wołowina - 6514 przepisów (strona:338/435)

Mięsno - śmietanowa tarta z kurkami. 190

Kurki w tarcie smakują tak fenomenalnie, że nie mogłam poprzestać na jednej :) Pełnoziarniste ciasto i masa śmietanowo serowa znowu posłużyły mi za bazę. Smak uzupełniłam przepyszną

DefinicjaSmaku
Stir fry z wołowiną, papają, imbirem i papryką. 219

Szybko, efektownie, smacznie, zdrowo i orientalnie- tak można opisać to danie. Smak jest rewelacyjny - pikantne przyprawy, krucha wołowina, słodka papaja i wyrazisty imbir. Danie jest sycące

DefinicjaSmaku
Makaron soba z wołowiną i pieczarkami 231

Dziś trochę orientalnie i lekko pikantnie. Mamy tu przede wszystkim chudą wołowinę marynowaną w słodkim sosie sojowym, makaron gryczany, czyli soba, (ugotowany al dente) oraz warzywa

DefinicjaSmaku
Domowy sos a'la boloński - gęsty i aromatyczny 212

Naprawdę, ale to naprawdę nie znam osoby, która nie lubiłaby makaronu z sosem bolońskim :) Na ten poczciwy pomidorowy sos z mięsem mielonym, ziołami i czosnkiem jest

DefinicjaSmaku
Chilli con carne 235

Chilli con carne, to jedno z tyh potraw, której nigdy nie odmawiam :D Bardzo proste danie jednogarnkowe, z którym każdy sobie poradzi. Do tego jest niesamowicie

DefinicjaSmaku
Polędwiczki w papryce gotowane na parze 160

Garnek do gotowania na parze stał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego

Kuchnia domowa Ani
Sos chrzanowy do steków 213

Ten smaczny sos chrzanowy jest doskonałym dodatkiem do steków, wieprzowiny i krewetek. Wyraźny smak chrzanu dobrze komponuje się z białym winem, piwem lub kawą. Składniki: 1

naRuszcie
Steki Delomonico – wyjątkowe przepisy 191

W połowie XIX wieku w Nowym Jorku wprowadzono do menu te pyszne porcje wołowiny, które później stały się niezwykle popularne na całym świecie. Istotą oryginalnej receptury

naRuszcie
Tatar -befsztyk tatarski 218

Ile domów tyle przepisów. U mnie zawsze prosto, bez udziwnień.  Ta opcja jest dla nas tą najlepszą. Podana na Martha Gold Bogucice . Składniki: 500 g

Malinowe Pocałunki
Musaka 235

Było ostatnio na blogu trochę zup, chłodników, przekąsek. Oczywiście wszystkie pyszne, ale jednak przyszedł czas na konkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek

Wyprawy kulinarne
Tatar wołowy, befsztyk tatarski 418

Tatar to jedna z moich ulubionych przystawek.  Mogłabym go jeść chyba każdego dnia.  W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy

Jemy Pijemy
Rosół na niedzielę i nie tylko :) 403

W większości polskich domostw, co niedziela na stole gości ROSÓŁ :) Każdy ma na niego swój przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. LUBIĘ LUBIĘ LUBIĘ !!! Ja na

Jemy Pijemy
Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami 192

Aby carpaccio było smaczne, potrzebujemy najlepszego kawałka mięsa wołowego. Na dwie porcje nie potrzeba go wiele. Polędwice należy oczyścić z błonek i wsadzić do zamrażarki na

Jemy Pijemy
Mini steki z papryką, cebulą i brokułami 148

Wielką miałam dziś ochotę na mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota

Jemy Pijemy
Kalarepki nadziewane 105

2 spore kalarepki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 200 g mięsa wołowego (łopatka), 20 ml bulionu warzywnego, oliwa, sól, cukier, Kalarepki umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć

królestwo garów