Placki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, paprykę
Gosia gotuje600 g wołowiny z łopatki 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżka sproszkowanych grzybków 1 puszka czerwonej fasoli smalec do smażenia sól pieprz chili
Gotowanie jest łatweJak tylko rozpoczyna się sezon na młodą kapustę, szaleję z nią w kuchni. Nigdy potem nie smakuje ona tak dobrze jak wiosną i latem. Dziś
Walijskie PichcenieDziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam
magiczna kuchnia KasiPulpeciki w sosie pomidorowym przyrządzam na przemian z mielonymi kotletami. Jest to błyskawiczne danie, które można podać z ryżem lub makaronem. Pulpeciki – klopsiki podaję nawet
codojedzeniaIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki brokuła
PodwójnaporcjaJuż od dawna zamierzałam zrobić ten rosół. Pamiętam jak byłam mała w domu mama robiła go dosyć często. Do takiego rosołu musi być mięso z kością
Kuchnia PokoleńOd jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu
slodkokwasnaplBavette to część łaty wołowej. Delikatne, jędrne oraz miękkie mięso, które nie tylko wybornie smakuje ale i świetnie się prezentuje. Smażenie nie trwa długo, więc jeżeli
Programista w kuchniSkładniki: 2 policzki wołowe (ok. 1/2 kg) 1 cebula 30 dkg boczniaków Vegeta do mięs obsypka maspolanka 1 łyżka maggi 1 łyżka soku z cytryny mąka
czarrna od kuchniDzisiaj sezonowa cukinia w towarzystwie mięsa wieprzowego i papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1
Kuchnia domowa AniW końcu udało się usiąść i coś napisać. A uwierzcie, że po 3 tygodniach urlopu nie jest to wcale takie łatwe. Ba, nawet udało się coś
slodkokwasnaplPlacek z kapustą i mięsem można podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdził się jako jedna z potraw na koleżeńskim spotkaniu . Wystarczy przełożyć go
Smaczna PyzaDomowe burgery miały swoje pięć minut w sieci. Była moda, był szał, było darcie szat i puszenie ogona, kto ma lepszy pomysł czy przepis na kawał
ladykitchenPolecam ten obiadek. Gotowanie z wnuczkiem to sama przyjemność. Obiadek pożegnalny Mięso wołowe pokroić w plastry. Dokładnie rozbić, doprawić z obydwu stron solą pieprzem i papryką
Kuchnia Pokoleń