których na co dzień raczej się u mnie w domu nie je. Szparagi w boczku bądź w bekonie możemy przygotować jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Składniki: zielone szparagi, cienkie plastry boczku bądź bekonu, masło, bułka tarta. Szparagi umyć, osuszyć. Obciąć zdrewniałe końcówki. Następnie należy szparagi związać nitką, ale nie za mocno. Gotować w osolonej wodzie, szczyptą cukru
W kuchni u MonikiSezon na szparagi uważamy za otwarty ! Może w tej wersji Wam posmakują ? Można przyrządzić wcześniej. Składniki 500 g zielonych szparagów 500 g młodej marchwi 1 łyżka masła 1 jajko 4 łyżki białego octu winnego 2 łyżeczki musztardy Dijon czarny pieprz sól 8 łyżek oliwy z oliwek 2 garście świeżo posiekanej trybuli 1 łyżka prażonych płatków migdałowych Przygotowanie Szparagi
R'n'G KitchenDodatek chrupiących orzeszków piniowych to głównie dekoracja ,choć z pewnością nadaje daniu ciekawego smaku. Składniki: szparagi zielone fasolka szparagowa zielona młode listki szpinaku pomidory jajka ugotowane na twardo sos sałatkowy winegret orzeszki piniowe /tostowane/ Wykonanie : -Szparagi i fasolkę szparagową ugotować /al dente/ w osolonej wodzie. Odsączyć i wystydzić. -Liście szpinaku umyć, pomidor obrać
Zakamarki mojej kuchniszparagi wylądowały w jajecznicy, te dwa produkty( jajka i szparagi) pasują do siebie idealnie. Doskonałe na śniadanie lub kolację. Polecam i czekam na opinie;) 8-10 szparagów zielonych (dobra cena KLIK) 4 szalotki łyżka masła 4 jajka sól i biały pieprz do smaku Szparagi trzeba umyć i odłamać twarde końce. Następnie pokroić na mniejsze
Takie tam pichcenieSKŁADNIKI 300 g zielonych szparagów 200 g truskawek 100 g rukoli 50 g orzechów włoskich 1 awokado 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy extravergine 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 5 listków bazylii 5 listków mięty **** INGREDIENTI 300 g di asparagi verdi 200 g di fragole 100 g di rucola 50 g di noci
La grande e la piccola cuocaróżne sposoby. Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku. 1 pęczek zielonych szparagów 5 pałek z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 3 gałązki selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku vegeta, pieprz 1. Ze szparagów
Szefowa kuchniwrażenie, że nie nacieszyłam się nimi w pełni. Kochajcie szparagi, sezon na nie tak szybko się kończy! Składniki (2 porcje): 250 g makaronu pappardelle 1 pęczek zielonych szparagów 250 g bobu sól, świeżo zmielony pieprz i gałka muszkatołowa 100 ml białego wina 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia biała cebula lub szalotka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki
Moja pasja smakuszparagów i to szparagi nadają charakteru potrawie. Tak podsmażone szparagi sprawdzą się jako ciepła przekąska lub dodatek do obiadu. :) Składniki: 400 g -500 g pieczarek pęczek zielonych szparagów 2 łyżki oliwy lub bezzapachowego oleju kokosowego (polecam Skworcu ) duża łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na grube kawałki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy
Smak mojego domupodzielić z Wami przepisem. Bardzo polecam, póki są jeszcze w warzywniakach szparagi. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewki pół pęczka zielonych szparagów garść ziaren słonecznika Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta
Czerwień i błękitzupę szparagową , lubię ugotowane jako samodzielne danie. Tym razem postanowiłam szparagi podać z makaronem. Danie powstało pyszne i sycące. Polecam gorąco. Składniki: 50 dag makaronu pełnoziarnistego pęczek zielonych szparagów cebula dymka 3 szt. 50 dag pomidorków koktajlowych 125g mozarelli 2 garście rukoli sok z połowy cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania : Makaron przygotowujemy według
Pobite gary Barbarytych pysznych i zdrowych warzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej
Milion Smakówgram skrobi ziemniaczanej 20 gram mąki z amarantusa 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka kurkumy 50 gram oleju kokosowego pół opakowania twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita kilka zielonych szparagów mały pęczek botwinki szczypiorek oliwa z oliwek pieprz sól siano Wykonanie: Mąki, skrobię, len i kurkumę mieszamy przesiewamy przez sito, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy z olejem kokosowym(...)się podpiekło. Wyjmujemy podpieczoną tartę, wypełniamy ją uwędzonym twarogiem, liśćmi botwinki, plasterkami młodych buraczków i szparagami, posypujemy wszystko solą i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek i wkładamy do piekarnika na kolejne 30 minut. Po tym czasie tarta powinna być gotowa, posypujemy ją jeszcze siekanym zielonym szczypiorkiem i możemy podawać
Quinoa Raz!zielonych szparagów 4 pieczarki mała cebulka łyżka sosu sojowego łyżka lub dwie oleju do smażenia ewentualnie sól i pieprz kolendra do posypania Pieczarki pokroić na małe kawałki i wrzucić na rozgrzany olej na patelni. Szparagi (miękkie części) pokroić na kawałki (im bliżej główki, tym dłuższe) i dorzucić do pieczarek. Smażyć całość na średnim ogniu do miękkości szparagów. Cebulę obrać(...)pokroić w drobną kostkę. Dorzucić na patelnię, gdy szparagi będą miękkie. Tofu (bez płynu z opakowania) polać sosem sojowym i rozdrobnić widelcem. Dodać na patelnię. Mieszać zawartość patelni do równomiernego rozłożenia składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące posypane np. natką kolendry. "Leśna Polana" Katarzyny Michalak czekała w biblioteczce prawie rok, zanim ją przeczytałam. Gdybym wiedziała, jaka przyjemność
Weekendy w domu i ogrodzieawokado, sok z limonki, jajka ugotowane na twardo, zielone szparagi, olej rzepakowy, sól, cukier, Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Dodać sok z limonki, 3 łyżki oleju rzepakowego i zmiksować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w skośne plasterki. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki. Jajka i szparagi
królestwo garówkupić i zrobić smaczny posiłek. Przygotowałam fasolę czerwoną, ryż brązowy i szparagi. Składniki: 1/2 (120g) puszki odsączonej fasoli czerwonej 50g suchego ryżu brązowego + 100 ml wody 1/2 pęczka szparagów zielonych 1 łyżka oleju lnianego Sposób przygotowania: Do garnków z wrzącą, osoloną wodą wsypujemy ryż, a do drugiego szparagi. Szparagi gotujemy przez ok. 6-8 minut. Między czasie odsączamy
Truskawkowa Fiesta