brokuły w osolonej wodzie ( 10 minut) . Warzywa po ugotowaniu dokładnie odsączamy na sitku , następnie układamy na półmisku i polewamy sosem . Bardzo dobrze smakują z kurczakiem pieczonym i pieczonymi ziemniaczkami . Smacznego
Gorący kąsekPrzepyszne ZRAZY nadziewane warzywami ,serem i SZYNKĄ z mielonego mięsa.Świetne danie dla całej rodziny.Możemy je podawac z różnymi sosami do ziemniaczków czy makaronu.Delikatne i przepyszne ZRAZY z rozpływającym się serem żółtym.Myślę , że każdemu zasmakują.Uwaga , wykorzystujemy tu Warzywa z rosołu.Jaką oszczędność mamy przy okazji:)!Zapraszam. 0.5 kg.mięsa mielonego 1 bułka kajzerka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikońcówką dziurę, wkładamy śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami
Moje-pitraszenieUkładamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut (po 15 minutach obracamy na drugą stronę). Podajemy z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z ziemniaczkami* (można z ryżem lub kaszą): Ogórek i pomidor kroimy w kostki, mieszamy z jogurtem naturalnym szczyptą pieprzu, soli i papryką mieloną. Ziemniaki obieramy, kroimy w małe kawałki, gotujemy. Kiedy będą
Moje-pitraszeniemiseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach na obiad). Smacznego
Moje-pitraszeniemięsa tym dłużej gotujemy). Pod koniec w szklance mieszamy łyżeczkę chrzanu z bulionem powstałym z mięsa. Wlewamy do garnka i mieszamy. Zagęszczamy mąką aby powstał sos. Można podawać z ziemniaczkami lub z makaronem. Smacznego
Moje-pitraszenieroladki (zaczynając od zagięcia boków do środka - wtedy ser nam nie wypłynie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju aż roladki będą złociste. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego
Moje-pitraszenieSkładniki 2/3 porcje: 0,5 kg młodych ziemniaczków 1 duży filet z kurczaka papryka ostra mielona, czosnek granulowany, oregano, bazylia 2 małe cebulki Kurczaka kroimy w kawałki, cebulkę w półksiężyce. Polewamy oliwą i doprawiamy papryką, czosnkiem i oregano. Dokładnie mieszamy - odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Ziemniaki obieramy kroimy w talarki (ok 5 mm grubości). Gotujemy około 10 minut
Moje-pitraszenieminut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie mięso odwijamy z folii i zapiekamy jeszcze 10-15 minut, żeby mięso z góry się zarumieniło. Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego
Moje-pitraszeniemożemy aż do samej skóry. Wkładamy do nacięcia paprykę. Rybkę przekładamy na folię aluminiową i posypujemy przyprawami - zawijamy. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 23 minuty.Podajemy z ziemniaczkami lub ulubioną surówką. Smacznego
Moje-pitraszenieGotowane, delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka
Oryginalny smaknagrzanego piekarnika 180 stopni na 45 min, po tym czasie rozwijamy folię i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 min. Gotowe, Smacznego! Można podawać na ciepło z tłuczonymi ziemniaczkami i ciepłym sosem np. pieprzowym lub na zimno do kanapek :) pozdrawiam
Tagebuch po polskuprzez 40 min. Po 20 min. szaszłyki obrócić. Propozycja podania. Szaszłyki z ryżem i warzywami a' la s pag het ti. Podawać z dowolnymi dodatkami np.frytki, ziemniaczki opiekane , warzywa lub ulubione dipy. Gotowe :) Smacznego
Tagebuch po polskuinnym wydaniu. Aromatyczny i niezwykle kruchy . Idealny jako drugie danie z ziemniaczkami lub kaszą . Zapraszam! Schab w jałowcu . Składniki: schab (do 1 kg) 2 cebule łyżka oleju 3 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy 10 nasion jałowca sól, pieprz majeranek czosnek granulowany łyżka mąki Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę posiekać w sporą
Tagebuch po polsku