mojprzepisna.pl | Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Pyszne kotleciki, nie suche, nie za tłuste, idealne dla dzieci i dorosłych :). Mimo że z piekarnika, to pyszne. Takie
moj przepis naDzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka Idealna zupa na zimne dni Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo
Kuchenne WariacjeDzisiaj na blogu pożywne danie na chłodne dni. Przygotowałam pęczotto w klimacie sosu bolońskiego, do którego dodałam młodą cukinię. Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego
Czerwień i błękitfarsz: 450 g mięsa gotowanego wołowego, 200 g kaszy gryczanej, 250 g cebuli, 120 g słoniny wędzonej, 10 g grzybów suszonych (prawdziwki), sól, pieprz, 3 białka
królestwo garówSkładniki: 200 g karkówki opakowanie suszonych leśnych grzybów kilka kabanosów myśliwskich cebula czerwona i żółta kawałek boczku wędzonego łyżka śmietany kilka ząbków czosnku sól, pieprz, lubczyk
Gaździnka warzyDzisiaj pomysł na domowe danie fast food-owe - hamburgery z mięsa wołowego, podane z sałatą lodową, ogórkiem małosolnym, pomidorem i karmelizowaną czerwoną cebulą. Całość idealnie smakuje
UgotowaćPamiętacie notkę o przygotowaniu polędwicy wołowej na steki ? Jeśli posiedliście już wiedzę teoretyczną to najwyższy czas na praktykę :) Sezon grillowy wprawdzie już za nami, ale nic
W kuchni KatieKiedy za oknem zimno jak na Syberii, śnieg jak na Uralu, a na twarzy rumieńce jak na ręcznie malowanej matrioszce wystawionej na sprzedaż na Placu Czerwonym
GRUBY WAŁEKDzisiaj propozycja, która może nie do końca mieści się w naszych kryteriach „przepisu na szybki” obiad, ale z racji łatwo dostępnych składników i mimo wszystko niezbyt
Kulinarna PokusaTo moja pierwsze spotkanie z solą peklową. Ale jakież udane! Nie sądziłam, że taki domowy schab marynowany w soli peklowej jest tak pyszny. Część zjedliśmy na
Kuchnia domowa AniKiełbasa „Tuchowska” , wędzona, podsuszana Kolejne wyroby masarskie ..to było nieuniknione , co jak ,co ale wyrób własnych wędlin wciąga lepiej niż odkurzacz " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyOj, napracowałem się przy tym obiedzie, ale było warto. Mięso marynowało się w lodówce dwa dni, a ja nie mogłem się doczekać. Ale warto było czekać
Wyprawy kulinarneStir fry to pochodząca z Chin technika gotowania, w której produkty wchodzące w skład dania smażone są na mocno rozgrzanym oleju i często mieszane. Składniki w
Smakowity Blog KulinarnyTen gulasz to miła odmiana od klasycznych, mocno zawiesistych wersji z tłustym, śmietanowym sosem. Jest lekki i ożywczy, a przez użycie ciecierzycy — bardzo sycący i dodatkowo
Karo in the KitchenBitki wołowe w sosie to pomysł na tradycyjny, polski, domowy obiad. Przyznam, że jako dziecko nie przepadałam za bitkami – teraz duszone mięso w aromatycznym sosie
Poezja smaku