zielone szparagi - 1785 przepisów (strona:44/119)

Prosty przepis na zielone szparagi: Risotto szparagowo-pieczarkowe 141

podanie. Ja w tym roku właśnie tak miałam. Zachwyciłam się dorodnymi szparagami i kupiłam od razu dwa pęczki, a potem chwilę mi zajęło, […] Artykuł Prosty przepis na zielone szparagi: Risotto szparagowo-pieczarkowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Krem z zielonych szparagów 128

czas na szparagi. Zupa szparagowa musi być więc u mnie dziś sycący krem i pachnące czosnkiem bułeczki.  pęczek zielonych szparagów (500g) 1 duży ziemniak 1-2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka masła 500 ml bulionu drobiowego sól świeżo mielony pieprz pestki dyni W garnku roztopić  masło,dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek,krótko podsmażyć. Dodać ziemniaki

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa z zielonych warzyw z pistacjami 137

Wiosna za oknem, to i w kuchni się zazieleniło. Zielone szparagi, koktajle, smoothies, sałatki i zupy. Jest w czym wybierać. Mimo pięknej pogody zdecydowałam się na zieloną zupę. Można przygotować ją w wersji wegetariańskiej, lub dodać do niej trochę mięsiwa. Warto pamiętać, że zielone warzywa uznawane są za najzdrowsze. Zawierają mnóstwo witamin, m.in. witaminę C, kwas foliowy

Smakowity Blog Kulinarny
Zielone szparagi w bekonie. 149

których na co dzień raczej się u mnie w domu nie je. Szparagi w boczku bądź w bekonie możemy przygotować jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Składniki: zielone szparagi, cienkie plastry boczku bądź bekonu, masło, bułka tarta. Szparagi umyć, osuszyć. Obciąć zdrewniałe końcówki. Następnie należy szparagi związać nitką, ale nie za mocno. Gotować w osolonej wodzie, szczyptą cukru

W kuchni u Moniki
Marynowane zielone szparagi z marchewką 93

Sezon na szparagi uważamy za otwarty ! Może w tej wersji Wam posmakują ? Można przyrządzić wcześniej. Składniki 500 g zielonych szparagów 500 g młodej marchwi 1 łyżka masła 1 jajko 4 łyżki białego octu winnego 2 łyżeczki musztardy Dijon czarny pieprz sól 8 łyżek oliwy z oliwek 2 garście świeżo posiekanej trybuli 1 łyżka prażonych płatków migdałowych Przygotowanie   Szparagi

R'n'G Kitchen
Sałatka ze szparagami i jajkiem 179

Dodatek  chrupiących orzeszków piniowych to głównie dekoracja ,choć  z pewnością nadaje daniu ciekawego smaku. Składniki: szparagi zielone fasolka szparagowa  zielona młode listki szpinaku pomidory jajka ugotowane na  twardo sos sałatkowy winegret orzeszki piniowe /tostowane/ Wykonanie : -Szparagi i fasolkę szparagową ugotować /al dente/ w osolonej wodzie. Odsączyć i wystydzić. -Liście szpinaku umyć, pomidor  obrać

Zakamarki mojej kuchni
Jajecznica ze szparagami 194

szparagi wylądowały w jajecznicy, te dwa produkty( jajka i szparagi) pasują do siebie idealnie.  Doskonałe na śniadanie lub kolację.  Polecam i czekam na opinie;) 8-10 szparagów zielonych (dobra cena KLIK) 4 szalotki  łyżka masła  4 jajka  sól i biały pieprz do smaku Szparagi trzeba umyć i odłamać twarde końce. Następnie pokroić na mniejsze

Takie tam pichcenie
Sałata z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami (Insalata di rucola, asparagi, avocado e fragole) 136

SKŁADNIKI 300 g zielonych szparagów 200 g truskawek 100 g rukoli 50 g orzechów włoskich 1 awokado 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy extravergine 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 5 listków bazylii 5 listków mięty  **** INGREDIENTI 300 g di asparagi verdi 200 g di fragole 100 g di rucola 50 g di noci

La grande e la piccola cuoca
Lekka, wiosenna zupa ze szparagami 94

różne sposoby. Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku. 1 pęczek zielonych szparagów 5 pałek z kurczaka  3 marchewki 1 pietruszka 3 gałązki selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku  4 ząbki czosnku vegeta, pieprz  1. Ze szparagów

Szefowa kuchni
Makaron pappardelle ze szparagami, bobem i winem 128

wrażenie, że nie nacieszyłam się nimi w pełni. Kochajcie szparagi, sezon na nie tak szybko się kończy! Składniki (2 porcje): 250 g makaronu pappardelle 1 pęczek zielonych szparagów 250 g bobu sól, świeżo zmielony pieprz i gałka muszkatołowa 100 ml białego wina 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia biała cebula lub szalotka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki

Moja pasja smaku
Szparagi podsmażane z pieczarkami 180

szparagów i to szparagi nadają charakteru potrawie. Tak podsmażone szparagi sprawdzą się jako ciepła przekąska lub dodatek do obiadu.  :) Składniki: 400 g -500 g pieczarek pęczek zielonych szparagów 2 łyżki oliwy lub bezzapachowego oleju kokosowego (polecam Skworcu ) duża łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na grube kawałki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy

Smak mojego domu
Sałatka ze szparagami 131

podzielić z Wami przepisem. Bardzo polecam, póki są jeszcze w warzywniakach szparagi. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewki pół pęczka zielonych szparagów garść ziaren słonecznika Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta

Czerwień i błękit
Makaron ze szparagami 180

zupę szparagową , lubię ugotowane jako samodzielne danie. Tym razem postanowiłam szparagi podać z makaronem. Danie powstało pyszne i sycące. Polecam gorąco. Składniki:  50 dag makaronu pełnoziarnistego pęczek zielonych szparagów cebula dymka 3 szt. 50 dag pomidorków koktajlowych 125g mozarelli 2 garście rukoli sok z połowy cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania : Makaron przygotowujemy według

Pobite gary Barbary
Jajka z szparagami w kokilkach 95

tych pysznych i zdrowych warzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej

Milion Smaków
Krucha tarta z botwinką, szparagami i wędzonym twrogiem (bez glutenu, bez laktozy) 146

gram skrobi ziemniaczanej 20 gram mąki z amarantusa 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka kurkumy 50 gram oleju kokosowego pół opakowania twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita kilka zielonych szparagów mały pęczek botwinki szczypiorek oliwa z oliwek pieprz sól siano Wykonanie: Mąki, skrobię, len i kurkumę mieszamy przesiewamy przez sito, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy z olejem kokosowym(...)się podpiekło. Wyjmujemy podpieczoną tartę, wypełniamy ją uwędzonym twarogiem, liśćmi botwinki, plasterkami młodych buraczków i szparagami, posypujemy wszystko solą i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek i wkładamy do piekarnika na kolejne 30 minut. Po tym czasie tarta powinna być gotowa, posypujemy ją jeszcze siekanym zielonym szczypiorkiem i możemy podawać

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania