plasterkami bekonu i smażyć na niewielkiej ilości oleju na niedużym ogniu z każdej strony aby dobrze się wysmażyły. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniaczkami i surówką
Smakołyki Asiskupiam się na sezonowych przysmakach, czyli głównie truskawkach i rabarbarze. Choć dzisiaj, przyznam Wam się w tajemnicy, kupiłam - pierwszy raz w życiu! - białe szparagi. Podam je razem z młodymi ziemniaczkami i zamarynowanym w tajemnych składnikach wczoraj przez C. mięsem. Będzie cudowny, wiosenny obiad! I nic mi w tym nie przeszkodzi, nawet ten paskudny deszcz i zimny wiatr, który powrócił
Pożeraczka, czyli raz adobrzefolię, szaszłyki odwróciłam, posmarowałam ponownie marynata i piekłam kolejne 20 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Kiedy są rumiane, a mięso mięciutkie są gotowe. Szaszłyki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i kartuskimi ogórkami konserwowymi ORZECH Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródponownie wyrabiamy, następnie formujemy kotleciki, maczamy w bułce tartej, smażymy na bardzo rozgrzanym , dość głębokim tłuszczu (w przeciwnym razie mogą się rozpadać, a ser wypływać), podajemy np. z ziemniaczkami smażonymi i warzywami
Kuchnia Beatyciasto na bazie ciemnego piwa: http://www.cooktobi.pl/2014/12/ciasto-czekoladowe-piwny-bambo.html Witbier: Banany, melon, mango, migdały, marcepan, dania chińskie, sorbet cytrynowy, karkówka z grilla, szaszłyki, risotto, krewetki Lager i Pils: Pieczone ziemniaczki, frytki, pizza, sery czeskie i niemieckie, ostre sałatki na bazie majonezu, kiełbasa biała z chrzanem, stek wieprzowy z cebulką, jajecznica,, smażony ser. Grodziskie: Kotlet schabowy, sery polskie np. oscypek, paluszki
Kuchnia PROzdrowotnaDrobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance. 300 g drobiowych polędwiczek Przyprawa do mięsa 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu Sól Pieprz 3 łyżki śmietany 18% 4 ugotowane ziemniaki 2 łyżki koperku 1 łyżka natki pietruszki Olej do smażenia Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić
VioletoweKucharzeniecytrynowy, sól Fileta płuczemy i suszymy na papierowym ręczniku. Następnie kroimy w zgrabne kawałki, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką. Smacznego
Moje-pitraszenieZiemniaki Hasselback Ziemniaki w marynacie Buraczki zasmażane Pieczone ziemniaczki Ćwikła Makaron domowy
NA MOIM TALERZUpozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym ogniu i cały czas mieszając dodajemy 1 łyżeczkę mąki. Podajemy z młodymi ziemniaczkami (lub poza sezonem z kluskami śląskimi) i surówką. Smacznego
Moje-pitraszenietrzecie: nie nakłuwajmy wątróbki widelcem podczas smażenia, przewracajmy ją szpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule łyżka sosu sojowego/maggi sól i pieprz olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic
Kuchnia Bazyliimieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na złoty kolor. Ja podałam kotlety z przesmażonymi na maśle pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii i ziemniaczkami z wody. Smacznego, nie tylko w niedzielę
Zasmakuj Kuchnioleju, ponieważ z boczku wypłynął tłuszcz. Kiedy cebulka była już lekko podsmażona wrzuciłam zawartość patelni do garnka. Wlałam sok z pod kapusty, doprawiłam solą i pieprzem. Podałam z ugotowanymi ziemniaczkami i świeżym pieczywem
KukuleczkiSkładniki 500 ml bulionu 1/2 główki brokuła 2 młode ziemniaczki 1 cebulka 1 łyżeczka masła groszek ptysiowy Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę pokrój w kostkę Brokuła umyj i oddziel różyczki Cebulkę zeszklij na masełku, zalej bulionem, dodaj ziemniaki . Gotuj do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodaj brokuła i gotuj przez około 10 minut
KukuleczkiSoczysty pstrąg pieczony w piekarniku, z dodatkiem aromatycznych, cytrynowych pieczarek, podany z warzywną salsą i pieczonymi ziemniaczkami. Składniki na pstrąga: świeży, patroszony pstrąg 4 średnie pieczarki 2 łyżeczki majonezu ( można pominąć ) 3 ząbki czosnku otarta skórka z połowy cytryny+łyżeczka soku garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie pstrąga: Pstrąga myjemy, osuszamy i oprószamy solą, oraz pieprzem. Do środka wkładamy
NiePieprz.plKotlety mielone z dodatkiem świeżych ziół i podprażonej cebuli z czosnkiem, to idealna propozycja na wiosenny obiad. Są delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne, po prostu pycha. Do tego ziemniaczki z koperkiem, duszona młoda kapusta lub gotowana i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję
Smaczne Zdrowe