Pyszne klopsiki. Kmin rzymski i wędzona papryka jako dodatek do sosu i do klopsów, świetnie się sprawdziły. Sos wyjątkowo smaczny! przepis inspirowany przepisem
Stare GaryDobry sposób na stek. Robimy trochę na odwrót niż zwykle, gdyż najpierw steki smażymy a potem moczymy w marynacie. Tak przygotowany stek, pokrojony w
Stare GaryNie miałam tego dnia ochoty na gotowanie. Kotlety mielone okazały się dobrym rozwiązaniem. Żeby je nieco urozmaicić, dodałam do mięsa dużo świeżego koperku i pietruszki, a
Stare GaryPieczeń wyszła super - miękka, z bardzo ziołowym sosem. Być może byłaby jeszcze lepsza gdybym naszpikowała mięso słoniną - łopatka była chuda, ale słoniny akurat nie miałam. I
Stare GaryTo miało być pyszne, marynowane mięso, na na dwa obiady dla trzech osób. Marynowało się całą noc w octowo - winnej zalewie. Upiekło się znakomicie
Stare GaryKocham kuchnię azjatycką i dobrze o tym wiecie. Dzisiaj polecam ekspresowe :) danie. Maksymalnie potrzebujemy 15 min by obiad był gotowy. Teraz w czasie przedświątecznych przygotowań , taki
Smaki EdytyNie wiem jak Wy, ale ja w święta chętnie dojadam pozostałości z Wigilii... pierogi, barszcze. A kompot z suszu mogłabym pić na okrągło. Jeśli jednak nie
Czerwień i błękitŚwięta już za kilka tygodni, a ja jeszcze nie wiem co będę na nie przygotowywać ani nawet gdzie będę je spędzać… wszystko uzależnione od różnych
UgotujmyTo.plZapiekanka z bakłażana i mielonego mięsa zwana musaką jest popularnym daniem w Grecji i innych krajach basenu śródziemnomorskiego. Właściwie powinno się używać do tej zapiekanki mięsa
UgotujmyTo.plBardzo popularnym daniem w Anglii jest zapiekanka mięsna. Jest przygotowywana z mieloną wołowiną czy baraniną w sosie, a na wierzchu z puree ziemiaczanym. Proste i smaczne
UgotujmyTo.plJest dużo wariacji na temat włoskiej potrawy- bolognese :) Dzisiaj dodajemy nowy dodatek -szparagi. Miała być fasolka :) , ale jak zobaczyłam szparagi tak pięknie uśmiechające się do
Smaki EdytyPoliczki wołowe to dla mnie nowość. Jakiś czas temu robiłam je raz po burgundzku , tym razem postanowiłam udusić je w winie, a do sosu dodać czekoladę
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnowu przygotowałam policzki wołowe. Bardzo nam zasmakowało to mięso - po długim duszeniu rozpływa się w ustach i ta rewelacyjna kleistość... Szkoda, że tak trudno je dostać
Smaczna PyzaDelikatne mięso …. kremowy pachnący sos …. świeżutkie ziemniaczki i ulubiona surówka. Pulpety zawsze zjadam z przyjemnością! Robiłam wielokrotnie pulpety w sosie pomidorowym … pulpety w
Ostra na SłodkoPokazałam wczoraj i się spodobało – z czego oczywiście bardzo się cieszę! Nie tylko wygląda rewelacyjnie , ale i smakuje naprawdę wyśmienicie. Zrobiłam to mięso w czwartek
Ostra na Słodko