Schab pieczony z rozmarynem

Schab pieczony z rozmarynem

Schab pieczony z rozmarynem

Składniki: 1.5 kg schabu 4 ząbki czosnku gałązka świerzego rozmarynu 4 szklanki mleka 3 łyżki majeranku, sól, oliwa Sposób: Schab marynujemy na noc w mleku, czosnku posiekanym,majeranku i soli. Na rano osuszamy schab ręcznikiem papierowym zlewamy mleko pozostwiając czosnek i rozmaryn, Mięso smarujemy oliwa i posypujemy świerzym majerankiem, Pieczemy około 1,5 godziny w 180C w piekarniku FUN ,w folii do pieczenia. Po upływie godziny otwieramy od góry naszą torbę po to by mięso sie zapiekło podlewamy co chwilę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.