ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:144/258)

Ziemniaki z patelni z fasolką szparagową / Pan fried potatoes with green beans 151

rumianą i chrupiącą skórkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy delikatnie na oleju posiekane czerwone chilli z czosnkiem i przed samym podaniem polewamy tym aromatycznym i pysznym olejem na ziemniaczki wymieszane z fasolką. Użyłam fasolki typu mamut, jednak każda inna, żółta czy zielona też sprawdzi się doskonale. Szybki i pyszny dodatek, polecam! Scroll down for recipe in English Ziemniaki

karmelowy
Chłodnik z pieczonych buraków 180

nadają się stare czerwone buraki. Wystarczy tylko je upiec i połączyć z maślanką i kefirem. Taki chłodnik można zajadać sam w upalne dni ale świetnie smakuje też z ugotowanymi ziemniaczkami. składniki: 500 g pieczonych czerwonych buraków 1,5 l maślanki lub kefiru 1 świeży długi ogórek mały pęczek szczypioru pęczek koperku sól,pieprz 1 mały ząbek czosnku Upieczone czerwone buraczki

Monia miesza i gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 128

Jajko z szynką i szparagami   Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni   Angelika Lody malinowe   Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami   Iwona Pieczone ziemniaczki   Aga Sałatka makaronowa a'la caprese   Agnieszka Wegański chłodnik jogurtowy   Kasia Placuszki z twarogu Dziękujemy za kolejne przepisy i zapraszamy za tydzień

Magiczne Życie Marty
Wakacyjna Sałatka z najlepszymi polskimi smakołykami! 181

Znacie Polaka, który nie lubiłby młodych pieczonych w całości ziemniaczków? Skropionych intensywnie aromatyczną oliwą z oliwek z rozmarynem. Pieczonych z dodatkiem czosnku? Ja osobiście nie znam żadnego. A ogórki kiszone? To jest rarytas! A te samodzielnie ukiszone hmmm palce lizać! Słoneczna, jędrna kukurydza, która ożywia kolorem, i nadaje słodkości daniu. Chrupiące jędrne szparagi i nuta włoskiej finezji, za którą Polacy

SMYKWKUCHNI
"Włoskie" kotlety z kurczaka 172

miąższ w misce - proste. :) Gdy miąższ z wszystkich ziemniaków znajdzie się w misce, dodajemy mleko oraz masło i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli wolicie bardzo delikatne maślane ziemniaczki - dodajcie więcej masła. Następnie ziemniaki doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli wolicie wersję bardziej dietetyczną zamiast masła i mleka dodajcie ok. 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. :) Mizeria: 1 długi ogórek 1 opakowanie

Cooking Monster
Kotlety rybne 156

podanej ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by ładnie zbrązowiały. Świetnie smakują z ziemniaczkami, frytkami i surówką colesław - smacznego

Cooking Monster
SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI TRUFLOWYMI, BOCZKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 174

żelazo, magnez, wapń i potas. Oprócz tego bogate są w witaminy: C, A , B1, B3 czy B6. Zawierają przeciwutleniacze i co najważniejsze - nie tuczą:D  Ja te piękne ziemniaczki dostałam ostatnio w prezencie (dziękuję Kasiu!) i postanowiłam je dobrze spożytkować. Przeczesując internet w poszukiwaniu inspiracji na ich wykorzystanie wpadłam na ten ciekawy przepis.  Smak sałatki przerósł całkowicie

Słodko-Słony Świat Ilony
Botwinka na wywarze z wołowiny 199

pietruszkę startą na wiórka  i gotujemy na małym ogniu koło 30 minut do powstania wywaru. Wyjmujemy mięsko( podsmażam je aby tylko złapało troszkę gorąca i podaje osobno z ziemniaczkami ) i dodajemy buraczki z botwinki starte na wiórka oraz botwinkę pokrojoną drobno. Gotujemy do momentu gdy wszystko  będzie miękkie. Skrapiamy sokiem z cytryny do smaku i dodajemy jeszcze

Różowa kuchnia
Bigos z młodej kapusty 176

tylko pojawi się w sklepach młoda kapusta od razu nabieram chęci na taki letni bigosik. Nie za ciężki, z dużą ilością przypraw, idealny z chrupiącym świeżym chlebkiem lub ziemniaczkami. Składniki: 1 kapusta biała 2 łyżki smalcu cebula 0,5 kg mięsa mielonego trochę kiełbasy wędzonej trochę mięsa z zupy 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 łyżeczki wegety

Cukiernia Pychotki
Kartoffelsalat - czyli ziemniaczana sałatka idealna do grilla 198

się z grillowymi daniami.  Składniki: 1 kg młodych ziemniaków Słoik ogórków kiszonych koperek szczypiorek 4 łyżki majonezu 100 g jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: Młode ziemniaczki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Po  ostygnięciu obieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich także pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Mieszamy ze sobą majonez, jogurt, sól

Taste Therapy
Schab duszony w młodej kapuście 138

solą i pieprzem, obsmażamy na patelni z obu stron, a następnie wkładamy do gotującej się kapusty. Dusimy razem przez ok. 20-30 minut, doprawiamy do smaku, podajemy z młodymi ziemniaczkami

Apetyczna babeczka
Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów, z jajkiem 198

sobie ale również jako dodatek np. do grilla.  Weganom proponuję wersję bez jaja :) Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów, z jajkiem 12 zielonych szparagów 15 małych, młodych ziemniaczków 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 jajka ugotowane na miękko sos : 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka syropu z agawy sól, pieprz, 4 posiekane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ogórkowy chłodnik z pieczonymi młodymi ziemniakami 208

dziś na obiad?- zapytała Nina. – Chłodnik ogórkowy z pieczonymi ziemniaczkami. – Co to jest chłodnik? – Taka mizeria. – Nie lubię mizerii!!! -Przecież nigdy nie jadłaś, to skąd możesz wiedzieć? – Ale i tak nie lubię! Drodzy rodzice, znacie to? Regularnie przechodzę takie boje. Miśka niedługo skończy 7 lat i zależy mi na tym aby jadła

greenscarf
Cytrynowo-czosnkowa pierś kurczaka w natce pietruszki 202

Aromatyczna dzięki kompozycji ziół i czosnku oraz ... bardzo soczysta. Dlaczego? Bo całą noc marynowałam je w oliwie i przyprawach z dodatkiem soku z cytryny. Polecam do ziemniaczków, frytek, ryżu, różnych kasz z dodatkiem surówek lub marchewki. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek

Zasmakuj Kuchni
Młode ziemniaki zapiekane z boczkiem 656

podane z mizerią z ogórków smakują wyśmienicie. Składniki: 600 g małych młodych ziemniaków 250 g boczku wędzonego 2 cebule łyżka masła pęczek koperku łyżeczka papryki wędzonej sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaczki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą albo zeskrobujemy skórkę. Gotujemy je w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzamy i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Boczek i cebulę kroimy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania