wołowina - 6514 przepisów (strona:295/435)

Ropa vieja czyli kubańska szarpana wołowina 115

Wiecie że już jestem prawie uzależniona od wolnowaru? No tak, każdy ma jakąś słabość kulinarną, a moją jest wolnowar i staram się go wykorzystywać w różnej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekane gołąbki z wołowiną, kaszą gryczaną i borowikami 142

Nawet gołąbki mogą być daniem podanym na elegancką kolację czy obiad. Dziś gołąbki z borowikami, wołowiną i kaszą gryczaną, zapiekane w sosie grzybowym.  Porcja ok

Niezły Młynek
Szybki stek z sosem kurkowym / Easy steak with chanterelle sauce 156

Kurek teraz zatrzęsienie, korzystajmy ile się da bo są przepyszne. Dziś proponuję je w aromatycznym sosie na winie ze śmietanką i ziołami, który cudownie pasuje do

karmelowy
Burger z mozzarellą i kotletem mięsnym smażonym w kabaczku 148

Burgery inspirowane kuchnią włoską ze smakami lata - dojrzałymi, pachnącymi słońcem pomidorami i sosem czosnkowym.

Przepisy Kulinarne
Moussaka 117

Moussaka to grecka bakłażanowo-mięsna zapiekanka. Dodatek pysznego, kremowego beszamelu oraz aromatycznych przypraw robi z tej zwykłej zapiekanki, danie pyszne i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł

My Blueberry Corner
Pieczona karkówka i sos do pieczonej karkówki 283

Sos do pieczonego mięsa jest bardzo prosty do zrobienia. Jak piekę karkówkę w rękawie, to otrzymany przy pieczeniu sok, który puściło mięso zamieniam na sos :-) Składniki

Kuchnia domowa Ani
TATAR WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 318

Tatar wołowy to klasyka gatunku i przyznam szczerze, że nie wiem czemu jeszcze nie pojawił się na moim blogu. U osób na dietach LCHF stanowi pełnowartościowy

Ola la LCHF
Burgery teriyaki / Teriyaki burgers 156

Składniki: (4 porcje) 500 g. antrykotu wołowego 1 mała cebula świeżo mielony czarny pieprz odrobina soli 4 bułki 1 pomidor kilka liści ulubionej sałaty 4 łyżeczki

Delicious Place
Bogracz – bográcsgulyás – gulasz z kociołka 140

W okresie PRLu bardzo popularny w restauracjach    był    bogracz – gulasz podawany, w lepszych restauracjach w „kociołkach” zawieszonych nad „paleniskiem”, w pozostałych w

królestwo garów
Gulasz cielęcy w białym sosie koperkowym 199

Składniki ( 2 porcje): 500 gr mięsa z udźca cielęcego 1 duża cebula pęczek koperku łyżka oliwi z oliwek 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 178

Witajcie! Po baardzo długiej przerwie powracam do Was z nowymi przepisami, które są odpowiednie nie tylko dla osób nie jedzących glutenu i laktozy , ale przede wszystkim

My Culinary Art
Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków 159

Po ostatnich słodkościach na blogu, dziś kawał dobrego mięsa! Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków :) MNIAM! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Sos bolognese 130

Łatwy do zrobienia, smaczny i bardzo sycący włoski sos bolognese. Można go wykorzystać do przygotowania lazanii lub podać z makaronem na obiad. Prawdziwy sos bolognese ma

Kuchcik gotuje
Marokańskie klopsy z wolnowaru 259

Uwielbiam mój wolnowar i gdy tylko mogę to robię z niego co się tylko da. Ostatnio na instagramie trafiłam na przepis na super proste w przygotowaniu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini burgery 230

Składniki: bułki: 25 dkg mąki 150 ml mleka 2 dkg drożdży 2,5 dkg masła 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko kotlety: 40 dkg

czarrna od kuchni