Gulasz stał się ostatnio jednym z moich ulubionych dań, dziś przedstawiam Wam jego kolejną wersję - piwną, prawdziwie męską i wyśmienitą! :) Nie byłam fanką gulaszu do czasu
Cooking MonsterSkładniki: 800 g karkówki 2 papryki w różnych kolorach opakowanie pomidorków śliwkowych 250 g małych pieczarek 1 młoda cukinia 2-3 łyżki oleju oraz przyprawy: słodka
Czerwień i błękitZrobiło się trochę chłodniej więc mogłam ugotować garnek porządnej, treściwej zupy . Żeby nie tracić czasu na dwudaniowy obiad zrobiłam go w jednym garnku czyli zupa jest
Smaczna PyzaPszenne tortille wypełnione mięsno-warzywnym sosem chili con carne, ugotowanym na sypko ryżem i tartym serem, a następnie podsmażone na chrupiąco na minimalnej ilości oleju. Podałam
cool and mintySzukacie przebojowej sałatki na imprezy, szczególnie teraz latem gdy urządza się grille i pikniki? Jeśli tak to polecam idealną sałatkę zwana sałatką króla imprez. Dlaczego? Chyba
Bernika - moj kulinarny pamietnikWiecie co jest wspólną cechą dań narodowych? Większość z nich wywodzi się z uboższych warstw społecznych, które obiady gotowały z ogólnodostępnych składników. To właśnie taniemu gotowaniu
Proste-przepisy.plDzisiaj kuchnia indyjska. Zapraszam na pyszne, akroamatyczne kofty w curry. Kofty to klosiki mięsne w kuchni Bliskiego Wschodu, Bałkanów i Azji Środkowej kuchni. Głównie wykorzystywane jest
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 2/3 szklanki zielonego groszku pół czerwonej papryki ok. 8 średnich pieczarek 150 g sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki oraz sól, pieprz, suszony czosnek, słodka
Czerwień i błękitPoliczki wołowe wymagają długiego duszenia - to mięso idealne do wolnowaru. Wystarczy trochę warzyw, pieczarki, wino i pyszne danie gotowe. Jeżeli nie macie wolnowaru, można to
Stare GaryW domu zostało Wam kilka składników, na które nie macie wielkiej ochoty, a które wypadałoby dojeść? Nie chce Wam się iść do sklepu, a w lodówce
Proste-przepisy.plDo niedawna te 'kiełbaski' były dla mnie bardzo tajemnicze. Pierwszy raz spotkałam się z nimi w przedszkolu mojej córki, gdzie często widnieją w menu. Zupełnie nie
Kuchnia domowa AniKebab ormiański jest czymś zupełnie różnym od znanych nam kebabów tureckich które w wersjach, z regóły gorszych niż lepszych, zalały nasz kraj jako przystepny i szybki
sierotka maRysia w kuchniBigos z młodej kapusty gotuję obowiązkowo kilka razy w sezonie, bo kocham młodą kapustę miłością niezmienną od wielu, wielu lat ... Niestety już później nie smakuje
Walijskie PichcenieSkładniki: 0,5 kg mięsa wołowego na gulasz 1 średnia cebula i 3 małe 3 młode marchewki 0,5 kg pieczarek 1 szklanka bulionu 1 szklanka
czarrna od kuchniPewnie wszyscy wiecie, że eintopf to nic innego jak danie jednogarnkowe, takie kulinarny misz-masz, bo wrzucasz do niego wszystko, co masz pod ręką :-)
Walijskie Pichcenie