wołowina - 6514 przepisów (strona:342/435)

Grillowanie - czas grillowania 433

Czas grillowania rozpoczęty :) By wykorzystać jak najlepiej i jak najprzyjemniej ten czas poniżej zamieszczam parę rad i czas grilowania. Przede wszystkim kochani- nie da się rozpalić

Smaki Edyty
Wołowina i skrzydełka z grilla 476

 Wiosna i lato to czas na grilla, warto zapoznać się z tajnikami grillowania, by nasz obiad, kolacja,  impreza , czy tez grill rodzinny był nie

Smaki Edyty
Policzki wołowe II 119

700 g policzków wołowych, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1,5 łyżeczki tabasco, 2 łyżki sosu teriyaki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 200 ml białego wytrawnego wina

królestwo garów
Cannelloni z pora z mięsem 102

1 duży por, 500 g mięsa z rosołu, 3 ząbki czosnku, 1 chilli, 30 ml sosu sojowego Kikkoman, cukier, pieprz, 150 g pęczaku, 100 ml białego

królestwo garów
Pierogi z mięsem 117

600 g mięsa z rosołu, 3 cebule, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, bulion,   Ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli

królestwo garów
T-bone z grilla 117

Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Proponuję stek t-bone z grilla. Wystarczy kawałek mięsa i trochę przypraw. T – bone to ulubiony stek Ameryki. Powoli i u

królestwo garów
Szpik wołowy pieczony 133

kości szpikowe pocięte, kawałki długości 6-8 cm sól w płatkach – kwiat solny tymianek, 1 ząbek czosnku, kilka plasterków cienko pokrojonego ciemnego chleba – litewski, oliwa lub

królestwo garów
Pierogi z ogononami wołowymi 167

Ciasto na pierogi z żółtkami 600 g mąki pszennej „00” *, 10 żółtek, 40 ml oleju, 2 łyżeczki od kawy soli, ciepła woda – około 160 ml, nadzienie

królestwo garów
Ogony wołowe 141

2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu

królestwo garów
Tatar po francusku 133

150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 łyżka kaparów, 2 korniszony, 1 szalotka, 1 duże żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, szczypta rozgniecionego czosnku

królestwo garów
Befsztyk mielony 120

600 g mięsa wołowego (łopatka, krzyżowa), 1 jajko, sól, pieprz, 150 g cebuli, masło, oliwa, Mięso zemleć, dodać do niego jajko, 3-4 łyżki zimnej wody

królestwo garów
Zrazy zawijane z pomidorami suszonymi 127

3 plastry wołowiny: rostbef, ligawa, udziec (u mnie ligawa), 3 duże lub 6mniejszych plasterków boczku wędzonego, 6 połówek pomidorów suszonych z oliwy, 6 filecików anchois, 3

królestwo garów
RIB EYE STEAK – stek z antrykotu z masłem ziołowym 147

RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się

królestwo garów
Tatar - befsztyk tatarski 175

Porcja na 1 osobę 150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 duże żółtko , 1 łyżeczka musztardy dijon, oliwa lub olej, sól, pieprz świeżo

królestwo garów
Stek pieprzowy – wyjątkowe steki znane z kuchnii francuskiej 202

Stek z pieprzem ( Steak au poivre) to danie z kuchni francuskiej na które tradycyjnie składa się filet mignon pokryty grubo zmielonym / rozdrobnionym czarnym pieprzem. Tak przygotowane

naRuszcie