Ach, co to był za grill! Niedawno, całkiem przypadkowo, znalazłam bardzo intrygujący przepis na herbacianą marynatę do steków z grilla. Jako, że w domu u nas
Smaki Na TalerzuTradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyTradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyWczoraj na blogu pojawił się przepis na wytrawną salsę z mango , która rewelacyjnie podkręca smak każdego dania, zwłaszcza potrawom mięsnym i rybnym np. owocom morza.
La grande e la piccola cuocaWołowina po mongolsku to danie aromatyczne, sycące i bardzo smaczne. O tym daniu usłyszałam w jednym z programów (Food Factory … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Wołowina
My Blueberry CornerOstatnio naszła mnie ogromna ochota na stek z wołowiny. Kupiłam ładny kawałek mięsa i postanowiłam spróbować swoich sił w odpowiednim jego przygotowaniu. Skorzystałam z metody jaką
Codzienne GotowaniePieczony rostbef z sałatką z buraków z truskawkami i majonezem bazyliowym przygotowaliśmy pod okiem Agaty Wojdy, podczas warsztatów zorganizowanych przez Niemiecki Instytut Wina
królestwo garówDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bulion wołowy wykorzystuję jako bazę do zup i sosów. Często dzielę go na porcje i zamrażam. Z mięsa po bulionie robię pierogi lub paszteciki. Składniki: 700
Smak mojego domuSezon na szparagi dobiega końca, postanowiliśmy przygotować szparagi w szynce z sosem chrzanowym. Pyszna i lekka kolacja do przygotowania w kilka minut. Sprawdź, wszystkie potrzebne składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mielone wołowe , faszerowane pieczarkami z mozzarellą Pyszne mielone wołowe nadziewane pieczarkami i kremową mozzarellą , niewiele jest rzeczy lepszych od tego dania Oczywiście jako uzupełnienie warto podać
Ogrodnik w podróżyJeśli lubicie pierogi, zachęcam Was do zrobienia pierogów z mięsem wołowym. Składniki na ciasto (na około 70 pierogów): 500 g mąki 2 łyżki oleju około
Smak mojego domuSkładniki ( 2 porcje): 2 garście suszonych leśnych grzybów 500 g wołowiny na gulasz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 1 kostka rosołowa koperek 1
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKarkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Stek po azjatycku to ulubione danie moje i moich bliskich. Jak to się czasem zdarza, potrawa powstała po prostu z … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner