Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 100 g wędzonego boczku 1 mała czerwona papryka 100 g pieczarek 1
Moje-pitraszenieDzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem
Czerwień i błękitPIECZEŃ RZYMSKA Z GYROSEM Jak w domu przygotować idealną pieczeń rzymską na obiad - przepis krok po kroku. Pieczeń tą można przygotować z jajkami na twardo: do
Moja Książka KucharskaZapraszam na przepis na pyszny bogracz z polskim akcentem, czyli ogórkiem kiszonym. A po przepisie zajrzyjcie na fotki z moich ukochanych Bieszczadów :) Składniki: 70 dag mięsa
Kuchnia domowa AniOpis: Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Danie trochę pracochłonne, ale jednocześnie tak smaczne, że warto mu poświęcić tyle czasu. Odkąd pamiętam, odświętnie na naszym stole
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 500 g szynki wieprzowej przyprawa do wieprzowiny 6 kiełbasek śląskich 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 czerwone papryki 2 młode cukinie żółte 2 młode
Czerwień i błękitKofta to danie popularne w Turcji, na Bliskim Wschodzie oraz Bałkanach. Zazwyczaj przyrządza się ją z mięsa jagnięcego lub wołowego z dodatkiem aromatycznych przypraw jak: kumin
Kuchnia MagdaLenyCukinia faszerowana mięsem to mój koszmar z dzieciństwa. Szare mięsko, wodnista cukinia i coś, co w założeniu miało być serem, doprowadzało mnie do łez. Moja mama
ladykitchenPlacki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, paprykę
Gosia gotuje600 g wołowiny z łopatki 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżka sproszkowanych grzybków 1 puszka czerwonej fasoli smalec do smażenia sól pieprz chili
Gotowanie jest łatweJak tylko rozpoczyna się sezon na młodą kapustę, szaleję z nią w kuchni. Nigdy potem nie smakuje ona tak dobrze jak wiosną i latem. Dziś
Walijskie PichcenieDziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam
magiczna kuchnia KasiPulpeciki w sosie pomidorowym przyrządzam na przemian z mielonymi kotletami. Jest to błyskawiczne danie, które można podać z ryżem lub makaronem. Pulpeciki – klopsiki podaję nawet
codojedzeniaIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki brokuła
PodwójnaporcjaJuż od dawna zamierzałam zrobić ten rosół. Pamiętam jak byłam mała w domu mama robiła go dosyć często. Do takiego rosołu musi być mięso z kością
Kuchnia Pokoleń