Jedną z rzeczy, które najbardziej lubię w kuchni jest sezonowość. To, jak zmieniają się kolory, struktury, a tym samym zawartość naszych misek i talerzy w ciągu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaObiad na zakończenie cukiniowego sezonu – prosty, świeży, sycący i pyszny. Makaron z cukinii jest szybki do przygotowania, pełny błonnika, soczysty i lekki. Steki w tym zestawie
Karo in the KitchenSkładniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną
stajnia gołębie od kuchniNie da się nic ukryć jestem ze słodyczy najbardziej lubię steki:) Cały sekret idealnego stęka polega na tym, żeby idealnym grillowaniu lub usmażeniu, wydobyć najlepszy smak
Kulinarne pyszności MolkiNasza wycieczka po Włoszech trwa. Ostatnio zatrzymaliśmy się w Parmie, gdzie poznaliśmy dwa włoskie, najbardziej znane produkty, które królują na włoskich stołach – Prosciutto di Parma
Ostra na SłodkoInspiracją do tej potrawy był przepis Danusi z bloga Co mi w duszy gra na udka drobiowe duszone z marchewką i fasolką. Pomyślałam, że
Walijskie PichcenieSkładniki (na 4 osoby): 1/2 kg flaków wołowych obgotowanych 200g cieciorki 2 spore pomidory 1 nóżka wieprzowa 2 kawałki kaszanki 1 kawałek chorizo (od biedy może
stajnia gołębie od kuchniJesień to pora, gdy dojrzewają dynie. Warto więc przygotować świeżą i aromatyczną zupę dyniową. Ja polecam Wam krem z dyni z mleczkiem kokosowym na ostro.
Życie zaczyna się w kuchniDziś prezentuję doskonały pomysł na śniadanie, lunch a nawet kolację. Pyszna i sycąca kanapka z soczystym stekiem, cudownymi balsamicznymi pieczarkami, serem żółtym Maasdamer od Hochland i
karmelowySkładniki: (na 4 porcje) - ryż basmati – 2 woreczki (200 g) - mięso mielone wołowe (400 g) - warzywa na patelnię – ½ opakowania (220 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Ryż
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWołowina to mięso, które według mnie jest niedoceniane w polskiej kuchni. Nie ukrywam, że ostatnimi czasy przejadłam się drobiem, dlatego próbuje eksperymentować z innymi rodzajami mięsa
UgotowaćSkładniki: 1 kg wołowiny 1 kubek posiekanej w piórka cebuli 2 łyżki pasty z imbiru (zblendowany imbir z odrobiną wody i soli) 1 łyżka pasty z
stajnia gołębie od kuchniDziś przedstawiam coś wyjątkowego i absolutnie przepysznego. Tosty z mięsnym nadzieniem z cebulką, w pikantnym sosie pomidorowym i ciągnącym się żółtym serem, z pewnością zachwycą całą
karmelowyPapryki faszerowane to obowiązkowa pozycja wakacyjna w mojej kuchni. Do farszu dodałam pomidory malinowe, które latem smakują niebiańsko. U Ani znajdziecie bardzo smakowity przepis na faszerowane
Czerwień i błękitSkładniki: 600 g karkówki wieprzowej 200 g świeżych kurek 3-4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony czarny pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, zioła prowansalskie 3
Czerwień i błękit