ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:120/258)

Szparagi z zielonym sosem frankfurckim 177

słynny sos ziołowy, który jest specjalnością Hesji i który je się absolutnie ze wszystkim i podaje prawie do każdego dania. Tradycyjnie jednak je się wersję wegetariańską z ziemniaczkami i jajkiem na twardo, lub mięsną – jako sos do mięsa. Dzikie zioła, półprodukty lub gotowy sos można też kupić prawie w każdym sklepie. W okolicach Frankfurtu jest nawet Szlak Krajobrazowy Dzikich

Ugotowane pozamiatane
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 225

cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Bigos z młodej kapusty 160

brak. Przygotowując bigos z młodej kapusty, warto zrobić go ciut więcej. Obiad na 2-3 dni mamy z głowy. Bigos z młodej kapusty podajemy z pieczywem lub gotowanymi, młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem. PRZEPIS NA  BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Składniki na bigos: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 150 g kiełbasy podwawelskiej lub innej 1 dobra konserwa mięsna ( słoik około

kolorowotorcikowo
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY 178

Kocham polskie lato za smaki, jakimi nas rozpieszcza. Truskawki, czereśnie, porzeczki, młoda kapusta i ziemniaczki, cukinia oraz fasola szparagowa - to moi faworyci. Nie mogę nacieszyć się tymi dobrociami,  tym bardziej,  że jeszcze bez trudności można dostać je w pysznej, pachnącej,  ekologicznej wersji. Zawsze znajdzie się na bazarze lub w rodzinie dobra duszyczka uprawiająca warzywa i owoce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Młode ziemniaki i kalafior zapiekane pod sosem musztardowym 183

Ziemniaki nie muszą smakować powszednio, a kalafior niekoniecznie musi być podany w towarzystwie zasmażanej bułki tartej. Przykładem tego jest poniższa propozycja – młode ziemniaczki oraz kalafior polane sosem musztardowym na bazie mleka kokosowego – znane warzywa w nieco innej formie. Idealne zarówno jako przystawka, jak i – w większej ilości - samodzielne danie. Składniki: 300g różyczek kalafiora 200-250g młodych ziemniaków

Roślinna - blog wegański
Schab w sosie cebulowym 160

gładki krem. Dodajemy musztardę do smaku. Mięso zalewamy na patelni sosem i ewentualnie chwilę podgrzewamy. Jeżeli sos wydaje się za gesty można rozcieńczyć delikatnie przegotowaną wodą. Podajemy z ziemniaczkami z wody i sezonową surówką. W moim przypadku była to mizeria z dodatkiem rzodkiewki

Kulinarne przemyslenia
Ryba pieczona na warzywach 275

lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię wersję z papryką i na taką podaję składniki. Danie nie potrzebuje dodatków, ale w okresie wiosennym można serwować je z młodymi ziemniaczkami. Zdrowo, smacznie, kolorowo i prosto – czego więcej trzeba? No może kieliszka białego, schłodzonego wina gdy już nadejdą te upały! Ryba pieczona na warzywach: 4-5 porcji filetów z białej

Poezja smaku
Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego 249

przełożona warstwami z liści młodej kapusty. Po upieczeniu są mięciutkie, rozpływają się w ustach, a z mięsem tworzą smaczny i sycący obiad dla całej rodziny. Warto podać z młodymi ziemniaczkami i sosem pomidorowym. 1 duża główka młodej kapusty 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 2 jajka 1 duża cebula 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 4 ząbki

https:KKuchniaMniam
Żeberka miodowe 155

przypalenia. Na koniec odparowujemy żeberka by sosu zostało tylko kilka łyżek na dnie, wyjmujemy mięso i dodajemy do sosu śmietanę. Gotujemy sos kilka minut. Podajemy  żeberka z ziemniaczkami i surówkami , polewając sosem

Gotowanie jest łatwe
Młode ziemniaki pieczone w occie balsamicznym 230

Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podaliśmy z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego.  Składniki 500 g małych młodych ziemniaków ocet balsamiczny (porządny chlust) oliwa extra vergine sok z cytryny łyżka świeżych listków rozmarynu 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego suszone listki szałwii sól pieprz     Przygotowanie   Ziemniaki

R'n'G Kitchen
Drobiowe kotlety mielone z mozzarellą i koperkiem. 557

mięsa. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem oraz ulubioną surówką. Smacznego

Moje-pitraszenie
Fasolka szparagowa 134

Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to jeśli o mnie chodzi nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne. Generalnie to nie ma dla mnie różnicy, czy jest ona żółta, zielona, czy fioletowa. Wszystkie są pyszne i nadają się idealnie do tego dania

PatiGotuje
Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej 152

mnie i moją mamę W naszym menu znalazł się rzecz jasna domowy, świeżutki chleb (przepis na niego pojawi się już wkrótce na blogu, więc śledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak największym wyzwaniem okazało się przygotowanie

PatiGotuje
Duszony karczek z papryką 137

łyżki masła i paprykę. Odrobinę solimy i przykrywamy. Dusimy przez około 15 minut co jakiś czas mieszając aż papryka zmięknie. Na mięso układamy kolorową paprykę i podajemy z dodatkiem ziemniaczków, ryżu, czy kaszy. Smacznego Artykuł Duszony karczek z papryką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Fioletowy krem ziemniaczany 148

kilogram, postanowiłam przetestować je w kilku wersjach: gotowane, pieczone i smażone. W formie pieczonych łódeczek zdecydowanie mi nie zasmakowały. Jako że zawierają dużo skrobi, były bardzo suche ;/ Z kilku ziemniaczków przygotowałam chipsy. Kochani to był strzał w dziesiątkę! Były nie tylko smaczne ale i wyglądały fenomenalnie! Trzeci sposób w jaki wykorzystałam fioletowe ziemniaki to zupa krem. Dzięki ich barwie uzyskała

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania