wołowina - 6415 przepisów (strona:309/428)

Pasztet z oliwkami w kruchym cieście 157

Pamiętacie to zjawisko z czasów sesji, kiedy trza było się uczyć, ale odwlekaliście ten moment jak najdłużej się dało. Bo oczywiście sprzątać wtedy trzeba było 🙂 Ja

gotować!
Cukinia faszerowana 159

Faszerowanie cukinii to bardzo kreatywna czynność: nadzienie można bowiem skomponować z takich składników, jakie akurat zalegają nam w lodówce lub na jakie akurat mamy ochotę. Dziś

Wiszniówka
Curry pomarańczowe z wołowiną, batatem i bakłażanem 141

Dzisiaj następne danie z pastą curry pomarańczową. Nasz wymysł, bo ani to pasta żółta, ani czerwona. Naprawdę jest pomarańczowa więc i nazwa adekwatna do koloru. Curry

slodkokwasnapl
Szpinakowy mix 103

  Przepis podkradłam od sąsiadki. Wydał mi się na tyle ciekawy, że od razu go wypróbowałam. No i wpadliśmy, bo danie jest przepyszne, całkiem proste w

Szybko Tanio Smacznie
Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami 208

Pyszny i sycący gulasz wołowy z suszonymi śliwkami. Liście laurowe, jałowiec i czerwone wino podkreślają walory mięsa. Przygotowanie go wymaga trochę czasu, ale zapewniam, że warto

Oryginalny smak
Prawdziwa lasagna z sosem bolońskim i beszamelem 142

Lasagna z sosem bolońskim i beszamelem czyli najbardziej klasyczna jej wersja. Sama lasagna to po prostu specyficzny rodzaj makaronu – prostokątne duże płaty, które przekłada się

Pociąg Do Kuchni
Węgierska zupa gulaszowa (potocznie zwana -bogracz) 101

Dziś przedstawiam Wam moją wersję węgierskiej zupy gulaszowej-tym razem gotowanej w domu-ale latem "zaproszę: Was na prawdziwy Bogracz, czyli pikantną zupę gotowaną w kociołku

Kopystką po garach
Spaghetti a'la bolognese 140

Prawdziwa historia sosu bolognese-ma głębsze korzenie i o wiele dłuższe stanie przy garnku, dlatego dziś, przedstawiam Wam a'la bolognese.  SKŁADNIKI: Opakowanie makaronu spaghetti

Kopystką po garach
Rosół wołowy 127

Od lat przyzwyczajona do smaku rosołu z kury, postanowiłam zrobić wołowy. Zrobiłam i już nie wrócę do drobiowego. Wołowy, esencjonalny ze słodka nutą pieczonej cebuli. Ugotowane

Kopystką po garach
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym 155

Gotujemy rosół wołowy, zostaje nam piękny kawał mięsa, z którym nie wiemy, co zrobić. Proponuję sos chrzanowy. SKŁADNIKI: Kawał kruchego mięsa wołowego SOS: 1/4 kostki masła

Kopystką po garach
Gulasz w indyjskim stylu 142

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
Pikantny, smażony ryż po teksańsku 152

  Składniki: 400 g mielonego mięsa wołowego; 300 g białego ryżu; 1 duża cebula; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej, żółtej papryki; 1 papryczka jalapeno; 1

Gospodyni Miejska
Sałatka ze stekiem – świeża, chrupiąca i wyrazista 127

Soczysta i chrupiąca. Z serem i z mięsem, wiec świetnie się sprawdzi jako całe danie obiadowe lub lunch – syci! Dużo zieleniny, dużo koloru, feeria smaków i

Karo in the Kitchen
Fasolka po bretońsku 219

Oto moja wersja jednej z kultowych potraw polskiej kuchni. Fasolkę po bretońsku wolę z chudym mięsem wieprzowym niż z kiełbasą. A zimą to danie smakuje najbardziej

Czerwień i błękit
Tatar wołowy 114

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens 500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowane 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę

czarrna od kuchni