kolacja bądź ekspresowy obiad. Bigos przechowuję bez dodatku wędlin czy mięsa - podczas podgrzania dodaję jedynie ten składnik i mam gotowe sycące, aromatyczne i pyszne danie. Podawać możemy z ziemniaczkami czy też klasycznie z pieczywem wg uznania. Bigos z cukinii SKŁADNIKI : 1 duża cukinia lub 2 średnie 2 papryki czerwone 3 pomidory 1 duża marchewka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimigdałami i zdrowym dresingiem z kiełkami - idealny i zdrowy lunch do pracy Letnia sałatka z musztardowo-jogurtowym dresingiem i chrupiącymi ziarenkami Prosta i zdrowa surówka obiadowa - idealna do młodych ziemniaczków Prosta i zdrowa surówka obiadowa z sałaty rzymskiej przyprawiona cytrynowym pieprzem Lekka sałatka w ogórkowym sosie, czyli porcja witamin na start Sałatka z pomarańczą
Słodkie okruszkiposypać naszymi ulubionymi ziołami, skropić oliwą, obtoczyć dokładnie wszystko w przyprawach. Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Dodatkowo na koniec włączam funkcję opiekania na kilka minut, by ziemniaczki ładnie zarumieniły się. Smacznego
na moim stole...cienkie plasterki pieczarki. Delikatnie solimy i smażymy, aż nabiorą pięknego brązowo-złotego koloru. Kawałki upieczonej karkówki przykrywamy plasterkami żółtego sera. Na wierzchu układamy pieczarki. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniaczkami i uprzednio przygotowaną sałatą. Smacznego
MyCookBook.plmieszamy. Po godzinie pieczenia pałki przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z powstałym w rękawie sosem, stawiamy z powrotem na blaszkę. Resztę blachy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ziemniaczki. Zapiekamy całość około 40 minut. Na 10 minut przed końcem możemy załączyć termoobieg, aby ziemniaki się nieco zrumieniły i były chrupiące
Gotowanie moimi oczamiprzygotowanego ciasta włożyłam kotleciki, dokładnie wymieszałam, żeby ciasto równomiernie się rozłożyło na każdym z nich. Smażyłam z obu stron na rumiano , na dobrze rozgrzanym oleju. Podawałam z ziemniaczkami krojonymi w talarki
Darcia w kuchnikaczce i po brzegach. Podlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temperaturze 200 stopni pierwszą godzinę pod przykryciem , następne 1,5 godziny odkrytą polewając wytworzonym sosem. Podawałam z pieczonymi ziemniaczkami. Tak wyglądała w przekroju
Darcia w kuchnitalerz. Każdy kawałek mięska panierowałam najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach kukurydzianych. Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawałam z pieczonymi ziemniaczkami
Darcia w kuchnigałką muszkatołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, na koniec łyżkę śmietany (niepotrzebnie, bo puścił sok). Pierś drobiową podsmażyłam na maśle, nie obtaczając jej w żadnej mące. Podawałam z pieczonymi ziemniaczkami układając mięso na wcześniej przygotowanym szpinaku
Darcia w kuchnidodajemy pokrojone warzywa, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 170 stopni, nakrywamy brytfankę i pieczemy dalsze 30 minut. Upieczone udka nakładamy na talerze, razem z uduszonymi warzywami i pieczonymi ziemniaczkami
Kuchnia Babci BasiDziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj deszczowo
Ewa w kuchnidłońmi i wsuwamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C , przez około 60 minut , bez termoobiegu , gdyż może popękać . Po tym czasie jest gotowy , można podać na gorąco z ziemniaczkami i buraczkami tartymi , lub wystudzić , włożyć na noc do lodówki , a drugiego dnia kroić jak wędlinkę na kanapki i tak lubię najbardziej Smacznego ! Post Wielki klops na kanapki – pyszna
Ogrodnik w podróżyjuż pojawił się to w cudownym połączeniu piwa, cebuli, czosnku i oczywiście rozmarynu. Mięso duszone w piwie jest wybornie kruche i delikatne, a sos bardzo esencjonalny. Do tego tłuczone ziemniaczki, ogórek konserwowy i obiad gotowy. Składniki: 1-1,2 schabu 4 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2-3 gałązki świeżego rozmarynu sól świeżo zmielony pieprz 0,5 l jasnego
na moim stole...Jajka w sosie musztardowym to prawie potrawa narodowa. Sądzę, że od czasu do czasu bywa w każdym domu - bo kto nie lubi jajek. Podane z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty stanowią idealny, ekspresowy obiad. Jak nie masz czasu, jesteś zmęczona/y lub nie masz ochoty na dłuższe siedzenie w kuchni to właśnie danie na ten moment. Składniki: Dowolna ilość
Smaki Ewyroladki z piersi kurczaka z szynką prosciutto w sosie śmietanowo-grzybowym, podane z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym. Pyszności <3 Zamiast kaszy pęczak, możecie dodać do dania gniecione ziemniaczki lub ryż. Danie inspirowane jest przepisem ze strony Wulkan smaku . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 roladki: 2 łyżki oleju 2 piersi z kurczaka 4 plastry prosciutto odrobina mąki szczypta
My Culinary Art