Piątek: Shaking beef – wołowina Bo Luc Lac

Piątek: Shaking beef – wołowina Bo Luc Lac

Piątek: Shaking beef – wołowina Bo Luc Lac

Wołowina Bo Luc Lac to klasyczne, wietnamskie danie, którego nazwa wywodzi się od sposobu smażenia mięsa, polegającego na potrząsaniu wokiem lub patelnią, tak aby marynata i wytwarzający się sos pokryły wołowinę. Pyszne, proste danie. Czas marynowania: Co najmniej godzinę Czas smażenia : Minuta Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Wołowina Bo Luc Lac jest jednym z tych dań, którego lista składników nie jest ściśle określona. Podstawę stanowi wołowina dobrej jakości, reszta jest dość zróżnicowana, częs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina, sosy, mięso, sałata, makaron, ryż, makarony, rukola, dania z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.