Składniki: 500 gr udźca wołowego 1 duża marchewka 1 cebula kilka suszonych owoców jałowca ziele angielskie liście laurowe sól pieprz łyżka mąki łyżka masła leśnych grzybów dwie garści suszonych olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w cienkie paski grzyby przełóż do drugiej miski i zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut marchewkę obierz i pokrój w kostkę cebulę obierz i posiekaj drobno na patelni rozgrzej olej i przełóż na nią mięso obsmaż nie na mocnym ogniu, a następnie przełóż je do garnka na...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.