Kurki w tarcie smakują tak fenomenalnie, że nie mogłam poprzestać na jednej :) Pełnoziarniste ciasto i masa śmietanowo serowa znowu posłużyły mi za bazę. Smak uzupełniłam przepyszną
DefinicjaSmakuSzybko, efektownie, smacznie, zdrowo i orientalnie- tak można opisać to danie. Smak jest rewelacyjny - pikantne przyprawy, krucha wołowina, słodka papaja i wyrazisty imbir. Danie jest sycące
DefinicjaSmakuDziś trochę orientalnie i lekko pikantnie. Mamy tu przede wszystkim chudą wołowinę marynowaną w słodkim sosie sojowym, makaron gryczany, czyli soba, (ugotowany al dente) oraz warzywa
DefinicjaSmakuNaprawdę, ale to naprawdę nie znam osoby, która nie lubiłaby makaronu z sosem bolońskim :) Na ten poczciwy pomidorowy sos z mięsem mielonym, ziołami i czosnkiem jest
DefinicjaSmakuChilli con carne, to jedno z tyh potraw, której nigdy nie odmawiam :D Bardzo proste danie jednogarnkowe, z którym każdy sobie poradzi. Do tego jest niesamowicie
DefinicjaSmakuGarnek do gotowania na parze stał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego
Kuchnia domowa AniTen smaczny sos chrzanowy jest doskonałym dodatkiem do steków, wieprzowiny i krewetek. Wyraźny smak chrzanu dobrze komponuje się z białym winem, piwem lub kawą. Składniki: 1
naRuszcieW połowie XIX wieku w Nowym Jorku wprowadzono do menu te pyszne porcje wołowiny, które później stały się niezwykle popularne na całym świecie. Istotą oryginalnej receptury
naRuszcieIle domów tyle przepisów. U mnie zawsze prosto, bez udziwnień. Ta opcja jest dla nas tą najlepszą. Podana na Martha Gold Bogucice . Składniki: 500 g
Malinowe PocałunkiByło ostatnio na blogu trochę zup, chłodników, przekąsek. Oczywiście wszystkie pyszne, ale jednak przyszedł czas na konkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek
Wyprawy kulinarneTatar to jedna z moich ulubionych przystawek. Mogłabym go jeść chyba każdego dnia. W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy
Jemy PijemyW większości polskich domostw, co niedziela na stole gości ROSÓŁ :) Każdy ma na niego swój przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. LUBIĘ LUBIĘ LUBIĘ !!! Ja na
Jemy PijemyAby carpaccio było smaczne, potrzebujemy najlepszego kawałka mięsa wołowego. Na dwie porcje nie potrzeba go wiele. Polędwice należy oczyścić z błonek i wsadzić do zamrażarki na
Jemy PijemyWielką miałam dziś ochotę na mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota
Jemy Pijemy2 spore kalarepki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 200 g mięsa wołowego (łopatka), 20 ml bulionu warzywnego, oliwa, sól, cukier, Kalarepki umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć
królestwo garów