wołowina - 6415 przepisów (strona:357/428)

Szwedzkie pulpeciki Köttbullar 189

Pulpeciki jadłam po raz pierwszy oczywiście w Ikei. Tak jak wiele innych osób urzekły mnie swoim smakiem. Od pewnego czasu często przygotowuję je w domu. Są

Mania Gotowania
Oszukane gołąbki- gołąbki inaczej lub też leniwe 593

 Oszukane gołąbki, gołąbki inaczej czy też leniwe. Gdy o nich mówimy wszyscy wiemy że to będą gołąbki , ale troszeczkę inaczej. Plusem tych oszukanych gołąbków jest

Smaki Edyty
Zapiekanka makaronowa 1015

 Znacie mnie kochani- uwielbiam dobrą kuchnię , ale najlepiej jest wtedy, kiedy jest szybko i efektownie, a do tego smacznie. Dzisiaj tak jest- bardzo szybko :) pysznie

Smaki Edyty
Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym 259

Moje ulubione gołąbki to te z sosem pomidorowym, jednak jesień ma tę zaletę, że można zbierać grzyby. Oprócz samej przyjemności ich zbierania jest jeszcze ich niepowtarzalny

Czerwień i błękit
Roladki schabowe z salami i papryką w sosie majerankowym 183

Od czasu do czasu przygotowuję mięso w postaci roladek. W tej wersji użyłam schabu i aby zaostrzyć nieco smak mięsa do środka dałam salami, marynowaną paprykę

Czerwień i błękit
Hamburgery według przepisu Magdy Gessler 724

odtworzyłyśmy skład tych przypraw. Wszystkie zmieszałyśmy w moździerzu i dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej wołowiny 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 świeża papryczka chili ½ łyżka kolendry ½ łyżka imbiru w proszku 4 łyżki oleju Odrobina sosu sojowego Gorczyca Pieprz Sól Dodatki: 6 bułek

Kolizje Smaków
Szponder w sosie chrzanowym 177

Klasyka. Z dawnych czasów pamiętam, że takie danie często gościło na naszym stole. Ile razy był gotowany rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs

Buniabaje w kuchni
Cheeseburger 210

takiej kanapki wkładam, ale też dlatego, że po jej zjedzeniu nie czuję, że muszę znów napadać na lodówkę. Potrzebujemy (na 2 porcje): - 130 g mięsa mielonego (tradycyjnie powinniśmy użyć wołowiny, ja jednak użyłam w połowie wieprzowego a w połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche) - połowę czerwonej cebuli - ogórek konserwowy - 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem - 6 plasterków cienko

W mojej holenderskiej kuchni
Soczysty mielony z batatami i sosem kurkowym 313

razem wychodzą tak samo pyszne. Postawą jest mięso. Musi to być dobre świeże mięso. Sama wieprzowina np. łopatka wieprzowa lub jeśli ktoś tak woli – pół na pół z wołowiną np. antrykot, łopatka. Mięso mielimy sami. Paczkowane mielone mięso nie wchodzi w grę. Nie dodajemy żadnego sera żółtego ani nic z tych rzeczy. A teraz zdradzę Wam 2 sekrety. Moje

OstryKęs
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego drożdżowego 200

mąki 1,5 dag drożdży 2 żółtka 10 dag masła 0,5 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli jajko do smarowania Farsz: ok. 25 dag gotowanej wołowiny z rosołu ok. 20 dag kapusty kiszonej 1 cebula łyżka smalcu 1 jajko przyprawa np. Kucharek pieprz czosnek granulowany lub świeży Z czterech łyżek mąki, drożdży i mleka zrobić rozczyn gęstości śmietany

Praktyczna pl
Tłuszcze 135

cholesterolu LDL we krwi. Głównym źródłem występowania  tł. nasyconych  są produkty pochodzenia zwierzęcego za wyjątkiem ryb oraz olej kokosowy. Tłuszcz, który można znaleźć w wołowinie, wieprzowinie, jagnięcinie, kurczakach czy produktach mlecznych takich jak śmietana, masło to wszystko są tłuszcze nasycone,   powinny stanowić nie więcej niż 10% kalorii dostarczanych w diecie człowieka dorosłego. Tłuszcze trans

NaKońcuJęzyka
Cannelloni w dwóch smakach 188

patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i dodałem do niej posiekaną cebulę i czosnek, a następnie podsmażałem je przez około minutę. Po tym czasie dodałem na patelnię 200 gram mielonej wołowiny. Mięso starałem się rozdzielać, aby nie robiły się z niego grudki. Kiedy mięso zmieniło już swój kolor dodałem na patelnię zawartość jednej puszki pomidorów, 2 łyżki octu balsamicznego, szczyptę suszonego

Wyprawy kulinarne
Tarta bolognese 208

Dzisiejszy przepis może wydawać się odrobinę pokrętny, ale chciałam pokazać, jak przygotować poszczególne partie tarty jednocześnie :) Oczywiście możecie wszystko robić po kolei, ale zajmie to bardzo

My Culinary Art
Leczo 145

Zaletą tego leczo jest to, że mięsa i cebuli nie smażyłam, tylko gotowałam. Ponadto nie dodałam mąki. Leczo jest lekkie jak zupa, za to nic nie

Czerwień i błękit
Beef Burger całkiem domowy 193

piekłam sama wg przepisu, który znajdziecie tutaj , (ja zamiast 12 bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie, bo takiego gotowca, nawet jeśli oznaczonego 100% wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka była karmelizowana, na szczęście na szybko, bo już zaczęliśmy się robić głodni :) W bułce zatem mamy: burgera wołowego, sos barbecue , roszponkę

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania