Każdy z nas ma w rodzinie, czasami pod wspólnym dachem, seniorów. Rodziców, Dziadków lub innych krewnych w podeszłym wieku. Warto zastanowić się czy potrawy, które gotujemy
Smaczna PyzaDo przygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i
Czerwień i błękitKultowa kanapka Ameryki! Nazwa mówi sama za siebie, nie da się zjeść Jasia Flejtucha elegancko, bankowo coś wypadnie, na 100% się ubrudzisz, będziesz wyglądać jak jedna
Kuchnia bezglutenowa LoliTaka pieczeń to u nas rzadkość, ale to niestety sprawka cen mięsa, że pozwalamy sobie na nią tylko raz na jakiś dość długi czas. Tym razem
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo lubię wszelkie mięsa z dodatkiem owoców. Ta wersja schabu bardzo przypadła mi do gustu. W środku jest szynka dojrzewająca, gruszka, ser z niebieską pleśnią, a
Czerwień i błękitTo kolejna propozycja kanapki z pastrami. Tego typu kanapki są bardzo treściwe i u mnie pojawiają się na obiad. Taki lepszy "fast food". Przegryzanie takiej kanapki
Blondynka GotujeSmażenia steków bardzo długo się bałam. W sumie niepotrzebnie, bo to kilka minut, dynamicznych minut. Nie jestem specjalistą w temacie steków, ale dobry stek potrafię przygotować
Blondynka GotujeChilli con carne znaczy "chilli z mięsem", i jest to bardzo popularny gulasz z Meksyku. Popularność dania nie dziwi, bo jest łatwe do wykonania
Przepisy Aleksandryantrykot 2 steaki z antrykotu, oliwa, 4 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka miodu, sok z 1/2 cytryny, gałązka rozmarynu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4 łyżki
królestwo garówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na
Marta GotujeRóżne odmiany „spaghetti z klopsikami” to skądinąd popularne tu czy ówdzie na świecie danie. Dosyć proste do przygotowania nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych i przypada do
Kulinarna PokusaCUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Na cukrowym detoksie w kąt poszły bułki, chleby, placki. Nie płaczę i nie narzekam. Burger bez bułki to też smakowitość, bo
Mam To Na WidelcuKilka dni temu pisałam o pastrami. Pokazałam jedną z kanapek jakie jadłam, kanapkę Reuben, która normalnie oczarowała mnie smakiem. Ale pastrami to nie tylko Reuben, to
Blondynka GotujeMoja pierwsza pieczeń wołowa z rostbefu była kompletną klapą. Mięso miało być rarytasem, a niestety rozczarowywało – było wypieczone i „żuwaczne”. Minęło od tamtej
Poezja smaku