Przepis na : obiad
Któż go nie zna, po kuchennych rewolucjach Polskę opanowała wielka fala kurczaka pieczonego na piwie. Kto jednak do tej pory nie zdecydował się na taki sposób pieczenia MUSI, po prostu MUSI to nadrobić. Soczysty, kruchy, idealny! Koniecznie należy upiec razem z nim ziemniaczki i marchewki, nabierają wyjątkowego smaku i są pysznie kremowe. Ja wymyśliłam sobie, że odrobinę piwa odleję, a w to miejsce do butelki dodam odrobinę miodu. Dzięki temu mięso jest bardziej kruche, a skórka ładnie się rumieni. Składnik... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...