Marokańska kefta

Marokańska kefta

Marokańska kefta

Dzisiaj zapraszam na aromatyczną, pełną smaku wyprawę do Afryki, a konkretnie do Maroka. Polecam przygotowanie kefty marokańskiej z mielonego mięsa wołowego, przyprawionego w charakterystyczny dla Maroka sposób w towarzystwie aromatycznego sosu na bazie pomidorów i selera. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 puszek pomidorów krojonych, selera naciowego, 2 cebul, 4 ząbków czosnku, pęczka świeżej natki kolendry, 150 gram serka koziego, kminku, kminu rzymskiego, cynam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, mielone, seler, seler naciowy, cebula, pomidor, cynamon, papryka, słodkie, lekka, czosnek, mięso mielone, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, wołowina, bagietka, sos mięsny, sos do mielonego , lekkie dania, dania bez mięsa, dania mięsne, pomidorowa ze świeżych pomidorów

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.