Kaczka w ziołach, nadziewana jabłkami, pieczona w garnku rzymskim

Kaczka w ziołach, nadziewana jabłkami, pieczona w garnku rzymskim

Kaczka w ziołach, nadziewana jabłkami, pieczona w garnku rzymskim

Przepis na : obiad

1 kaczka 1600-1800 g 4 jabłka sól pieprz pieprz ziołowy oregano hyzop majeranek kolendra 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Kaczkę myjemy i oczyszczamy, zioła mieszamy z oliwą i octem balsamicznym. Całą kaczkę nacieramy marynatą, wewnątrz również. 3 jabłka kroimy na ćwiartki, wpychany do kaczki i spinamy otwór wykałaczką. Układamy kaczkę w garnku rzymskim lub naczyniu żaroodpornym. Podlewamy ok pół szkl, wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy 220 st. po 15 min pieczenia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.