wołowa pieczeń , taka na co dzień, bez długiego marynowania i wielkich zabiegów. Jedyna rzecz nieco kłopotliwa to szpikowanie. składniki: ok 1 kg wołowiny ( kupiłam udziec
Stare GaryPrzepis na bulion z książki "Mięsa, najlepsze potrawy i marynaty" , autor Anneka Manning. Może wymaga trochę czasu, ale otrzymujemy bardzo esencjonalny wywar, świetną bazę do
Stare GaryPrzepis znalazłam na tej stronie. Bardzo dobra i sycąca zupa. A przy tym jaka ładna! składniki na 4 osoby 1,5 l
Stare GaryPrzepis znalazłam na You Tube. Warto, przed rozpoczęciem pracy, obejrzeć cały film -link tutaj . Kiełbasa jest bardzo dobra. Ilość przypraw - zwłaszcza majeranku i czosnku
Stare GarySzybkie i smaczne! Pod warunkiem, że mięso pierwsza klasa :) składniki 3 steki z rostbefu z kostką - niezbyt grube 3 - 4 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz
Stare GaryI kolejny dobry przepis na wolnowar. O 5 rano pachniało pięknie w całym domu :) Poza smażeniem mięsa i cebulek nic nas już potem nie obchodzi - po
Stare GaryJeden z lepszych wołowych gulaszy jakie jadłam. Uwielbiam kminek, a w tym daniu jest bardzo, bardzo wyczuwalny. Robiłam ten gulasz w wolnowarze, ale tak samo dobry
Stare GarySkuszeni dobrymi opiniami o jakości polskiej wołowiny sprzedawanej w Makro, postanowiliśmy sprawdzić czy steki ze znaczkiem QMP - Dobra Wołowina są faktycznie warte swojej ceny. Przygotowałam stek
Stare GaryBardzo smaczne burgery. Jeżeli podamy je z dodatkiem frytek i sałaty, otrzymamy sycące danie obiadowe. Warto zrobić sos, jest na prawdę dobry, ostry i świetnie pasuje
Stare GaryJeżeli tylko odpowiednio wcześnie zamarynujemy mięso, to przygotowanie tego smacznego dania zajmie nam parę minut. Polecam! Przepis z książki "Wok i dania z patelni" składniki
Stare GaryBardzo prosty przepis, nie wymaga wcześniejszego obsmażania mięsa. Mięso było niezwykle miękkie, nie dawało się kroić w plastry gdyż rozpadało się na drobne
Stare GaryPonieważ zrobiłam sos chimichurri, który, podobno, najlepiej smakuje z grillowanym mięsem, trzeba było zgrillować steki. Grill pod chmurką u nas jeszcze zamknięty, mięso robiłam więc na
Stare GaryBardzo dobry sposób na grillowaną wołowinę. Cieniutkie paski wołowiny, wcześniej zamarynowane, pieką się błyskawicznie. I są na prawdę smaczne. Następnym razem będziemy jednak grillować
Stare GaryTym razem robiliśmy steki z rostbefu na grillu. Nasze wyszły dosyć wypieczone, więc jeżeli lubicie bardziej krwiste to 2,5 - 3 minuty z każdej strony powinno
Stare GaryPyszna wołowina z cebulą. Przepis wydał mi się idealny do wolnowaru i miałam rację. Wołowina jest miękka, a dzięki długiemu, powolnemu, duszeniu, niezwykle aromatyczna. Zamiast wody
Stare Gary