` Składniki: 800g mięsa wołowego 2 cebule 2 marchewki 4 ząbki czosnku 50g pora 2 łodygi selera naciowego 3 listki laurowe , 2 ziarenka ziela angielskiego zioła prowansalskie
Gaździnka warzySkładniki: 250 g tatara wołowego - Morliny średnia cebula 1 średni kiszony ogórek sól, pieprz kilka kropel maggi łyżka musztardy delikatesowej łyżka oleju 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę
Gaździnka warzyZredukowane czerwone wino Gotowanie czerwonego wina na średnim ogniu powoduje koncentrację jego smaku i nadaje winu konsystencję gęstego syropu. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2
naRuszcieCzy może być coś lepszego niż delikatny i smaczny Filet Mignon. Filet Mignon jej wycinany z tylnej części polędwicy. To mięso jest bardzo delikatne i najlepsze
naRuszciePrzyznam się bez bicia i powiem, iż ten przepis swoje przeleżał zanim został opublikowany. Po prostu gdzieś mi umknęło to uwadze. Ale grzecznie naprawiam błąd
Malinowe PocałunkiMakaron z Sosem Pomidorowym i Klopsikami to interesująca propozycja na codzienny obiad. Połączenie makaronu z sosem pomidorowym oraz klopsikami to dość ciekawa kombinacja, która idealnie ze
Słodka StronaKolejna odsłona moich ulubionych pulpetów. Tym razem mięso wzbogaciłam pieczarkami oraz ryżem, a sos aromatycznymi warzywami. Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa mielonego (u
Walijskie PichcenieSkładniki: 4 kotlety schabowe kilka suszonych moreli 1 kiszony ogórek 2-3 łyżki rodzynek sól pieprz olej Sposób wykonania: 1. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem
Kuchnia domowa AniWiększość z nas myśli, że jedynym sprawdzonym sposobem na steka jest szybkie grillowanie w wysokiej temperaturze. My zachęcamy do grillowania go na desce cedrowej. Grillując steki
naRuszcieW zimowe wieczory nie ma nic lepszego niż gorąca zupa z dużą ilością mięsa i warzyw. Już kiedyś prezentowaliśmy zupę która przypominała zupę dla teściowej, dzisiaj
Smaki BrazyliiW zeszłym tygodniu razem z DobraKielbasa.pl przygotowaliśmy cienkie domowe kiełbaski wieprzowe. Zachwycaliśmy się nimi bo naprawdę były pyszne. Dzisiaj przyszedł czas na mięso wołowe i coś
OstryKęsWczoraj rosół, dzisiaj kanapka. Nie byle jaka. Kanapka z mięsem wołowym, domowym ogórkiem małosolnym i musztardą. Jedna z najlepszych kanapek na świecie. Dobry chleb na zakwasie
OstryKęsTo nasze kolejne grillowanie z Dobrą Kiełbasą i zarazem ostatnie z tych majówkowych. Aby to uczcić postanowiliśmy przygotować coś wyjątkowego. Gdy pierwszy głód na grillowe smakołyki
OstryKęsUwielbiamy wołowinę. Cienkie steki z udźca wołowego robi się bardzo szybko. Cały czas przygotowania to czas marynowania + bardzo krótkie smażenie/grillowanie. Tym razem do wołowiny polecamy
OstryKęsSos do tych steków może być przygotowywany z wyprzedzeniem. Taki sos możemy przechowywać nawet do 3 dni szczelnie zamknięty w lodówce. Składniki: na sos: ¾ szklanki rozdrobnionego
naRuszcie