My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przyznaję się, to nie ja zrobiłam to danie. Gotuję codziennie od dwudziestu lat i od czasu do czasu w weekend, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnię włoską najbardziej lubię za jej świeżość, prostotę i smak. Sorpresę polubiłam od pierwszego zrobienia. Dość proste (jednogarnkowe) włoskie danie, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" O tej potrawie nie będę dużo pisać. Sama się zaprezentuje i zareklamuje. Jeśli lubisz włoską kuchnię, na pewno pokochasz i …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi hamburgerów niech omija ten przepis. Od lat robię hamburgery w domu – bo lepsze, bo zdrowsze (bez …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjna wędlina do zrobienia w domowych warunkach. Sprawdzony przepis, zawsze wychodzi. Należy pamiętać żeby nie przedłużać czasu marynowania, bo wędlina …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chili con carne to wspaniałe, aromatyczne i proste danie. W Meksyku podobno nie przyznają się do tej potrawy, za to …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Z czym kojarzy się nam kuchnia węgierska? Oczywiście z papryką! Pieczoną, duszoną, smażoną, suszoną wędzoną, kiszoną… itd. „Madziarskie”
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Lucyna Ćwierczakiewiczowa (autorka książek kucharskich z XIX wieku) nazywała je bitymi zrazami, w mojej rodzinie to były zawsze bitki. To …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Stek New York robimy z rostbefu wołowego bez kości. Moje trzy sekrety idealnego steku wołowego to… Głównym sekretem dobrego steku
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to …
My Blueberry CornerBardzo lubię krwiste mięso, a w szczególności polędwicę. Dziś polędwica w sosie przygotowanym z musztardy i miodu. Moja polędwica jest krwista, ale jeśli ktoś lubi bardziej
Mama GotujePogoda sprzyja grillowaniu. Dzisiaj przepis na żeberka w pikantnej marynacie, które ja, ze względu na brak własnego ogrodu upiekłam w rękawie. jednak mięso zamarynowane dzień wcześniej
Czerwień i błękitUwielbiam steki. Są niesamowite! Najbardziej lubię takie średnio wysmażone, soczyste. Niebo w gębie! Dzisiaj mam dla Was propozycję na przepyszny obiad - stek i pieczone ziemniaczki.
Plate of JoySzukając ostatnio pomysłu na obiad zawędrowałam do Asi ( Kulinarne Szaleństwa Margarytki ). Byłam akurat w posiadaniu sporego kawałka schabu, na tradycyjne kotlety schabowe nie
Walijskie PichcenieSkładniki: dwa steki po 200 gram z antrykotu sól pieprz łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno dwie łyżki masła dodatki: zapiekane ziemniaczki, surówka z marchewki, natka
Mango Papaja