Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką

Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką

Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką

Przepis na : obiad

Ten przepis znalazłam na blogu  Rabarbarowo  i od razu przypadł mi do gustu. Troszeczkę zmieniłam składniki, ale idea pozostała taka sama. Roladki wyszły bardzo smaczne, najpierw podsmażone na złoto, a potem uduszone w rosole. Można je spiąć wykałaczkami by się nie rozpadały, można też związać nitką. Dla naszego alergika była wersja bez mozarelli. 1 podwójna pierś z kurczaka garść świeżego szpinaku (lub kilka kostek mrożonego) 2 ząbki czosnku (u mnie czosnek suszony w płatkach) mozarella kilka go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.