W tych mielonych znajdziemy 100% mięsa ... w mięsie :) Nie ma w nich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki
Walijskie PichcenieAle Meksyk ! Zupa meksykańska ! Mam kilka uzależnień i wiecie też, że do jednego z nich należą zupy ;) bardzo trudno przekonać mężczyznę do ich
Kitchens AlphabetTatar to rewelacyjna przystawka przygotowana z mielonego lub siekanego mięsa, najlepiej z polędwicy. Przede wszystkim mięso powinno być świeże i to samo dotyczy jajek. Dlatego
Smaki EdytyTa sałatka zniewala smakiem i kolorami. Połączenie wszystkich składników pieści kubki smakowe. Lekki, świeży z odrobiną ostrości i słodko - kwaśny dresing idealnie pasuję do ciężkiej
Malinowe PocałunkiWiększość z nas doskonale wie, że świeże i najlepsze mięso to te niedługo po uboju. One zawsze jest najsmaczniejsze. Jednak inaczej ma się
Malinowe PocałunkiDziś nie będę rozpisywała się na temat jakie to pyszne, jakie rewelacyjne. Prawdziwego hamburgera zachwalać nie trzeba. Kluczem do sukcesu jest bułka. Można oczywiście użyć gotowych
Malinowe PocałunkiSkładniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego
My Culinary ArtUff, troszkę mnie tu nie było :) A to wszystko przez brak kabelka do aparatu. Na szczęście już się odnalazł i teraz czas nadrobić zaległości. Zacznę od
My Culinary ArtPoliczki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę
Bernika - moj kulinarny pamietnikWykwintne danie na świąteczny obiad można przyrządzić w pół godziny, a jeżeli mamy wprawę ,to przygotowanie zajmie 10min i gotowanie też 10 min. Tournedos przygotowuje się
Kulinarny karnet ChristopheraNa 4 porcje : 1 kg polędwicy środkowej ( bez ogona i głowy ) Marynata : ½ łyżeczki tymianek, rozmaryn, Kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 ziarenka ziela angielskiego 2
Kulinarny karnet ChristopheraPodam dwa przepisy publikowane na stronie kuchnia+, świetnego mistrza kuchni Adama Chrząstowskiego. Oba dwa są sprawdzone przeze mnie i są na prawdę dobre. Przepis
Kulinarny karnet ChristopheraAngielska nazwa steku pochodzi od kości w kształcie litery T. Przygotowanie takiego steku jest bardzo proste, chociaż przepisów jest bardzo dużo. Stek wyjąć z lodówki i
Kulinarny karnet ChristopheraBeef tongue with horseradish sauce and lemon jam. Z ozorami jest tak. Większość ich nie jada, nawet nie wie czy jest dobry albo niesmaczny i
Kulinarny karnet ChristopheraBeef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy
Kulinarny karnet Christophera