To nie jest tak, że burgery nie mogą być zdrowe! Mogą być śmiało jedzone na diecie NATURHOUSE, oczywiście nie te z Mc Donalda, a takie przyrządzone
Rusty ForkNo i mamy Sylwester. Największa impreza w ciągu całego roku. Rok tego czekać. Wychodzimy na mniejsze i większe imprezy, lub zostajemy na domówkach i wtedy szykujemy
Z Majeczką w kuchniPamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do
Karo in the KitchenOd czasu do czasu, zamiast tradycyjnych burgerów wołowych, robię kotlety mielone z mięsa wołowego. Składniki: 500 gr mięsa mielonego wołowego 1 przyprawa do mięsa mielonego 1
Oka w rosole czyli KaFka gotujeJak zrobić klasyczny tatar wołowy? Ludzie dzielą się na tych, którzy tataru, czyli surowego mięsa nie wezmą do ust i na tych którzy go uwielbiają ( ja
Blog z ApetytemSałatka Big Mac Rewelacyjna sałatka, która z pewnością stanie się hitem każdej imprezy. Jest bardzo efektowna i mega smaczna, wyglądem przypomina popularnego hamburgera. Idealna na spotkanie
Blog z ApetytemNie może Wam w te Święta zabraknąć dobrych przystawek, zaserwujcie swoim gościom mięsne kulki z żurawiną, proste i bardzo aromatyczne i z nutą świąteczną :) porcja ok
Niezły MłynekBardzo często nie mając czasu na gotowanie obiady jemy na mieście. Dużą popularnością cieszy się popularny „ chińczyk „, gdzie do wyboru mamy naście potraw w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie ma nic lepszego w chłodne dni niż rozgrzewająca i sycąca zupa. Ja jestem ogromną fanką zup wszelkiego rodzaju a ta spełniła wszystkie moje wymagania. Jest
karmelowyByć może większość z Was już doskonale wie, że uwielbiam tradycyjną kuchnię i kiedy prezentuję przepisy mocno zakorzenione w historii danego miejsca- staram się aby były
PichceniomaniaOczywiście do wykonania tej potrawy nie potrzebujemy oryginalnego włoskiego makaronu penne rigate. Ja akurat taki miałam i postanowiłam go ciekawie wykorzystać, ale spokojnie możemy użyć tutaj
Walijskie PichcenieWielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia , w związku z czym zapewne i Wy niedługo zaczniecie poszukiwania świątecznych inspiracji. Dziś słodkości nie będzie, ale za to
Ostra na SłodkoSkładniki mięso wołowe sól pieprz kminek mielony olej Przygotowanie Mięso zmielić, przyprawić (porządnie) solą, pieprzem, kminkiem. Wlać odrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do
Gaździnka warzyPrzedstawiam dziś danie idealne na obiad w te chłodne dni. Pyszna i sycąca lasagne z sosem mięsno-grzybowym, beszamelem i dużą ilością mozzarelli, na koniec zawinięta
karmelowy