Dziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Obłędne i rozgrzewające leczo z pikantnym chorizo, rozpływającą się w ustach wołowiną i warzywami
karmelowySkładniki: 2 plastry wołowiny 20 dkg boczniaków włoszczyzna: 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szalotki 2 łyżeczki zielonego pieprzy z
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1
Moje-pitraszenieBitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest
Dieta bez mlekaOzorkowego tematu ciąg dalszy bo skoro już ugotowałam ozora to trzeba go jakoś podać. Zawsze lubiłam gotowane mięso z rosołu więc z ozorkiem nie mam problemu
Smaczna PyzaGulasz z soczewicy i mielonego mięsa to pyszne danie pochodzące z irańskiej kuchni. Znacie już ten przepis , ale dzisiaj proponuję wersję z mielonym mięsem. Przepadam za
codojedzeniaNajczęściej kiedy mamy ochotę na steki kupujemy je odpowiednio wcześniej – żeby zdobyć dobre, sezonowane mięso albo ładne, równe kotlety. Czasami zdarza się, że w sklepie zostają
Karo in the KitchenDziś przedstawiam coś dla fanów soczystych i rozpływających się w ustach steków. Przygotowanie dobrego steka to wcale nie jest taka skomplikowana sprawa. Sekret tkwi tylko w
karmelowyOzory to niedoceniana część tuszy, wołowej lub wieprzowej. Zalicza się je do tzw. Piątej Ćwiartki czyli podrobów , a te przez wiele osób uważane są za coś
Smaczna PyzaDzisiaj danie dla głodomorów. Do przygotowania tego dania wykorzystałam gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona w
Czerwień i błękitJak ja lubię policzki wołowe ! Dobrze uduszone są mięciutkie i kleiste. Zawierają dużo kolagenu i takie starsze panie jak ja powinny mieć je w swojej diecie
Smaczna PyzaBardzo lubię świeże śliwki w wytrawnych daniach. Dodaję je do różnych mięs, najczęściej jednak do wieprzowiny. Dzisiaj przepis na szaszłyki z karkówką oraz kiełbasą, czerwoną cebulą
Czerwień i błękitWyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 100 g wędzonego boczku 1 mała czerwona papryka 100 g pieczarek 1
Moje-pitraszenieDzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem
Czerwień i błękit