Pewnie wszyscy lubimy pieczone ziemniaczki. Jest to idealny dodatek do wielu dań głównych i komponuje się z każdym idealnie! Ziemniaki są przyrządzane na wiele sposobów: smażone, gotowane, pieczone, gotowane na parze, smażone we frytownicy (frytki). Dziś przedstawię Wam mój ulubiony przepis na ziemniaki - pieczone ziemniaki z piekarniku. Pieczone ziemniaki w piekarniku według tego przepisu wychodzą naprawdę dobre, są chrupiące, aromatyczne
Kuchnia Łukaszagotujemy do miękkości. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy trochę wywaru lub wody. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Ja zupę podałam z upieczonymi ziemniaczkami
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo lubimy tego typu gulasze , bardzo fajnie smakują do wszelkich kasz , kopytek , ziemniaków itp , wszystko według uznania i upodobań , ja miałam ochotę taki gulasz podać z ziemniaczkami , koperkiem , smak ach sam się broni , serdecznie zapraszam . Składniki ( dla 4 osób ) 1 kg łopatki wieprzowej 2 średnie cebule 2 listki laurowe 5 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka pieprzu
Mój Smakwydaniu ryba tylko zyskuje w smaku. Delikatnie doprawiona kolendrą, znakomicie współgra z lekko pikantnym sosem na bazie papryki, pomidorów i czosnku. Koniecznie podajcie je jak, z pieczonymi ziemniaczkami w marynacie czosnkowo-kuminowej. Składniki na 2 porcje: Ziemniaki: 400g małych ziemniaków 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki kminu rzymskiego Oliwa z oliwek Łosoś: 300g fileta z łososia 1 ząbek czosnku Mielona kolendra Sól
Fabryka pomysłówciepło z indykiem i sosem. Ja uwielbiam, robię jak muszę na szybko, a ostatnio często się to zdarza. Do tego można jako dodatek pieczywo czosnkowe lub jakieś pieczone ziemniaczki, albo bez dodatków. Na głębokiej patelni smażymy warzywa, indyka i na końcu dodajemy sos. Mniam :-)). Udanego weekendu Wam życzę :-)) Składniki na 3 porcje: 300 g filetu z indyka (może być kurczak
kruche babeczkigrudek nie było i wlewamy do garnka . Jajka gotujemy na twardo i obieramy ,kroimy na ćwiartki i dodajemy do garnka i gotowe ,można podać z grzankami bądź z gotowanymi ziemniaczkami
Mój Smakgotującego się mięsa ,w misce mieszam 3 łyżki śmietany i cały serek ziołowy i dokładnie mieszam i wszystko razem wlewam delikatnie do garnka ,podaje z jajkami na twardo i ziemniaczkami
Mój Smakpieczemy około 1 godzinki w 180 stopniach . Znakomicie smakuję z ziemniaczkami
Mój Smakziemniaki przyprawami i posiekana natką pietruszki , wszytko mieszamy i na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy przesmażamy nasze ziemniaki około 5 minut , ciągle mieszając . Kiedy mamy przesmażone nasze ziemniaki , przekładamy ziemniaczki do naczynia żaroodpornego i po przykryciem pieczemy w piekarniku w 180 stopniach , czas pieczenia 1 godzinkę . Po tym czasie wykładam nasze ziemniaki i dodaję do dania głównego . Smacznego
Mój Smakziarenek pieprzu. Wszystko wymieszać i dusić aż kapusta zmięknie , a woda lekko wyparuje , przyprawić solą , pieprzem , kminkiem oraz świeżo posiekanym koperkiem. Tak przygotowana kapusta idealnie smakuje z młodymi ziemniaczkami. Pychotka , gorąco polecam
Aromatyczne Podróżewłasne jedzenie, a nie macie działki lub ogrodu, pokażę Wam jak ja to zrobiłam kiedy jeszcze nie miałam działki. Marzec za pasem i jeśli ktoś myśli o swoich prywatnych ziemniaczkach, to najwyższa pora zacząć się do tego przygotowywać. Po pierwsze - ważne, żeby balkon był słoneczny. Opiszę Wam sposób w jaki ja hodowałam ziemniaki, uwzględniając fakt, że mieszkam na północy kraju
Posadzone i zjedzonekapusty. Po kilku próbach doszłam do idealnych proporcji dla naszej trójki. Zdecydowanie bardziej odpowiada nam to danie z przewagą kapusty, a mięso jest tylko dodatkiem. Z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem stanowi lekkie, sycące danie. Tak jak przy młodej kapuście z koperkiem, (KLIK) tu również trzeba przestrzegać czasu gotowania kapusty, aby nie stała się ciężkostrawna. No i dodać duuużo koperku
Posadzone i zjedzoneLato, to czas najdelikatniejszych warzyw. Mamy młode marchewki, cukinie, ziemniaczki, buraczki, cebule, fasolkę. Tych warzyw nie trzeba długo gotować i w krótkim czasie można przygotować lekki obiad. Na końcu dzisiejszego wpisu są dwa zdjęcia ogródka warzywnego zrobione w zeszłym tygodniu :) Letnia zupa z ogrodu z kaszą jaglaną 1 cebula 5 średnich pomidorów 1 cukinia 20 cm 1 marchewka
Posadzone i zjedzonejeśli już ugotuję garnek takiej zupy, najbardziej odpowiada mi wersja z ziemniakami puree okraszonymi przysmażoną na maśle cebulką. Zapach unoszący się wtedy w kuchni jest niesamowity! Niektórzy ziemniaczki do barszczu podają ze skwarkami, ale mi wystarcza sama cebulka:) Kto jeszcze nie próbował takiej wersji barszczu – gorąco zachęcam do degustacji :) Taki barszcz pamiętam z domu mojej sopockiej Babci :) Barszcz czerwony
Posadzone i zjedzonezupka na warzywach z wkładką i pieczarkami.Myślę, że też robicie czasami taka zupę.Jest smaczna i czuć pieczarki. Składniki: 2 udka z kurczaka 3 marchewki starte 4 ziemniaczki natka pietruszki( same listki dałam) 100 g selera 1 cebula sól i pieprz do smaku ziele angielskie 2 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo: 500 g pieczarek
Różowa kuchnia