Jeśli lubicie pikantnie doprawione mięso, ta wersja karkówki zadowoli Wasze podniebienia 😉 Ostra, aromatyczna, kruchutka, dzięki godzinom, które przeleżała w marynacie. Wyjęte z niej mięso możemy
Walijskie PichcenieDługo broniłam się przed pisaniem recenzji. Wynikało to z prostego faktu, iż jestem upierdliwa i czepialska, rzadko wpadam w zachwyt i mam dziwną zasadę – nie
ladykitchenPrzepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już
Raj dla PodniebieniaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNa początek oczywistość: podstawą smacznego gulaszu jest dobre mięso wołowe! Nie ma co spodziewać się cudów, jeśli mięso będzie wątpliwej jakości to choćbyśmy się najbardziej starali
Book of spellsBardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku wołowe pulpeciki z sosem z serka topionego. Proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy je zjeść z ziemniakami lub chlebem
VioletoweKucharzenieOd jakiegoś czasu wszyscy się zachwycają buddha bowl, nazwaną po polsku miseczką rozmaitości. Wiadomo, czasem mody jedzeniowe są bardzo dziwne, ale ta akurat całkiem fajnie nam
slodkokwasnaplTo najlepsza, najbardziej krucha i soczysta karkówka jaką udało mi się kiedykolwiek przygotować. Młodszy syn dwa razy prosił o dokładkę. Podałam ją z puree ziemniaczanym z
Czerwień i błękitTym razem na mojego vloga sprowadzam smak zza oceanu, a konkretnie z Nowego Jorku. Mnóstwo osób zajada się tam kanapką reuben – jej głównym elementem jest
Kuchennyviral.plSkładniki: 70 dag mięsa mielonego (szynka lub łopatka) 1 cebulka 3 ząbki czosnku 1 jajko kasza manna majeranek sól, pieprz 25-30 dag pieczarek śmietana + mąka
Kuchnia domowa AniPrzepis na mięso podsunął mi kiedyś znajomy, nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale według niego to najlepsze burgery jakie jadł Składniki (na ok. 5 średnich kotletów
rozgotowanaLubicie hamburgery, to na pewno przypadną Wam do smaku wołowe burgery z guacamole w puszystej brioszce. Jeśli już przyrządzam domowe hamburgery to oczywiście pamiętam o dodatkach
codojedzeniaDzisiaj święto pracy, więc na blogu danie, które zbyt dużo pracy nie wymaga i jest tzw. czyścicielem lodówki. Często zdarza się, że zostaje jakiś makaron z
slodkokwasnaplEmpanadas to zapiekane pierogi nadziewane najczęściej farszem mięsnym, ale nie tylko. Charakterystyczne są dla tej części świata, której obecnie poświęcamy naszą kulinarną uwagę. Występują w wielu
zadanie-gotowanieTradycyjne wołowe zrazy to obiad szczególnie popularny na Śląsku. Nie każdy ma odwagę je przyrządzać, a nie słusznie, bo nie jest to wielka filozofia. Dla tych
MarcinChef