W niedzielę na obiad robiłam roladę. Pierwszy raz robiłam mięso w takiej wersji. Nie wiedziałam, że to takie proste! Na ciepło można zjeść do obiadu, a
Kuchnia domowa AniWątróbka cielęca to dość wdzięczny składnik, który nie musi być trudny, ani czasochłonny w przyrządzeniu. Często podawana jest z wytrawnymi, czy wręcz nieco kwaśnymi dodatkami, smażona
Kulinarna PokusaKiedy szykowałam TEN wołowy klops z jalapeño i wędzonym serem doskonale wiedziałam, że nie zjemy na raz całego i będzie go trzeba odgrzewać. Nazajutrz upiekłam więc
Karo in the KitchenMięciutkie, delikatne klopsiki w mocno warzywnym sosie. Do sosu możemy dorzucić wszystkie nasze ulubione warzywa. Im warzyw więcej, tym sos będzie treściwszy, smaczniejszy i bardziej
Walijskie PichcenieŁosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pad Thai z kurczakiem to danie wywodzące się z kuchni tajskiej. To makaron smażony z kurczakiem z dodatkiem jajka i kiełek fasoli mung. Przygotowanie jest niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasami lubię kombinować z mięsem, które zazwyczaj omijamy w sklepie. Policzki wołowe wpadły mi w oko i pomyślałam o nich w sosie grzybowym. No i zrobiłam
LatosiowydomDziś przedstawiam danie idealne na szybki obiad w zabieganym tygodniu. W moim domu ziemniaki i zamrożony w czeluściach zamrażarki stek jest zawsze, więc pewnego pewnego dnia
karmelowyInternet skrywa wiele ciekawy przepisów, a specjalistką w ich wyszukiwaniu jest Madzia :) Tym razem postanowiliśmy przygotować szybką – bo można ją przygotować w 25 minut zupę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy rosół to danie często kojarzone z rodzinnym domem. Podawany jest z kluskami ziemniaczanymi, makaronem wstążki lub nitki zależnie od regionu. Rosół każdy potrafi zrobić, główna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bigos cygański , czyli inaczej klopsiki po cygańsku w pysznym sosie pomidorowym z duszonymi warzywami. Danie to, podobnie jak tradycyjny bigos , smakuje coraz lepiej z każdym dniem
Kulinarne PrzebojeKiedy szykowałam TEN wołowy klops z jalapeño i wędzonym serem doskonale wiedziałam, że nie zjemy na raz całego i będzie go trzeba odgrzewać. Nazajutrz upiekłam więc
Karo in the KitchenKrokiety z mięsem i warzywami, to danie które najczęściej pojawia się u mnie w kolejnym dniu po gotowaniu rosołu lub innej zupy na mięsnym wywarze. Jest
cool and mintySkładniki 1/2 kg flaczków wołowych blanszowanych marchewka, pietruszka cebula sól, pieprz listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego majeranek przyprawa do zup maggi Zasmażka 2-3 łyżki
Gaździnka warzy