Kotlety mielone to tradycyjny, polski obiad. Nie ma domu w którym chociaż czasem na stole nie królowałby klasyczny kotlet mielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) oraz ulubionych sałatek. Kotleciki mielone z mozzarellą to troszkę inna, wzbogacona wersja klasycznych sznyc elków i z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi oraz smaczny obiad. Kotlety Mielone z Mozzarellą - Składniki
Słodka Stronabułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podałam na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami i domową surówką colesław Smacznego :) Jeśli lubicie jak ja takie jarskie kotleciki to zapraszam jeszcze na równie smaczne kotleciki rybne lub kotleciki jajeczne . Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródMieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcję masy, w rękach formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. 4. U nas do tego pieczone ziemniaczki :-) Smacznego
kruche babeczkiFrytki z piekarnika – chrupiące! i do tego zdrowsze od tradycyjnych! Jeśli lubicie takie smakołyki to polecam również przepis na: pieczone ziemniaki w piekarniku oraz chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym Frytki z piekarnika – chrupiące! – Składniki: 1kg ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego sól 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku* 1 łyżeczka bazylii* 1 […] The post Frytki
Kulinarne Przebojebyła złocista i chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego
Kulinarne przemysleniaprzygotowane buraczki świetnie smakują z kopytkami czy ziemniaczkami i mięsem lub gulaszem.Zdrowe , pachnące i nieziemskie w smaku. 0.5 kg.malych buraczków 150 g. Śmietany kremówki 1 ząbek czosnku Oliwa 0.5 łyżeczki sezamu Sól i pieprz ****************************** Buraki ugotować ,zmiksować.Oliwę rozgrzać na patelni , włożyć buraczki,5 minut przesmażyć,wlać śmietanę tyle ile uważacie,wymieszać.Wcisnąć czosnek , doprawić solą i pieprzem.Wymiesza
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinóżki, pałki lub skrzydełka. Takie danie jest doskonałe nie tylko na obiad, ale również na przyjęcie. W domowej wersji wystarczy do takich kurczaczków podać zestaw surówek i ziemniaczki lub frytki. W wersji na przyjęcie doskonale sprawdzają się najróżniejsze dipy. A w czym tkwi sekret smaku tego dania? Oczywiście w odpowiednio dobranych, dobrej jakości przyprawach. Odkąd pierwszy raz użyłam pikantnej przyprawy
Słodkie okruszkiObrane ziemniaki kroimy ( w zależności od wielkości) na połówki lub ćwiartki. Dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na około 30 -40 minut. Gdy wymoczymy je ze skrobi ziemniaczki po upieczeniu będą na zewnątrz chrupiące, a w środku delikatne. Odcedzamy z wody i wykładamy na ściereczkę aby osuszyć. I teraz zabieg, który na pozwoli każdego ziemniaka pokryć tłuszczem
Dieta moja pasjaWstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. Po 10-15 minutach, kiedy ryba się lekko zrumieni przełożyć na drugą stronę i podlać niewielką ilością bulionu. Można podać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego
Mama z miastatłuszczu,co nadaje jej walory smakowe ,ale co dla nielicznych ,niestety jest kaloryczna.Najlepsza jest pieczona,duszona lub smażona.Powinno się ją podawać z sałatą lub surówką z marchewki,z ziemniaczkami lub tak jak ja z kaszą bulgur.Jest to bardzo oryginalne danie i pikantne. 1.5 kg.schabu bez kości 2-3 cebule mała główka czosnku 10dag.masła 1 czubata łyżka mąki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinajlepiej sprawdzić ich miękkość oraz łatwość obierania widelcem. Odcedzić, i gdy tylko dadzą się chwycić w dłoń - obrać ze skórki. Podawać schłodzoną w lodówce zupę - z gorącymi jeszcze ziemniaczkami. Smacznego obiadu
Poezja Smaków - blog kulinarnyblaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju i wstawić do piekarnika. Piec około 25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką, pokrojone w poprzek na 3 cm kawałki, polane sosem pozostałym z pieczenia. Z podanych składników wychodzą 4 porcje. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotujedostarczyć im witamin, które w darze daje nam natura. Nowalijki świetnie się do tego nadają! Uzupełniają braki witaminowe, dostarczają niezbędnych składników mineralnych, kolorystycznie wzbogacają nasze talerze. Czyż młode ziemniaczki ze szczypiorkiem i odrobiną kefiru nie śnią Wam się po nocach? A obok zielonej, młodej sałaty i soczystej smuklej marchewki udaje Wam się przejść na targu obojętnie? Specjaliści żywieniowi ostrzegają jednak
Moja Mama Gotujerękawie do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik ustawiamy na temp 200 st i po nagrzaniu wstawiamy perliczkę na 1 godzinę . Przy okazji możemy też upiec ziemniaczki. W międzyczasie przygotowujemy też marchewkę z groszkiem podprawiając śmietaną kremówką
Gotowanie jest łatweblenderem ;) 2. Teraz dodajemy ketchup, szczypiorek, paprykę słodka, całe jajko, ostrą oraz sól, pieprz do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówką :) Smacznego
Gotowanie...to proste !