produkt. Ale się rozpisałam...to kończę mój wywód i zapraszam Was na wspólne gotowanie. To czego potrzebujemy to: - sztuka ryby, u mnie dość spory szczupak - pęczek młodej marchewki - szparagi zielone - przyprawa do ryb - cytryna - natka pietruszki - masło - odrobina oliwy z oliwek Rybę obieramy z łusek, patroszymy, myjemy pod wodą. Marchewki obieramy ze skórki. Szparagi przełamujemy, wyrzucamy zdrewniałe części
SMYKWKUCHNIcóż, trzeba spróbować, bo opisać smaku nie sposób. Zjadłyśmy we dwie z Moniką. Dobrze, że chłopaki nie przepadają za zieleniną! Składniki: • 2 pęczki zielonych szparagów • sól, cukier do gotowania Sos szodonowy • 4 żółtka • 150 ml białego wina • 150 ml bulionu – u mnie rosołek wegetariański • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
To co kochamznudzą wam się szparagi - spokojnie możecie upiec ją z bakłażanem, cukinią, szpinakiem, papryką lub innym warzywnym rarytasem ;) Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego light 1 duży pęczek zielonych szparagów 15 małych pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz 3 łyżki startego parmezanu 5 łyżek jogurtu greckiego light - można zastąpić bałkańskim Do dzieła: Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki, równocześnie ustawiamy
Spektrum Smakuskładnik ciasta i do jedzenia od tak. Ja wykorzystałam go w sałatce bardzo wiosennej z truskawkami, świeżym szpinakiem i szparagami. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu."Składniki:garść rukoligarść świeżego szpinakugarść mieszanki sałat - greckiej, lodowej, masłowej5-6 truskawek5 zielonych szparagówmała garść orzechów laskowych i włoskichkilka pestek moreligarść suszonej żurawinydressing:dwie łyżeczki miodu gryczanego1,5 łyżki octu balsamicznego5 łyżek(...)oliwysólSposób przygotowania:Sałaty myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki. Liście szpinaku myjemy i dorzucamy - gdy są zbyt duże rwiemy. Mieszamy.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na połówki.Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i wrzucamy do osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotujemy około 5 minut. Po tym czasie szparagi wyławiamy i wrzucamy do miski z zimną wodąOrzechy i suszone pestki moreli miażdżymy
Słodkie Przyjemnościczyli ok. 8 minut. Następne 4 minuty to podsmażenie całości i bezmięsny obiad gotowy. Dla mnie pycha! Składniki: – 250 g makaronu trofie – 1 pęczek zielonych szparagów – ok. 10 pomidorków koktajlowych – 3 łyżki oliwy – sól, pieprz do smaku – kilka gałązek tymianku Wykonanie: – Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić
To co kochamPodany z jędrnymi szparagami, skropionymi aromatyczną oliwą z oliwek z dodatkiem chili i soli morskiej. Proste danie a tak inne, a tak wyjątkowe! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1/2 pęczka cienkich zielonych szparagów - oliwa z oliwek - czosnek - natka pietruszki i kolendry - świeży ananas, 3 grube plastry - kasza jaglana 2 porcje - sól himalajska - aromatyzowana oliwa z chili - chlust białego wina WYKONANIE
SMYKWKUCHNIsię w przekroju. Szparagi do roladek można dać ugotowene jak również surowe, ja wolę je wcześniej ugotować. składniki: 3 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka ok 15-18 sztuk zielonych szparagów 6-9 plastrów szynki długodojrzewającej zioła włoskie olej Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i ugotować. Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie roztłuc cienko tłuczkiem najlepiej przez folię
Monia miesza i gotujeserdecznie. Sprawdź. J eśli planujesz kolację ze szparagami w roli głównej, wykorzystaj mój przepis na duszone szparagi. * Szparagi Duszone z dietetycznym sosem * S kładniki na 4 porcje : szparagi zielone 4 pęczki, olej kokosowy 1 łyżka mąka bezglutenowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny odtłuszczony 1/2 szklanki, cytryna - sok z 1/2 cytryny, sól himalajska do smaku. Szparagi opłucz, pokrój na kawałki
IzaGotujeresztę roku. Dzisiaj szparagi i kurki w roli głównej. Składniki na ciasto: 15 dag mąki pszennej 5 dag mąki razowej 1 jajo 1/2 łyżeczki soli Farsz; 5 sztuk zielonych szparagów 5 sztuk białych szparagów 1/2 słoiczka marynowanych kurek 3/4 szklanki słodkiej śmietanki 18% - 30% - 36% 1 jajo 1 łyżka maki pszennej lub razowej sól pieprz 1. Ciasto zagnieść
Apetyczna babeczkagrilla. SKŁADNIKI: kilka szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery 50 g masła 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2 plastry sera żółtego folia aluminiowa WYKONANIE Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część. Natkę pietruszki płuczemy. Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej natki pietruszki i masła, Układamy na tym szparagi. Przyprawiamy
W kuchennym oknie Ewyjadłeś jeszcze szparagów a jesteś ich ciekaw- dobrze trafiłeś. Jeśli nie jesteś pewien czy dasz sobie radę- trafiłeś bardzo dobrze! Składniki: 3-4 ziemniaki średniej wielkości pęczek zielonych szparagów 340 ml śmietanki 30% 50 g żółtego, tartego sera 1-2 czerwone cebule 1 jajko 1 łyżka klarowanego masła (ewentualnie oleju rzepakowego) sól pieprz ulubione przyprawy garść posiekanego koperku
Wielki apetytzwolenników ma tylu co przeciwników. Całość podduszona, wymieszana z jajami i zapieczona. Bardzo smaczna alternatywa dla standardowych śniadań. Składniki (na 2-3 porcje): 10-12 świeżych lub mrożonych szparagów zielonych 1 cebula 100 gram jarmużu (bez zdrewniałych końcówek) 200 gram szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek 4 jaja 4 białka jaj solidna szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu masło(...)posiekaną cebulkę. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce, które wyrzucamy a resztę kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy razem z cebulą. Na patelnię wrzucamy również umyty jarmuż i szpinak. Całość dusimy 3-4 minuty, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Jajka i białka roztrzepujemy z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i umieszczamy w nim zielone warzywa. Całość zalewamy
Mango PapajaLekka i aromatyczna Składniki 2 kawałki dorsza 250 g zielonych szparagów 2 duże ziemniaki marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Warzywa … Czytaj dalej Zupa ze szparagami i dorszem
czarrna od kuchninaleśniki ze szparagami-ja postanowiłam go "odchudzić". SKŁADNIKI: 2 porcje 4 płaty papieru ryżowego Ser kozi (u mnie Bulgar-ale może być również Feta) Sałata Rukola Pomidor Zielone szparagi (ok 6-7 szt,) Kolka plastrów szynki parmeńskiej lub wędzonki krotoszyńskiej WYKONANIE: Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 części, wrzucamy do osolonego wrzątki-na 2-3 minuty (wolę
Kopystką po garachpiękne szparagi w dobrej cenie więc zrobiłam swoją pierwszą zupkę szparagową. Do tej pory jeszcze takiej nie robiłam. Zupę wzbogaciłam niewielkim dodatkiem młodej pokrzywy. składniki: 1 pęczek zielonych szparagów (500 g) 1 łyżka masła 100 g listków lub czubków z młodej pokrzywy ok 750 ml bulionu drobiowego sól do smaku Szparagi dokładnie umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i pokroić
Monia miesza i gotuje