Składniki: 1 kg pręgi wołowej; 2 średnie cebule; 5 suszonych grzybów; 1 litr zimnej wody; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1 czubata łyżeczka majeranku
Gospodyni MiejskaPoprawne usmażenie burgera nie jest zadaniem banalnym, godny kulinarnego amatora już z pewnością. Niejednokrotnie przesmażenie walczy z surowizną o rangę tego poprawnego, podczas gdy ani jedno
Słodki KompromisŚwietnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem na zimowe chłody. Uwielbiane przez jednych, a odtrącane przez innych, flaczki wołowe tak jak większość podrobów wymagają
Kuchcik gotujeOdwilż pełną gębą! Na osiedlowych łączkach, przy okazji spaceru, można zostawić za sobą buty w grząskim błocie. Przenikliwy, porywisty wiatr miota moimi włosami we wszystkie strony
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTe pierogi to idealne danie które może powstać kiedy gotujesz rosół. Możesz je zrobić tego samego dnia lub dnia następnego po ugotowaniu domowego rosołu, dzięki temu
nietylkopasta.plWołowina z warzywami. Ta potrawa często przewija się w waszych komentarzach z prośbą o przepis. Wołowina z warzywami to
kuron.com.plDziś proponuję coś w stylu azjatyckim. Szybki makaron udon smażony z wołowiną, papryką, brokułami, grzybami i groszkiem cukrowym w pysznym sosie zachwyci wszystkich! Poza tym, jest
karmelowyPulpety lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron
PichceniomaniaDziś proponuję bardzo sycący i pyszny kapuśniak z mięsem i grzybami, który na pewno zaspokoi głód całej rodziny. Dzięki dodatkowi pomidorów, groszku i chilli nabiera charakteru
karmelowyGulasz z piekarnika to idealne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Wystarczy jedynie zamarynować mięso wieczorem, a następnego dnia podsmażyć je , aby zamknąć w środku
Walijskie PichcenieDzisiaj nieco odchudzona wersja zapiekanki chłopskiej. Normalnie tworząc takie danie, pomimo procesu pieczenia, i tak większość składników najpierw trafiłoby na patelnię. Oczywiście to dodatkowe kalorie no
PichceniomaniaSkładniki: 700 g wołowiny pieczeniowej, bez kości (u mnie udziec wołowy); 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżka chrzanu (ze słoiczka
Gospodyni MiejskaKuchnia japońska kojarzy się głównie z sushi, a tak naprawdę jest ona niezwykle bogata oraz zróżnicowana i należy do bardzo wykwintnych - jest to uczta nie tylko
Kuchnia MagdaLenyStek wołowy po filipińsku z laurową cebulą i sosem z limonki na bazie sosu sojowego to zupełnie inne spojrzenie na steki. Stek wołowy po filipińsku jest
Pociąg Do KuchniDanie to zrobiłam dzisiaj i ku mojemu zadowoleniu wyszło pyszne. Sos śmietanowo serowy, mięsko mielone, chrupiący młody groszek. Polecam. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Cebulę obrać
Kuchnia Pokoleń