Pyszne ziemniaczki duszone z burakami, cebulą, marchewką, kiełbaską i boczkiem, podawane z kefirem. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 łyżka smalcu 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w łódeczki 1 marchewka, obrana i pokrojona w krążki 1 burak, obrany i pokrojony w cienkie łódeczki 3 cebule, pokrojone w ósemki 250 g kiełbasy podwawelskiej, pokrojonej w krążki
My Culinary Artdaktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut. Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami. ps. jestem przekonana, że roladki będą równie dobrze smakowały, jeśli je upieczemy w piekarniku a oto moja
nietadietadokładnie z każdej strony. Podsmażone klopsiki przełożyłam do rondelka i dodałam sos pomidorowy. Na małym ogniu dusiłam klopsiki ok 30 min. U nas klopsiki w towarzystwie gotowanych ziemniaczków, fasolki szparagowej oraz kalafiora
nietadietadrobno. Marchewkę i seler starłam na dużych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam kurczaka, cebulę i czosnek. Dodałam pozostałe składniki i dusiłam pod przykryciem ok 45 min. Dobrym dodatkiem będą ziemniaczki lub ryż
nietadietakażde święta. Ach co to był za smak i zapach....Pisząc ten post właśnie przygotowuje się do swojego kugla. Ślinka już mi cieknie na myśl o tych boskich pieczonych ziemniaczkach. Kugiel Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytprzesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Monia miesza i gotujeczosnku świeżego bądź granulowanego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 40 min. Ziemniaki po upieczeniu będą chrupiące z wierzchu i nie powinny być wysuszone ;) Ja takie ziemniaczki najbardziej lubię z domowym sosem czosnkowym ale pasować będą do wszelakich dań mięsnych i ryby
Pelusiowa Kuchniamozzarelli. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. (Ja przygotowałam kieszonki na patelni grillowej). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki i mix sałat z oliwą :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjesmaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i marchewka z groszkiem
Monia miesza i gotujeolejem, kiedy natychmiast wypłynie i zrumieni się w ciągu 1 min to znak że olej jest gotowy ! Jeśli olej za mocno się rozgrzeje wrzucamy do niego kawałki obranych ziemniaczków - wtedy temp. się obniży. Smażę pączki przekręcając je tylko jeden raz, po wyjęciu odsączam na papierze. Podaje posypane cukrem pudrem bądź polukrowane. Smacznego !!! Przepis zmodyfikowany pochodzi z fejsbukowej grupy od Pani
Gotowanie...to proste !roladki odpoczną na talerzu, po czym kroimy je na mniejsze kawałki. Jeśli chodzi o dodatki, to pozostawiam wam dowolność. Ja lubię je jeść ze świeżymy sezonowymi warzywami i ziemniaczkami w mundurkach. Smacznego! Jeżeli pokochałeś/ aś ten przepis, miło mi będzie, jeśli polubisz lub udostępnisz go innym :) Dzięki
Calzonella.comnaczynia żaroodpornego i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam ser jeszcze papryką ostrą mieloną). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Podajemy z ziemniaczkami (przepis) i surówką/sałatką. Smacznego
Moje-pitraszenieTradycyjne buraczki zasmażane idealne na obiad z ziemniaczkami i mięskiem. Mniam, pycha. u Składniki: buraki około 1-1,5 kg 1 łyżka masła 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz, cukier Buraki dobrze umyć, przełożyć do garnka i gotować do miękkości. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać
talerz przyjemnościSięgam wtedy po łatwe i sprawdzone przepisy dla leniuchów:) Jednym z nich są duszone udka kurczaka w sosie śmietanowym z gorgonzolą i szpinakiem, które zawsze wychodzą smaczne. Do tego ziemniaczki z sałatką i mamy obiad jak marzenie:) Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak ze szpinakiem i gorgonzolą (4 porcje) Składniki: 4 udka kurczaka 1 cebula, pokrojona w kostkę
karmelowymieszamy. Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy przez 7 minut na najwyższym ogniu. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem, z powrotem umieszczamy w nim pulpeciki. Podajemy z ugniatanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. Smacznego
My Culinary Art