Wiecie że już jestem prawie uzależniona od wolnowaru? No tak, każdy ma jakąś słabość kulinarną, a moją jest wolnowar i staram się go wykorzystywać w różnej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNawet gołąbki mogą być daniem podanym na elegancką kolację czy obiad. Dziś gołąbki z borowikami, wołowiną i kaszą gryczaną, zapiekane w sosie grzybowym. Porcja ok
Niezły MłynekKurek teraz zatrzęsienie, korzystajmy ile się da bo są przepyszne. Dziś proponuję je w aromatycznym sosie na winie ze śmietanką i ziołami, który cudownie pasuje do
karmelowyBurgery inspirowane kuchnią włoską ze smakami lata - dojrzałymi, pachnącymi słońcem pomidorami i sosem czosnkowym.
Przepisy KulinarneMoussaka to grecka bakłażanowo-mięsna zapiekanka. Dodatek pysznego, kremowego beszamelu oraz aromatycznych przypraw robi z tej zwykłej zapiekanki, danie pyszne i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł
My Blueberry CornerSos do pieczonego mięsa jest bardzo prosty do zrobienia. Jak piekę karkówkę w rękawie, to otrzymany przy pieczeniu sok, który puściło mięso zamieniam na sos :-) Składniki
Kuchnia domowa AniTatar wołowy to klasyka gatunku i przyznam szczerze, że nie wiem czemu jeszcze nie pojawił się na moim blogu. U osób na dietach LCHF stanowi pełnowartościowy
Ola la LCHFSkładniki: (4 porcje) 500 g. antrykotu wołowego 1 mała cebula świeżo mielony czarny pieprz odrobina soli 4 bułki 1 pomidor kilka liści ulubionej sałaty 4 łyżeczki
Delicious PlaceW okresie PRLu bardzo popularny w restauracjach był bogracz – gulasz podawany, w lepszych restauracjach w „kociołkach” zawieszonych nad „paleniskiem”, w pozostałych w
królestwo garówSkładniki ( 2 porcje): 500 gr mięsa z udźca cielęcego 1 duża cebula pęczek koperku łyżka oliwi z oliwek 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWitajcie! Po baardzo długiej przerwie powracam do Was z nowymi przepisami, które są odpowiednie nie tylko dla osób nie jedzących glutenu i laktozy , ale przede wszystkim
My Culinary ArtPo ostatnich słodkościach na blogu, dziś kawał dobrego mięsa! Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków :) MNIAM! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŁatwy do zrobienia, smaczny i bardzo sycący włoski sos bolognese. Można go wykorzystać do przygotowania lazanii lub podać z makaronem na obiad. Prawdziwy sos bolognese ma
Kuchcik gotujeUwielbiam mój wolnowar i gdy tylko mogę to robię z niego co się tylko da. Ostatnio na instagramie trafiłam na przepis na super proste w przygotowaniu
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: bułki: 25 dkg mąki 150 ml mleka 2 dkg drożdży 2,5 dkg masła 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko kotlety: 40 dkg
czarrna od kuchni