wołowina - 6514 przepisów (strona:314/435)

Stek z pesto z koperku 157

Gorący, soczysty, krwisty STEK Z PESTO Z KOPERKU brzmi jak spełnienie najskrytszych marzeń w ten styczniowy dzień. Jego wykonanie,wbrew pozorom, jest dziecinnie

Menmagazine
Stek wołowy New York z rozmarynem 182

Męska część domowników bardzo lubi steki wołowe, więc co pewien czas goszczą one na naszym stole. Ostatnio przygotowałam New York stek, który jest z rostbefu i

Kuchcik gotuje
Szaszłyki z wołowiny 158

-1 kg mięsa wołowego mielonego -duża cebula -jajko -sos sojowy ciemny -pieprz -sól -patyczki do szaszłyków Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę

Kulinarne przemyslenia
Tatar 198

Tatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada wołowa SZWARCWALDZKA 306

Lubię klasyczne potrawy, syte polskie obiady i naturalne sosy. Fajnie czasem odświeżyć dawne przepisy dodając do nich coś nowego.  Dziś nie ma już jednego przepisu

Kuchnia PROzdrowotna
Bakłażany zapiekane z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorami 148

Bardzo często pojawia się u mnie obiad z piekarnika. Tym razem zapiekłam zgrillowane plastry bakłażana z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorem. Składniki: 1 średni bakłażan ok

Czerwień i błękit
Meksykańskie koszyczki z tortilli 291

Uff… już dawno nic nie pisałem. Co tu dużo mówić, przy nowo narodzonym dziecku czas zap****la jak przed maturą. Albo jeszcze szybciej. Nie mniej

manslogblog
Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą 225

Zimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Flaki 245

Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 łyżka przyprawy do flaków 1 łyżka majeranku 1/2

czarrna od kuchni
Policzki wołowe 249

Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól

czarrna od kuchni
Ossobuco z dynią i kurkami 180

Ossobuco to jedno z tych dań, które na myśl przywodzi upalne wakacje górzystej w Lombardii. Najbardziej znaną wersją tego dania z giczy cielęcej jest ossobuco alla

Słodki Kompromis
Rolada śląska 2554

Typowe danie kuchni śląskiej, oczywiście mowa o roladzie śląskiej wypełnionej  po brzegi kiełbasą, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim 

magiczna kuchnia Kasi