Dzisiaj następna po grilowanej wołowinie, odsłona pho. Zupy, która ratuje ludziom życie. Zupy, która w niektórych kręgach rywalizuje z niedzielnym schabowym i często z nim wygrywa
slodkokwasnaplWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne, polskie kluski śląskie z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Zrobiłam je wspólnie z moją mamą Podałyśmy do nich
Marta GotujeCzekolada może być istotną częścią wielu posiłków. Jednak najczęściej myśląc o czekoladzie jako składniku potraw myślimy tylko o deserach. A tymczasem czekoladę można wspaniale sparować np
naRuszcieFondue mięsne po burgundzku Fondue wywodzi się ze Szwajcarii. Powstało jako sprytny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Dodatkowo miało rolę integracyjną. Łączyło skłóconych członków rodziny przy
Pełny talerzMielone – chyba każdy lubi takie kotleciki. Najczęściej robię je do bułek hamburgerowych. Czasami podaję z buraczkami. Sprawdzą się zawsze:) Pewnie każdy z Was ma na
kuchcikowniaCukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy
Pełny talerzKuchnia szwajcarska, to kuchnia bardzo bogata. Szwajcaria jest sercem Alp, gdzie łączy się północ i południe Europy. Mieszają się tutaj smaki różnych kultur - śródziemnomorskiej z Włoch
Pełny talerzDzisiaj przepis dla tych, którzy niekoniecznie lubią gotować, ale lubią dobrze zjeść. Zapewniam, że przy tej zapiekance nie napracujecie się, a będzie pyszna i zdrowa. Parę
Pełny talerzDzisiaj mam dla Was specjalny post. Jest to pierwszy z dziesięciu przepisów, które przygotowałam w ramach współpracy z serwisem Z pierwszego tłoczenia . Już niedługo będziecie mogli
Pełny talerzKotlety mielone z nadzieniem Kotlety mielone znają chyba wszyscy, chociaż niektórzy uważają je za zbyt pospolite i nudne danie. Jednak wystarczy trochę podkręcić ich smak kilkoma
Pełny talerzOssobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w
Smakowity Blog KulinarnyPoszukujecie przepisu na domową wędlinę na kanapkę, a nawet na świąteczny stół? Już znaleźliście :) Z tym przepisem z pewnością Wam się uda! Składniki: 1-1,5
Kuchnia domowa Ani(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g udźca wołowego 2 duże marchewki 1 mały por 2 duże cebule mąka pszenna sól, pieprz 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela
Kulinarne PrzebojeDzisiaj zjadłam lunch z Lordem #Somersby . Towarzyszył mi podczas przygotowywania posiłku i podczas jedzenia. Dzień taki piękny, słoneczny a w powietrzu czuć wiosnę więc towarzystwo nie
Smaczna PyzaKolejna odsłona policzków wołowych . Część tuszy wołowej mało znana, mało popularna i wcale nie łatwa do kupienia. Większość ludzi po prostu nie wie co takich polików
Smaczna Pyza