wody z dodatkiem masła ogórek pokrojony w kostkę rzodkiewka szczypiorek koperek jajko ugotowane Wszystko to wymieszane ze sobą, najsmaczniejsze na drugi dzień po przegryzieniu się. Podałam go z młodymi ziemniaczkami okraszonymi cebulką z boczkiem i posypanymi koperkiem :). Artykuł Chłodnik pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniakażdemu kto lubi tuńczyka. Dzisiejsza propozycja sałatkowa fajnie sprawdza się również na zakrapianych imprezach. Ostatnio cały czas „chodzą za mną” wszelakie sałatki. Chyba wiosna robi swoje. Młode ziemniaczki coraz lepiej smakują, więc z ochotą zrobię w najbliższym czasie sałatkę ziemniaczaną z salami . Z rzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje
Pieguskowa Kuchniakurczaka nacinamy nożem, w każde nacięcie wkładamy plaster pomidora i plaster mozzarelli. Wszystko skrapiamy oliwą wymieszaną z posiekanymi listkami bazylii. Podajemy z różnymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i ziemniaczkami z wody, które polałam sosem, jaki otrzymamy z pieczenia piersi. Prosty i sycący obiad dla 4 osób. The post Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami appeared first
Moja Delicjaprzykryciem , wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 2 godzinki , tak aby nasze mięso się delikatnie odchodziło od kości , a kiedy już nasze mięso jest gotowe , podajemy z ziemniaczkami bądź kaszą czy frytkami , ale to już Państwa wybór
Mój Smakcielęciny. Bardzo smaczna i podkreśla naturalny smak tego wyjątkowego mięsa. Wymaga niewiele zachodu, a w efekcie otrzymujemy mięciutkie, aromatyczne mięso, w aksamitnym sosie. Do tego słodziutka fasolka, pyszne młode ziemniaczki, może jakiś orzeźwiający pomidor i cudowny, letni obiad gotowy. Czytaj więcej
PichceniomaniaMoja propozycja na dzisiejszy obiad to krucha i aromatyczna szynka. Podana z młodymi ziemniaczkami i pyszną surówką to idealna propozycja na niedzielny obiad. Polecam! Pieczona szynka Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 szklanki oliwy z oliwek
paapilotkaaSezon na cukinie jeszcze trwa więc dziś będzie smażona w talarkach.Każdy taką lubi więc zachęcam do zrobienia. Składniki: cukinia 2 szt( takie mniejsze) brokuł 1 szt młode ziemniaczki 1 k Dodatkowo: bułka tarta jajka 2 szt sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki obieramy kroimy w łódeczki i gotujemy w osolonej wodzie jakieś 35 minut od zagotowania.Cukini
Różowa kuchnianatka pietruszki pęczek czosnek 4 ząbki seler 100 g pestki dyni 2 garście Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę 2 litry, wkładamy obraną marchew natkę pietruszki,pokrojone ziemniaczki w kostkę.Doprawiamy sola i pieprzem i gotujemy na małym ogniu. Powstanie wywar warzywny. Cukinie myjemy odcinamy końcówki i kroimy w kostkę( razem ze skórką) Smażymy na odrobinie oleju jakieś 20 minut
Różowa kuchniapieprzem wspaniale komponuje się z grillowymi klimatami do pożądnego kawałka mięsa. Uwielbiamy także wersję bez dodatków - kapusta smakuje wyśmienicie, wystarczy talerz i łyżka;) Pajda chleba lub młode ziemniaczki. Kapustę zasmażaną przygotowuję również z kapusty włoskiej, dziś z kapusty kiszonej. Bardziej wyrazista, kiszona, z aromatycznymi grzybami. Na taką miałam ochotę. Kapusta zasmażana kiszona z dodatkiem boczku, cebuli i pieczarek
Zasmakuj KuchniOgórki myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek i koperek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą. Możemy podać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami
Domowy Smak Jedzeniakotleciki, które są bardzo delikatne. Zawdzięczają to ubitym białkom, które nadają objętości i soczystości kotlecikom i stąd tytuł pierzynki, bo są lekkie i bardzo smaczne. Idealne jako dodatek do ziemniaczków. ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone z indyka 0.5 kg. sól 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki tymianek suszony 1/2 łyżeczki koperek suszony 1 łyżeczka natka pietruszki suszona 1 łyżeczka białka
Kuchnia Paulettesowijamy plastrem boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym,w taki sam sposób przygotowujemy resztę roladek.Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40-45 minut.Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaczasie można się zajadać . Można jeść na zimno z chlebem i małosolnym ogóreczkiem do tego 100 g dobrej wódeczki :) lub na gorąco z młodymi ziemniaczkami. Tak najlepiej mi smakuje. Serdecznie polecam. Smacznego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.młodej kapusty - zupa na lato, którą trzeba ugotować choć raz w sezonie. Nieoczywisty kapuśniak, bo nie jest kwaśny jakby wskazywała nazwa. Jednak wyśmienita, bo młode warzywa, koperek i młode ziemniaczki smakują wyjątkowo. Zupę przygotowałam na wywarze z wędzonki, a część pokrojonego boczku wylądowała w zupie. Możesz dodać pokrojoną, dobrej jakości kiełbasę i potraktować zupę jako syte danie jednogarnkowe lub pominąć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oliwek, posypana natka pietruszki, a do teko wszystkiego chrupiący papadam, który kocham i podsmażona na skwarki szynka :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 kg ugotowanych młodych ziemniaczków 1 litr wywaru warzywnego 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 2 papadamy BG 2 plasterki szynki dojrzewającej natka pietruszki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej wędzonej
Quinoa Raz!