Pasztet domowy można zrobić niemal z każdego rodzaju mięsa. Możesz wykorzystać do niego ugotowane mięsa z rosołu, lub kupić mięsa podane poniżej w przepisie i zrobić
nietylkopasta.plJedno z moich ulubionych dań obiadowych ... 💚 Mięciutkie pulpety zrobione z mielonej w domu łopatki, sos śmietanowy i odkopane w zamrażalniku kurki stworzyły na prawdę
Walijskie PichcenieNajczęściej gotuję większą porcję wywaru mięsno – warzywnego, (może być bazą wielu zup, sosów), i mogę go wykorzystać do innej potrawy. W czym tkwi tajemnica głębokiego
KierunekuchniaUwielbiam pierogi, a ostatnio odkryłam, że ich lepienie mnie relaksuje. To sobie nalepiłam. Z mięsem. Z mąki orkiszowej. Pycha! Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDo roladek najczęściej kupuję schab, ponieważ nie jest tak delikatny przy rozbijaniu jak filety z kurczaka. Co prawda dłużej się dusi w sosie, ale wówczas jest
Czerwień i błękitDziś przedstawiam coś obłędnie pysznego. Jakiś czas temu zobaczyłam na fejsie filmik z przygotowaniem tego dania ze strony Tasty , i poczułam, że muszę to zrobić. W
karmelowyDziś trochę przeniosłam się w czasie o jakieś dziewiętnaście lat. Młody wtedy był taki malutki, a ja w kuchennych powijakach, na etapie sosów z torebki. Internety
Blondynka GotujeWęgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa Rozgrzewająca, gęsta i pożywna zupa, idealna na chłodne dni. Im częściej odgrzewana tym lepiej smakuje Składniki: 400g wołowiny na
Blog z ApetytemKochani, nie da się ukryć, iż mróz za oknem doprowadza nas wszystkich do wielkiego lenistwa ( a także szału!) i jedyne o czym marzymy po powrocie
Symfonia SmakówWołowina to mięso, które sobie cenię, wymaga ono sporo cierpliwości i czasu, aby odpowiednio je przyrządzić. Dziś zapraszam Cię na gulasz z wołowiny. Składniki: 500 g
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWołowina w daniach stir fry to mój ulubiony sposób na zjedzenie tego mięsa w formie innej niż steki. Komponuje się z każdym smakiem i aromatem – przyjmie
Karo in the KitchenMąż zachciewajka kupił sobie steaka, ale nie byle jakiego tylko t-bona. A ja biedny żuczek musiałam mu tego steaka przygotować. Walka była nierówna, bo nigdy
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj coś dla mięsożerców Wołowina zapiekana z pieczarkami, z dodatkiem wina, śmietanki i dużej ilości roztopionego sera, doskonale sprawdzi się na obiad w towarzystwie puree ziemniaczanego
karmelowyBULION WOŁOWY Nie od dziś wiadomo, że tajemnicą wyjątkowego smaku mocnego bulionu tkwi w jego długim i wolnym gotowaniu. W miarę coraz dalszego gotowania smak bulionu
Moja Książka KucharskaWarzywna zapiekanka z mięsem mielonym to wspaniały pomysł na obiad! Mimo tego, że ma w sobie ser, śmietanę i mięso jest bardzo lekka. Po jej zjedzeniu
Kuchnia Bazylii