wołowina - 6415 przepisów (strona:356/428)

MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 270

W tych mielonych znajdziemy 100% mięsa ... w mięsie :)  Nie ma w nich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki

Walijskie Pichcenie
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 131

Ale Meksyk ! Zupa meksykańska ! Mam kilka uzależnień i wiecie też, że do jednego z nich należą zupy ;) bardzo trudno przekonać mężczyznę do ich

Kitchens Alphabet
Tatar wołowy. 298

Tatar to rewelacyjna przystawka przygotowana z mielonego lub siekanego mięsa, najlepiej z polędwicy. Przede wszystkim mięso powinno być świeże i to samo dotyczy jajek. Dlatego

Smaki Edyty
Sałatka z wolowiną. 139

Ta sałatka zniewala smakiem i kolorami.  Połączenie wszystkich składników pieści kubki smakowe. Lekki, świeży z odrobiną ostrości i słodko - kwaśny dresing idealnie pasuję do ciężkiej

Malinowe Pocałunki
Stek z sezonowanej wołowiny 175

Większość z nas doskonale wie, że świeże  i najlepsze mięso to te niedługo po uboju.  One zawsze jest najsmaczniejsze.  Jednak inaczej ma się

Malinowe Pocałunki
Hamburgery wołowe z domowymi bułkami z olejem rzepakowym. 124

Dziś nie będę rozpisywała się na temat jakie to pyszne, jakie rewelacyjne. Prawdziwego hamburgera zachwalać nie trzeba. Kluczem do sukcesu jest bułka. Można oczywiście użyć gotowych

Malinowe Pocałunki
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 221

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Klasyczne burgery w wersji mini 163

Uff, troszkę mnie tu nie było :) A to wszystko przez brak kabelka do aparatu. Na szczęście już się odnalazł i teraz czas nadrobić zaległości. Zacznę od

My Culinary Art
Policzki wołowe po burgundzku 230

Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tournedos z białą rzodkwią. 138

Wykwintne danie na świąteczny obiad można przyrządzić w pół godziny, a jeżeli mamy wprawę ,to przygotowanie zajmie 10min i gotowanie też 10 min. Tournedos przygotowuje się

Kulinarny karnet Christophera
Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 142

Na 4 porcje : 1 kg polędwicy środkowej ( bez ogona i głowy ) Marynata : ½ łyżeczki  tymianek, rozmaryn, Kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 ziarenka  ziela angielskiego 2

Kulinarny karnet Christophera
Pieczeń z rostbefu na różowo. 108

Podam dwa przepisy  publikowane na stronie kuchnia+, świetnego mistrza kuchni Adama  Chrząstowskiego. Oba dwa są sprawdzone przeze mnie i są na prawdę dobre. Przepis

Kulinarny karnet Christophera
T - Bone stek. 105

Angielska nazwa steku pochodzi od kości w kształcie litery T. Przygotowanie takiego steku jest bardzo proste, chociaż przepisów jest bardzo dużo. Stek wyjąć z lodówki i

Kulinarny karnet Christophera
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową. 144

Beef tongue with horseradish sauce and lemon jam. Z ozorami jest tak. Większość  ich nie jada, nawet nie wie czy jest dobry albo niesmaczny i

Kulinarny karnet Christophera
Gicz wołowa z warzywami. 116

Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania