KACZKA PIECZONA Z MIGDAŁAMI MORELAMI I ŻURAWINĄ

KACZKA PIECZONA Z MIGDAŁAMI MORELAMI I ŻURAWINĄ

KACZKA PIECZONA Z MIGDAŁAMI MORELAMI I ŻURAWINĄ

Składniki: kaczka bez podrobów ( moja miała 2,2 kg ) 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonej żurawiny 100 gram migdałów sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek,  2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody trochę oliwy Sposób wykonania: Kaczkę natarłam przyprawami i czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) z zewnątrz i w środku, skropiłam oliwą i wstawiałam na kilka godzin do lodówki. Do środka włożyłam część wymieszanych owoców z migdałami. Spięłam wykałaczkami, resztę owoców ułożyłam na kaczce i po brzegach. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.