"Jaki pierwszy wrzesień, taka cała jesień" - jak mówi staropolskie przysłowie. Ponoć dzisiejszy dzień jest zapowiedzią pogody na całą jesień. Może warto dziś trochę poobserwować i potem
Kuchnia domowa AniPrzyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z
Kuchnia domowa AniDzisiaj coś z jednego z moich ulubionych blogów - gulasz według Margarytki. Polecam - ten gulasz jest wyborny! Pasuje zarówno do ziemniaków, klusek śląskich jak i kasz :) My
Kuchnia domowa AniGalaretka typu "zimne nóżki" to specjalność mojego taty. U nas zazwyczaj wszystko przepuszczało się przez maszynkę do mięsa, czasami tylko marchew kroiliśmy w plasterki. Oto nasza
Kuchnia domowa AniSkładniki: 4 kotlety schabowe 2 jajka przyprawa gyros 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 18% sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kotlety cienko
Kuchnia domowa AniKotlety w kiszonej kapuście to danie dwa w jednym - mamy mięso i ciepłą jarzynkę za jednym zamachem :) Mięso wychodzi pyszne, soczyste i miękkie. Składniki: 200 g
Kuchnia domowa AniWariacja na temat schabu w sosie do obiadu. Przepis znalazłam u Margarytki , zmniejszyłam trochę porcje i od siebie dodałam jałowiec. Składniki: 5 grubszych plastrów schabu bez
Kuchnia domowa AniMarynata na bazie miodu i musztardy to jedna z moich ulubionych. Składniki: 70 dag karkówki (plastry po 1-1,5 cm grubości) Marynata: 3-4 łyżki
Kuchnia domowa AniBardzo lubię robić takie roladki schabowe z różnym nadzieniem. Robi się szybko, nie są bardzo kaloryczne (jeśli jeszcze pozbędziemy się sera żółtego), a możliwości nadzienia są
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 szklanki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek przyprawa do gołąbków majeranek 1 jajko bułka
Kuchnia domowa AniDzisiaj kolejna propozycja obiadowa. To moja druga lazania jaką robiłam. Przyznam, że jest przy tego typu daniach trochę roboty, ale warto. Przepis znalazłam u Wedelki na
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1,5 kg schabu sól suszony majeranek 1 główka czosnku Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Posypujemy
Kuchnia domowa AniSkładniki: 4 duże kotlety z karkówki 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki przyprawy gyros sól do smaku (pominęłam - gyros był wystarczająco słony) liść
Kuchnia domowa AniDziś wpadam tylko na chwilkę i zapraszam Was na żeberka! Już kiedyś wspominałam, że lubię marynaty miodowo-musztardowe do mięsa. Tym razem dodałam jeszcze sos sojowy
Kuchnia domowa AniKlops można podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr 54 (11/2013). Polecam
Kuchnia domowa Ani