N ie wiem, jak Wy, ale ja w sezonie szparagi mógłbym jadać 3 razy dziennie na śniadanie, obiad i kolację. W wersji śniadaniowej zwykle serwuję je z jajkami, najczęściej sadzonymi lub w koszulce, albo właśnie w formie omletu. To takie proste i pyszne danie! Jednak żeby nie było nudno, to w dzisiejszym przepisie proponuję Wam do frittaty podać obłędny argentyński sos chimichurri i posypać całość migdałami. To będzie śniadanie, o którym będziecie marzyć od razu po przebudzeniu. ;) PS. Frittata to również świetny... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...