wołowina - 6415 przepisów (strona:5/428)

Wołowina z warzywami 83

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h Liczba porcji : 4 osoby   W mojej lodówce leżał piękny kawałek wołowiny a ja pierwszy raz od dawna miałam pustkę w głowie co z niej przygotować. Po chwili zastanowienia wpadł mi pomysł na wołowinę w warzywach. Jak już wszystko było gotowe domownicy stwierdzili, że wyszło rewelacyjne, dlatego szybko spisałam składniki i zdecydowałam(...)Przepis nie jest skomplikowany i zapewniam, że napewno będzie wam smakował. Myślę, że sposób w jaki go podałam jest dość oryginalny, ponieważ użyłam naleśników ze śniadania. Składniki 1/2 kg wołowiny (ja użyłam karku wołowego) 1 duża czerwona papryka 30 dkg. kapusty pekińskiej 1 mały bakłażan 1 średniej wielkości marchewka 3 cebule szalotki (można użyć zwykłej cebuli) 1/2 puszki pomidorów pelati

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Wołowina z brokułami 63

Prosta i szybka w przygotowaniu, smażona wołowina z brokułami. Świetne połączenie mięsa oraz warzyw o doskonałym, wyważonym smaku. To łatwe danie jest propozycją na aromatyczny obiad, który przygotujesz w kilkadziesiąt minut. Najlepszym kawałkiem mięsa do tego przepisu będzie oczywiście polędwica wołowa. Szybko się usmaży i okaże się bardzo delikatna. W tym przepisie brokuły są bardzo chrupiące, ponieważ nie gotujemy(...)miększe, pozwól im się podgotować nieco dłużej. Bardzo ważne jest, aby w przepisie na marynatę nie pominąć sody, ponieważ to ona w największym stopniu zadecyduje o odpowiednim zmiękczeniu mięsa. Wołowina stir – fry, to danie, które gorąco polecamy! Zapraszamy na przepis! Wołowina z brokułami Składniki : mięso wołowe, najlepiej polędwica: ok. 300 g brokuł: 1 szt. czosnek: 2 ząbki szalotka

Kuchnia Na Wypasie
Wołowina duszona w kapuście 95

Wołowina duszona w kapuście to pyszne i sycące, a do tego dość lekkostrawne i nietłuste danie na smaczny obiad. Prosty i mało wymagający posiłek świetnie sprawdzi się na codzienny, jak i niedzielny obiad. Wołowina jest dość słodkim mięsem i dlatego w połączeniu ze świeżą kapustą, może wydawać się zbyt delikatna i mało wyrazista w smaku. Tak jest na pewno(...)octem jabłkowym, cytryną i pieprzem, smak staje się bardziej wyrazisty, ale zrównoważony. Uważać należy jednak z ilością pieprzu, gdyż łatwo z nim przesadzić i zniknie ten lekko słodkawy smak wołowiny, a będzie wyczuwalny tylko palący smak pieprzu. Do tego dania warto użyć wołowiny delikatnie przerośniętej tłuszczem np. kark wołowy, rozbratel, łata wołowa, która po uduszeniu jest miękka i ma więcej

Kuchcik gotuje
Wołowina z ryżem i warzywami 75

Wołowina z ryżem czyli Lok Lak z Kambodży Wołowina z ryżem, czyli Lok lak lub Loc Lac – ឡុកឡាក់- jedno z bardziej charakterystycznych dań Kambodży.  Z pewnością dostaniesz to danie w większości restauracji w Kambodży, ale nie tylko. Ze względu na swój smak bez wątpienia zjesz je również w restauracjach za granicą Kambodży.  Wołowina z ryżem(...)potrawa z wpływami kuchni francuskimi i chińskimi, znana jest również w Wietnamie. Chociaż składniki jak i przygotowanie jest bardzo proste, ponieważ cienkie plasterki wołowiny są marynowane, a następnie smażone w woku i podawane z sałatą i pomidorami, który nadaje świeżości, a towarzyszy im ryż i fantastyczny sos limonkowo – pieprzowy, w którym można przed jedzeniem maczać mięso. Na koniec

RafalCook
Wołowina po Japońsku czyli Gyudon Faceta w Kuchni 117

Wołowina po Japońsku, czyli Gyudon,sięga czasów Meiji, kiedy w Japonii przyjęto zachodni zwyczaj jedzenia wołowiny. Danie pochodzi z dań Gyunabe i Sukiyaki -don. Gyunabe to danie z gotowanej wołowiny, które powstało w Jokohamie po tym, jak miejski port został otwarty dla obcokrajowców. Danie składa się z wołowiny gotowanej z sosem sojowym, mirin i zieloną cebulą podawanej z makaronem soba(...)ulicznych straganach i ostatecznie było również sprzedawane w sieciowych restauracjach gyu-nabe, takich jak Iroha, w latach osiemdziesiątych XIX wieku. Sukiyaki-don to zupa podawana z cienko pokrojoną wołowiną, gotowaną na wolnym ogniu z warzywami w garnku z mieszanką sosu sojowego, mirinu i cukru. Sukiyaki-don to jedna ze starszych potraw w Japonii, a preferencje dotyczące jej przyrządzania są różne

RafalCook
Leczo z wołowiną 102

Leczo z wołowiną Leczo a właściwie Lecsó to danie węgierskie, czyli pyszny, aromatyczny sos warzywno-mięsny, w którym dominuje papryka i pomidory. To jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. W okresie letnim, kiedy sezon na wspaniałe pomidory i paprykę, bardzo często je gotuję na obiad czy na kolacje. Dzisiejsze leczo przygotowałam na wołowinie, która niesamowicie podbija smak dania. To dzisiejsze(...)leczo to takie trochę danie w duchu zero waste. Kawałek wołowiny bez kości często wykorzystuję do gotowania rosołu czy zupy pomidorowej – potem idealnie nadaje się właśnie do dań jednogarnkowych bo jest już miękkie i nie trzeba marnować czasu na gotowanie wołowiny. Leczo – jak robicie? Na kiełbasie, boczku czy w wersji wege? PRZEPIS NA LECZO Z WOŁOWINĄ Składniki

Dorota Smakuje
Nowe mięso bez mięsa, którego warto spróbować! 90

Ciekawy skład, budzący zaufanie wygląd i smak, który jest radością dla podniebienia. Spróbowałem dwóch produktów firmy Goplant, opisanych w krótki i konkretny sposób. To dania „zamiast kurczaka” i „zamiast wołowiny”. ZAMIENNIK TO SŁOWO KLUCZ Dyskusję o tym, czy to dobrze, że produkt roślinny przypomina mięso, pozostawiam innym. Skupiam się tu na zaletach tego rozwiązania, bo spora część klientów właśnie(...)idealnie pasuję do osób, które szukają ciekawych sposobów na to, by pozostawić na talerzu smak, konsystencję i wygląd swoich dań, ale jednocześnie zrobić krok w stronę roślinożerności. Kurczak i wołowina to przecież też ważne hasła w mięsnym świecie. Kurczak stał się podstawowym produktem dla osób zwiększających masę oraz głównym mięsem dzieci. W USA nawet nie jest uważany za mięso

Fleksitarianizm.pl
Piątek: Shaking beef – wołowina Bo Luc Lac 162

Wołowina Bo Luc Lac to klasyczne, wietnamskie danie, którego nazwa wywodzi się od sposobu smażenia mięsa, polegającego na potrząsaniu wokiem lub patelnią, tak aby marynata i wytwarzający się sos pokryły wołowinę. Pyszne, proste danie. Czas marynowania: Co najmniej godzinę Czas smażenia : Minuta Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Wołowina Bo Luc Lac jest jednym z tych dań, którego lista(...)składników nie jest ściśle określona. Podstawę stanowi wołowina dobrej jakości, reszta jest dość zróżnicowana, często zawiera ingrediencje dostępne w azjatyckich sklepach. Szukaliśmy takiego przepisu, żeby danie można było zrobić w oparciu o składniki do kupienia w zwykłym sklepie. Przepis na Bo Luc Lac wzorowany nacooking.nytimes.com Składniki: 400-500 g wołowiny (rostbef, antrykot, polędwica) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki cukru

Niedzielny kucharz
Boeuf Stroganow 164

Składniki: 500 g wołowiny zrazowo - pieczeniowej (u mnie z udźca); 1 średnia cebula; 1 duży ząbek czosnku; 500 g pieczarek; 1 duża, czerwona papryka; 4 średnie ogórki kiszone; 4 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; 1 łyżka majeranku; 1/2 opakowania słodkiej papryki w proszku (tj. około 11 g); 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz(...)Olej do smażenia. ZASMAŻKA: 2 łyżki oleju; 3 łyżki mąki pszennej. 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Wołowinę umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion. Pokroić w kostkę. Ogórki kiszone odcedzić

Gospodyni Miejska
Ragu z wołowiną 33

można w nim połączyć ze sobą wszystkie jego elementy. Bez dwóch zdań, zaraz obok risotto, ragu jest jednym w moich ulubionych dań włoskich. Podstawą ragu jest mielona bądź krojona wołowina , drobno-krojone warzywa, czerwone wino, bulion wołowy oraz sos pomidorowy. Poniższy przepis jest na ragu wołowe lecz jest to tylko jeden z wielu rodzajów ragu jakie można przygotować, ponieważ(...)głębokiego, intensywnego i fantastycznego smaku. Wołowe ragu podajemy z makaronem tagliatelle , oprószone odrobiną sera parmezan i natką pietruszki. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na włoskie ragu z wołowiną i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ragu Składniki na ragu z wołowiną. 500 g wołowiny (np. udziec wołowy) 1 łyżeczka soli

MeCooks
Kanapka z wołowiną i pikantnym sosem 172

Pyszna propozycja na obiad lub kolację , kanapka z wołowiną i pikantnym sosem. Podstawą kanapki jest dobrze przyrządzona wołowina. Może to być polędwica wołowa ale również i stek. Krucha i soczysta, mocno różowa w środku. Pieczona na ruszcie, w piekarniku lub na patelni. Jeśli się uda ją przyrządzić tak jak potrzeba to kanapka z wołowiną będzie najsmaczniejszym kulinarnym doznaniem. Kanapka(...)wołowiną Składniki: 2 kanapki 2 bułki, u mnie pszenne grahamki 200 g upieczonej wołowiny, zobacz porady 3 liście rzymskiej sałaty kilka krążków czerwonej cebuli Sos pikantny 3 łyżki majonezu, tutaj przepis 100 ml ubitej śmietanki 1 ½ łyżeczki sambaleolek sól do smaku 1 łyżeczka soku z limonki Dodatkowo frytki z batatów , kliknij W małej miseczce wymieszaj składniki na sos. Przekrój bułki

codojedzenia
Jakie mięso pasuje do kaszy? 29

pieczarkami, czy kurczak z kaszą bulgur i suszonymi pomidorami. Kurczak jest również bogaty w białko i niskokaloryczny, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Wołowina Wołowina to mięso o intensywnym smaku, które świetnie komponuje się z kaszą. Jej soczystość i bogactwo składników odżywczych sprawiają, że dania z wołowiną i kaszą są wyjątkowo smaczne i sycące. Możemy(...)przygotować na przykład wołowinę z kaszą jaglaną i warzywami, wołowinę z kaszą kuskus i suszonymi śliwkami, czy wołowinę z kaszą bulgur i pieczarkami. Wołowina jest również źródłem żelaza i witamin z grupy B, co przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji organizmu. Wieprzowina Wieprzowina to mięso o delikatnym smaku, które świetnie komponuje się z różnymi rodzajami kaszy. Jej soczystość i miękkość

Żyję by jeść
Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 44

sprawą burgera, który przez większość osób jest uważany za najlepszy w całym menu restauracji. Burgera Drwala można spróbować, aż w pięciu wariantach. W klasycznej wersji w jego skład wchodzi: wołowina, chrupiący ser żółty w panierce, podwójna porcja bekonu, prażona cebulka, sałata lodowa oraz aromatyczny sos z dodatkiem przypraw, a wszystko to znajduje się w pszennej bułce z posypką serową(...)prawdziwych mięsożerców powstała wersja Drwala Podwójny, który nie różni się składem od klasyka oprócz dodatkowej porcji soczystej wołowiny. Z kolei Kanapka Drwala na ostro zawiera dodatkowo papryczki jalapeño oraz ostry sos. Inny wariant tej kultowej kanapki to Drwal z żurawiną, który oprócz klasycznych składników takich jak: wołowina, ser w panierce, bekon, sałata, cebulka prażona, sos z przyprawami zawiera również delikatnie

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania