zielone szparagi - 1785 przepisów (strona:88/119)

Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja 160

znakomitości kulinarnych - Kurta Schellera , Roberta Sowę czy Grzegorza Łapanowskiego . Na gości oprócz możliwości spróbowania ekologicznego wina i piwa czekała nie lada gratka... kucharze przygotowali m.in: białe szparagi w bułce tartej z parmezanem , zielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiem , dorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami . Moje serce jednak podbił

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mus ze szparagów 132

zrobiłam sos do makaronu. Łodygi szparagów kroimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości. Ugotowane odcedzamy i miksujemy na gładkie pure. Do tego dodajemy garść zielonego groszku (może być mrożony) i górną część szparagów. Gotujemy krótko, aby główki szparagów pozostały lekko chrupiące. Sos przyprawiłam jedynie odrobiną soli. Tak przygotowany sos możemy podawać z makaronem, ryżem lub jako dodatek do mięsa

Kucharzyca
Makaron ze szparagami i pietruszkowym pesto 126

Ostatnio rzuciły mi się białe szparagi w oczy, niby mniej szlachetne od zielonych, ale równie smaczne. Mogę odhaczyć na liście kolejne warzywo, które Nina je i lubi, zresztą jak podam jej cokolwiek nowego z makaronem, to mam 99% gwarancję sukcesu. Składniki na 4-6 porcji 500 g makaronu 500 g szparagów 300 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki pesto

greenscarf
Tarta ze szpinakiem i "Łopatą do serca" 176

ziołowym. Szpinak z serem wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Jeść gorące z dodatkiem sałatki lub np. grzybków marynowanych . ----- Podobne: Zielone naleśniki z makrelą Ciasto ze szparagami, porami i serami Jarmużowa rolada z tuńczykiem Dawno się tak nie uśmiałam, jak przy książce Marty Obuch "Łopatą do serca" . Dobrze, że czytałam tylko w domu

Weekendy w domu i ogrodzie
Sos holenderski i białe szparagi 133

zabraknie. Jest bardzo łatwy do przygotowania i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Bez trudu zrobisz go sama i oszołomisz swoich gości. Informacje o przygotowaniu szparagów, jak długo gotować białe? ile zielone? jak obrać? znajdziesz tutaj . Składniki na 2 spore porcje: 2 żółtka 70-100 ml roztopionego masła sok z 1/2 cytryny sól, pieprz biały Wykonanie: rozpuścić masło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pizza jako tarta ze szparagami i szynką 98

przygotowany zaczyn dodać do mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Składniki sosu zmiksować. Ciasto wyłożyć do blaszki od tarty, polać sosem. Ułożyć szparagi, ja miałam zielone, to tylko sparzyłam wrzątkiem. Dodać pokrojoną w trójkąty szynkę, oraz plasterki sera. Piec 20 minut w 200 stopniach. Pizzę podawać ciepłą

Magiczne Życie Marty
Zupa-krem z białych szparagów 122

Białe szparagi są nieco delikatniejsze w smaku niż zielone. Jeśli mam być szczera to smakiem zachwyciły mnie od zielonych o wiele bardziej i na pewno częściej od tamtych będą gościć na naszym stole :) Krem z nimi w roli głównej, z dodatkiem pietruszki i selera zdecydowanie na stałe wpisze się w nasze menu. Jest boski! :)))) Podałam z ziołowymi grzankami(...)pracuję zawodowo (obecnie mój zawód to podwójna MAMA), ale gdy wrócę do pracy ta zupa w sezonie szparagowym znajdzie się w moim "pracowniczym" menu na 100%! :) Składniki: 500g białych szparagów 1 średnia pietruszka 1/4 selera szczypta gałki muszkatołowej sól ziołowa i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pietruszkę i kawałek selera obieramy, myjemy i kroimy w drobne kawałki. Wrzucamy

Kolorowy Przepisownik
Wiosenna zupa z makaronem 125

bulion to wystarczy kilkanaście minut i możecie cieszyć się smakiem tej zupy. W środku piękne zielone warzywa i listki bazylii. Czego można chcieć więcej? Kompozycja zupy przypomina mi kwintesencje wiosny – lekkość i wszędobylski zielony kolor. Najbardziej cieszę się, że sezon na szparagi już trwa, i chociaż to jeszcze nie z polskiej uprawy to i tak Czytaj dalej... Artykuł

Pasja Smaku
Kolorowa sałatka makaronowa z warzywami 187

Znowu sałatka i znowu ze szparagami. No cóż, przyznaję, poszłam za ciosem. Skoro mężowi tak smakowała sałatka ryżowa z zielonym dodatkami to czemu nie dodać ich do wersji makaronowej? Tym razem jednak zostawiłam szparagi zupełnie surowe i tylko je pokroiłam przed dodaniem do razowego makaronu. Dla urozmaicenia dorzuciłam trochę soczystych pomidorków i ogórki małosolne z pierwszej, tegoroczne partii . Duże

Smaczna Pyza
Prosta surówka - fenkuł i granat 175

surówki z fenkułem: -  Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka -  Sałatka z fenkułem, łososiem i truskawkami -  Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki -  Zielona sałatka z groszkiem, fenkułem, ogórkami  i szparagami składniki 1 fenkuł - koper włoski 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 limonki łyżka posiekanego koperku sól, pieprz papryka w płatkach nasiona z 1/4 - 1/2 granatu

Stare Gary
Jedzonko do pracy #21 133

razem już nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szparagi w dwóch odsłonach 145

uważam za otwarty. Oto moja propozycja na dzisiejszy obiad.  W szynce trochę przetrzymałam w piekarniku i nie polecam powtarzać tego błędu.  Obrać białe szparagi, najlepiej obieraczką do warzyw, lub obłamać zielone w miejscu gdzie zaczyna się miękka skórka. Obgotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie lub ugotować na parze ok 3-5 minut Wrzucić na roztopione masło

Jemy Pijemy
„Flavours of Portugal” - Esporão 111

przez Miguela Vaz. Oczywiście do przygotowania serwowanych dań została użyta oliwa Esporão a do nich mieliśmy przyjemność pić wina z winnicy Esporão . Zaczęliśmy od Cappucino z zielonego groszku - wspaniałe. Następnie otrzymaliśmy jajecznicę ze szparagami i grzybami. W Polsce jajecznica jest raczej potrawą śniadaniową, natomiast w Portugalii traktowana jest jako przystawka. A do jajecznicy Herdade do Esporao Verdelho 2012.   Następnym

królestwo garów
Makaron ryżowy z pesto, grillowanym halloumi i szparagami 210

Zielone i lekkie danie na letni obiad. Makaron ryżowy z aromatycznym pesto, grillowanym serem halloumi i chrupiącymi szparagami. opakowanie makaronu ryżowego (200g) halloumi (ok. 220 g) pęczek szparagów łyżka oliwy sól i pieprz do smaku sok z limonki Pesto ze słonecznikiem przygotowuję z większej porcji, na kilka razy i przechowuję w szczelnym słoiczku w lodówce. 70 g parmezanu

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania