ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:144/258)

ZUPA SZPARAGOWA Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI i KURCZAKIEM 150

Pyszna i ekspresowa w przygotowaniu sezonowa zupka z zielonych szparagów, młodych ziemniaczków i pokrojonej w kosteczkę piersi kurczaka. Zabielana śmietaną, podana z pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta. Koniecznie z solidną porcją świeżego koperku i opcjonalnie z także z odrobiną soku z cytryny.  Zupkę możecie ugotować zarówno na domowym bulionie np. z poprzedniego dnia, jak i na wodzie

cool and minty
Zraziki w sosie koperkowo-czosnkowym. 475

resztę posiekanego koperku i gotujemy około 1/2 godz. wyjmujemy zraziki, do sosu wlewamy śmietankę 18% z łyżką mąki i zaklepujemy sos, obiad gotowy-podajemy z kaszą jęczmienną lub młodymi ziemniaczkami

Kuchnia Beaty
Chłodnik z botwinki z jajkiem 178

szczypiorek i odstawiamy. Jak chłodnik będzie zimny, wlewamy do miseczek, dodajemy pokrojone jajka i ogórek, po wierzchu możemy jeszcze posypać szczypiorkiem. Taki chłodnik podajemy z pieczywem, albo z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Jajecznica z ziemniakami 143

jajecznicę znalazłam w książce "Olives, Lemons and Za'atar".  Składniki :  1 średnia biała cebula drobno posiekana 1 duża zielone papryczka chilli drobno posiekana (opcjonalnie) 3-4 młode ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki 6 jajek 0,5-0,75 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego (ja ucieram je w moździerzu) duża szczypta gałki muszkatołowej sól

Codzienne Gotowanie
Sałatka z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi 215

chrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine i octu z czerwonego wina. Idealny dodatek do dań obiadowych. Ja podałam w towarzystwie „ Młodych ziemniaczków z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „Grillowanych szparagów i pomidorków koktajlowych z octem balsamicznym” . Przepyszny zdrowy i sycący obiad pełen smaków, błonnika i witamin! Składniki sałatki

Moja Delicja
Ziemniaki smażone 89

Młode ziemniaczki usmażone...a do tego zsiadłe mleko..i nic więcej nie potrzeba.. ziemniaki  cebula  sól, pieprz koperek Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.Usmażyć , doprawić, pod koniec dodać koperek

Moje domowe kucharzenie
Sałata parzona 137

Jedliście kiedyś chłodnik z sałaty? To mój smak dzieciństwa i szczerze od nikogo nie słyszałam, żeby próbował takiej zupy. Uwierzcie mi - jest pyszna. Ja podaję ją z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Składniki: główka sałaty 2 litry wody 2 łyżki octu pół łyżeczki soli 330 ml śmietana 18% 2 żółtka pęczek szczypiorku pęczek koperku czubata łyżka smalcu Sposób przygotowania: Wodę zagotować

Cukiernia Pychotki
Klopsiki ze słonecznikiem w sosie paprykowo - pomidorowym 157

minut. Sos pozostawiłam z kawałkami papryki, jeśli wolisz zmiksuj go. Do sosu włożyć podsmażone klopsiki i gotować razem przez kilka minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ziemniaki z patelni z fasolką szparagową / Pan fried potatoes with green beans 141

rumianą i chrupiącą skórkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy delikatnie na oleju posiekane czerwone chilli z czosnkiem i przed samym podaniem polewamy tym aromatycznym i pysznym olejem na ziemniaczki wymieszane z fasolką. Użyłam fasolki typu mamut, jednak każda inna, żółta czy zielona też sprawdzi się doskonale. Szybki i pyszny dodatek, polecam! Scroll down for recipe in English Ziemniaki

karmelowy
Chłodnik z pieczonych buraków 172

nadają się stare czerwone buraki. Wystarczy tylko je upiec i połączyć z maślanką i kefirem. Taki chłodnik można zajadać sam w upalne dni ale świetnie smakuje też z ugotowanymi ziemniaczkami. składniki: 500 g pieczonych czerwonych buraków 1,5 l maślanki lub kefiru 1 świeży długi ogórek mały pęczek szczypioru pęczek koperku sól,pieprz 1 mały ząbek czosnku Upieczone czerwone buraczki

Monia miesza i gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 117

Jajko z szynką i szparagami   Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni   Angelika Lody malinowe   Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami   Iwona Pieczone ziemniaczki   Aga Sałatka makaronowa a'la caprese   Agnieszka Wegański chłodnik jogurtowy   Kasia Placuszki z twarogu Dziękujemy za kolejne przepisy i zapraszamy za tydzień

Magiczne Życie Marty
Wakacyjna Sałatka z najlepszymi polskimi smakołykami! 170

Znacie Polaka, który nie lubiłby młodych pieczonych w całości ziemniaczków? Skropionych intensywnie aromatyczną oliwą z oliwek z rozmarynem. Pieczonych z dodatkiem czosnku? Ja osobiście nie znam żadnego. A ogórki kiszone? To jest rarytas! A te samodzielnie ukiszone hmmm palce lizać! Słoneczna, jędrna kukurydza, która ożywia kolorem, i nadaje słodkości daniu. Chrupiące jędrne szparagi i nuta włoskiej finezji, za którą Polacy

SMYKWKUCHNI
"Włoskie" kotlety z kurczaka 166

miąższ w misce - proste. :) Gdy miąższ z wszystkich ziemniaków znajdzie się w misce, dodajemy mleko oraz masło i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli wolicie bardzo delikatne maślane ziemniaczki - dodajcie więcej masła. Następnie ziemniaki doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli wolicie wersję bardziej dietetyczną zamiast masła i mleka dodajcie ok. 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. :) Mizeria: 1 długi ogórek 1 opakowanie

Cooking Monster
Kotlety rybne 145

podanej ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by ładnie zbrązowiały. Świetnie smakują z ziemniaczkami, frytkami i surówką colesław - smacznego

Cooking Monster