Bigos kochamy miłością wielką. Bigos jemy w święta i w zwykłe dni bo zawsze gotuję wielki gar i część pakuję do słoików żeby mieć go w
Smaczna PyzaPrzepis na tradycyjny polski tatar wołowy jest znany i chętnie z niego korzystamy, Inny sposób podania rekonstrukcja a w zasadzie przygotowania żółtka metodą gravlax Dodatkowych. walorów
Kulinarne pyszności MolkiKlopsiki w sosie słodko kwaśnym. Mięsne klopsiki w pysznym sosie z noodles ze słodkich batatów to moje kolejne odkrycie. Żyć nie umierać. Jedzenie cieszy, gotowanie cieszy
codojedzeniaDzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na
Niezły MłynekW miniony weekend przygotowaliśmy wspólnie z mężem danie wg przepisu znalezionego w gazetce z Biedronki. Tzn pomysłodawcą i głównym wykonawcą był mój M., moja rola natomiast
Smaki Na TalerzuGorący, soczysty, krwisty STEK Z PESTO Z KOPERKU brzmi jak spełnienie najskrytszych marzeń w ten styczniowy dzień. Jego wykonanie,wbrew pozorom, jest dziecinnie
MenmagazineMęska część domowników bardzo lubi steki wołowe, więc co pewien czas goszczą one na naszym stole. Ostatnio przygotowałam New York stek, który jest z rostbefu i
Kuchcik gotuje-1 kg mięsa wołowego mielonego -duża cebula -jajko -sos sojowy ciemny -pieprz -sól -patyczki do szaszłyków Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę
Kulinarne przemysleniaTatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubię klasyczne potrawy, syte polskie obiady i naturalne sosy. Fajnie czasem odświeżyć dawne przepisy dodając do nich coś nowego. Dziś nie ma już jednego przepisu
Kuchnia PROzdrowotnaBardzo często pojawia się u mnie obiad z piekarnika. Tym razem zapiekłam zgrillowane plastry bakłażana z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorem. Składniki: 1 średni bakłażan ok
Czerwień i błękitUff… już dawno nic nie pisałem. Co tu dużo mówić, przy nowo narodzonym dziecku czas zap****la jak przed maturą. Albo jeszcze szybciej. Nie mniej
manslogblog