Dzisiejszy przepis „najprawdopodobniej” przywędrował do nas od naszych wschodnich sąsiadów, mianowicie Ukrainy. „Najprawdopodobniej” ponieważ niektóre źródła podają, że jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej
PatiGotujeKilka tygodni temu na blogu pojawił się przepis na kluski śląskie . Dzisiaj nadszedł czas na dalszą część klasycznego śląskiego obiadu, a właściwie łobiodu Z roladą śląską
PatiGotujeTa sałatka inspirowana jest meksykańskim daniem Chili Con Carne. Idealna na każdą imprezę. Jest przepyszna i wygląda fenomenalnie! Przepis znalazłam kiedyś przypadkiem na jakimś blogu, przeczytałam
PatiGotujeDzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny
PatiGotujeZapiekanka jest idealnym rozwiązaniem na obiad dla osób zabieganych i zapracowanych. Generalnie wymaga od nas wrzucenia wszystkiego do jednego naczynka i wstawienia do piekarnika. Ja uwielbiam
PatiGotujeKilka tygodni temu, jeszcze przed świętami, chwaliłam się, że dostałam od paczkę od firmy Jamar Z octu jabłkowego i kukurydzy przygotowałam sałatkę z kurczakiem w płatkach
PatiGotujeBig Mac to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się
Słodka StronaUczę się ciasta filo. Przypadło mi do gustu i usiłuję znaleźć idealne wykorzystanie, idealny kształt i konsystencję. Chodzą mi ostatnio po głowie lekko bałkańskie smaki i
PichceniomaniaPyszny i baardzo sycący krem pomidorowy z pulpecikami i mozzarellą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na zupę: 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone
My Culinary ArtCzasami są takie dni, że chcesz pójść po linii najmniejszego oporu. Zrobić szybkie bezglutenowe spaghetti, którego przygotowanie zajmuje mniej więcej tyle co ugotowanie makaronu. Wkraczasz do
Book of spellsJeżeli macie ochotę na soczystego, pełnego dodatków burgera, to znaczy,... Artykuł Burger ze szpinakiem i szparagami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEK iedyś zrobiłem dla Was makaron ryżowy ze szparagami i pieczonym łososiem . Tak Wam ten przepis się spodobał, że postanowiłem go powtórzyć w nowej odsłonie — z
Food SquareSałatka, wobec której żaden samiec nie przejdzie obojętnie. Wygłodniała samica także! A szczególnie, jeśli uwielbiają orientalne smaki. Tajska sałatka z wołowiną to danie pełne chrupiących warzyw
Poezja smakuSezon grillowy w pełni ! Oczywiście najchętniej grillujemy na świeżym powietrzu na klasycznych grillach, ale przecież nie każdy i nie zawsze ma taką możliwość. Dlatego bardzo
Kulinarne przygody GatityPogoda sprzyja, sezon grillowy rozpoczęty, nic nie stoi więc na przeszkodzie, by przygotować pyszności na świeżym powietrzu! W tym wpisie sprawdzone przepisy na grilla. Sprytna kuchnia
MarcinChef