wołowina - 6415 przepisów (strona:338/428)

Szwedzkie klopsiki 191

Jeśli wierzyć statystykom, co minutę klienci IKEI zjadają 285 szwedzkich klopsików. Jak więc mogłabym zacząć od jakiegokolwiek innego dania? Dziewięć i pół miliona Szwedów nie może

W kuchni wieczorem
Multicooker i policzki wołowe z warzywami na parze 199

Wydawało mi się że już żadne sprzęt kuchenny mnie nie zaskoczy, że o gotowaniu wiem wszystko... nawet nie wiecie jak bardzo się myliłam... bo okazało się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 205

( zdjęcie to jest własnością C.K. Browar ) )TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA C.K.BROWAR NIE MAJĄ WPŁYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany

Ostra na Słodko
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 181

Potyczki  Kulinarne  Blogerów 2015 czas rozpocząć!  O zasadach konkursu organizowanego przez sklep e-gustus.pl pisałam Wam w tym poście >klik< Teraz pora

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gulasz zapiekany w kajzerce 137

Bardzo fajny sposób na serwowanie gulaszu, jest zapieczenie go w bułce kajzerce. Taki gulasz jest idealnym daniem na przyjęcia bo nie tylko jest smaczny, ale i

Mama Gotuje
Grillowanie - czas grillowania 417

Czas grillowania rozpoczęty :) By wykorzystać jak najlepiej i jak najprzyjemniej ten czas poniżej zamieszczam parę rad i czas grilowania. Przede wszystkim kochani- nie da się rozpalić

Smaki Edyty
Wołowina i skrzydełka z grilla 459

 Wiosna i lato to czas na grilla, warto zapoznać się z tajnikami grillowania, by nasz obiad, kolacja,  impreza , czy tez grill rodzinny był nie

Smaki Edyty
Policzki wołowe II 101

700 g policzków wołowych, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1,5 łyżeczki tabasco, 2 łyżki sosu teriyaki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 200 ml białego wytrawnego wina

królestwo garów
Cannelloni z pora z mięsem 85

1 duży por, 500 g mięsa z rosołu, 3 ząbki czosnku, 1 chilli, 30 ml sosu sojowego Kikkoman, cukier, pieprz, 150 g pęczaku, 100 ml białego

królestwo garów
Pierogi z mięsem 102

600 g mięsa z rosołu, 3 cebule, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, bulion,   Ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli

królestwo garów
T-bone z grilla 96

Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Proponuję stek t-bone z grilla. Wystarczy kawałek mięsa i trochę przypraw. T – bone to ulubiony stek Ameryki. Powoli i u

królestwo garów
Szpik wołowy pieczony 116

kości szpikowe pocięte, kawałki długości 6-8 cm sól w płatkach – kwiat solny tymianek, 1 ząbek czosnku, kilka plasterków cienko pokrojonego ciemnego chleba – litewski, oliwa lub

królestwo garów
Pierogi z ogononami wołowymi 151

Ciasto na pierogi z żółtkami 600 g mąki pszennej „00” *, 10 żółtek, 40 ml oleju, 2 łyżeczki od kawy soli, ciepła woda – około 160 ml, nadzienie

królestwo garów
Ogony wołowe 122

2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu

królestwo garów
Tatar po francusku 115

150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 łyżka kaparów, 2 korniszony, 1 szalotka, 1 duże żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, szczypta rozgniecionego czosnku

królestwo garów