasuje do różnorodnych potraw. Przepis
Mój pomysł najedzonka było coś na szybko robione, że nawet było brak czasu, żeby na spokojnie zrobić zdjęcia. Dzisiaj prosta mizeria lubiana chyba przez wszystkich, świeża idealny dodatek do ziemniaczków. Przepis: Składniki: (dla 4 osób) 2 duże lub 4 mniejsze ogórki zielone 6 łyżek gęstej śmietany 18% lub creme fraiche sól, pieprz Wykonanie: Prosta i szybka
Mój pomysł na