wołowina - 6514 przepisów (strona:339/435)

Tatar -befsztyk tatarski 206

Ile domów tyle przepisów. U mnie zawsze prosto, bez udziwnień.  Ta opcja jest dla nas tą najlepszą. Podana na Martha Gold Bogucice . Składniki: 500 g

Malinowe Pocałunki
Musaka 220

Było ostatnio na blogu trochę zup, chłodników, przekąsek. Oczywiście wszystkie pyszne, ale jednak przyszedł czas na konkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek

Wyprawy kulinarne
Tatar wołowy, befsztyk tatarski 403

Tatar to jedna z moich ulubionych przystawek.  Mogłabym go jeść chyba każdego dnia.  W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy

Jemy Pijemy
Rosół na niedzielę i nie tylko :) 388

W większości polskich domostw, co niedziela na stole gości ROSÓŁ :) Każdy ma na niego swój przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. LUBIĘ LUBIĘ LUBIĘ !!! Ja na

Jemy Pijemy
Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami 178

Aby carpaccio było smaczne, potrzebujemy najlepszego kawałka mięsa wołowego. Na dwie porcje nie potrzeba go wiele. Polędwice należy oczyścić z błonek i wsadzić do zamrażarki na

Jemy Pijemy
Mini steki z papryką, cebulą i brokułami 132

Wielką miałam dziś ochotę na mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota

Jemy Pijemy
Kalarepki nadziewane 93

2 spore kalarepki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 200 g mięsa wołowego (łopatka), 20 ml bulionu warzywnego, oliwa, sól, cukier, Kalarepki umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć

królestwo garów
Kofty 198

Uff! Wróciłam. ;) Bardzo, bardzo mi tego brakowało! Was, drodzy Czytelnicy, pisania, fotografowania, a nawet gotowania, bo i na to było niewiele czasu oraz potrzeby - po prostu

Kuchnia Prezydentowej
Wołowina z goździkami 211

                Pewnego razu do mojej Teściowej przyszła sąsiadka. Była to bardzo marudna sąsiadka, która przychodziła głównie po to, żeby

Kuchnia Prezydentowej
Gołąbki w liściach botwinki 113

liście z dwóch pęczków botwinki* 600 g mięsa wołowego (łopatki, karkówki), liście z dwóch pęczków botwinki* 600 g mięsa wołowego (łopatki, karkówki), 300 g ugotowanej komosy

królestwo garów
Moja wiedeńsko - cieszyńska zupa ziemniaczana z borowikami 141

Składniki: ok 1,5 l bulionu wołowego 2-3 kostki bulionu warzywnego 7 plasterków chudego wędzonego boczku biała i czerwona cebula kawałeczek selera 2-3 ząbki

Gaździnka warzy
Gulasz z szynki z sosem sojowym 198

Składniki: 70 dag szynki pokrojonej w dowolną kostkę 2-3 łyżki sosu sojowego 1 cebula kilka suszonych grzybków liść laurowy ziele angielskie gałązka rozmarynu sól pieprz

Kuchnia domowa Ani
Lazania po bolońsku (lasagne bolognese) 211

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis na lazanię dostałam od kolegi męża, który od 25 lat mieszka w Rzymie. I to właśnie u niego, w …

My Blueberry Corner
Polędwica z patelni ze świeżym szpinakiem, chutneyem z szalotki i chipsem z szynki parmeńskiej 178

Dzisiejsza propozycja to pierwsza z potraw przygotowana ze Szromem podczas projektu 40 Jest to: Polędwica z patelni aromatyzowana rozmarynem / świeży szpinak z czosnkiem / chutney z szalotki

Kuchenne Wariacje