poniedziałek, 30 maja 2016
Schab pieczony z rozmarynem
Składniki:
1.5 kg schabu
4 ząbki czosnku
gałązka świerzego rozmarynu
4 szklanki mleka
3 łyżki majeranku,
sól,
oliwa
Sposób:
Schab marynujemy na noc w mleku, czosnku posiekanym,majeranku i soli.
Na rano osuszamy schab ręcznikiem papierowym zlewamy mleko pozostwiając czosnek i rozmaryn,
Mięso smarujemy oliwa i posypujemy świerzym majerankiem,
Pieczemy około 1,5 godziny w 180C w piekarniku FUN ,w folii do pieczenia.
Po upływie godziny otwieramy od góry naszą torbę po to by mięso sie zapiekło podlewamy co chwilę tłuszczem dodajemy rozmaryn i na końcu czosnek.
Smacznego
Przepis na ziemniaczki ryżowe które tu zaserwowałam będą niebawem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania