Ozorkowego tematu ciąg dalszy bo skoro już ugotowałam ozora to trzeba go jakoś podać. Zawsze lubiłam gotowane mięso z rosołu więc z ozorkiem nie mam problemu
Smaczna PyzaGulasz z soczewicy i mielonego mięsa to pyszne danie pochodzące z irańskiej kuchni. Znacie już ten przepis , ale dzisiaj proponuję wersję z mielonym mięsem. Przepadam za
codojedzeniaNajczęściej kiedy mamy ochotę na steki kupujemy je odpowiednio wcześniej – żeby zdobyć dobre, sezonowane mięso albo ładne, równe kotlety. Czasami zdarza się, że w sklepie zostają
Karo in the KitchenDziś przedstawiam coś dla fanów soczystych i rozpływających się w ustach steków. Przygotowanie dobrego steka to wcale nie jest taka skomplikowana sprawa. Sekret tkwi tylko w
karmelowyOzory to niedoceniana część tuszy, wołowej lub wieprzowej. Zalicza się je do tzw. Piątej Ćwiartki czyli podrobów , a te przez wiele osób uważane są za coś
Smaczna PyzaDzisiaj danie dla głodomorów. Do przygotowania tego dania wykorzystałam gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona w
Czerwień i błękitJak ja lubię policzki wołowe ! Dobrze uduszone są mięciutkie i kleiste. Zawierają dużo kolagenu i takie starsze panie jak ja powinny mieć je w swojej diecie
Smaczna PyzaBardzo lubię świeże śliwki w wytrawnych daniach. Dodaję je do różnych mięs, najczęściej jednak do wieprzowiny. Dzisiaj przepis na szaszłyki z karkówką oraz kiełbasą, czerwoną cebulą
Czerwień i błękitWyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 100 g wędzonego boczku 1 mała czerwona papryka 100 g pieczarek 1
Moje-pitraszenieDzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem
Czerwień i błękitPIECZEŃ RZYMSKA Z GYROSEM Jak w domu przygotować idealną pieczeń rzymską na obiad - przepis krok po kroku. Pieczeń tą można przygotować z jajkami na twardo: do
Moja Książka KucharskaZapraszam na przepis na pyszny bogracz z polskim akcentem, czyli ogórkiem kiszonym. A po przepisie zajrzyjcie na fotki z moich ukochanych Bieszczadów :) Składniki: 70 dag mięsa
Kuchnia domowa AniOpis: Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Danie trochę pracochłonne, ale jednocześnie tak smaczne, że warto mu poświęcić tyle czasu. Odkąd pamiętam, odświętnie na naszym stole
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 500 g szynki wieprzowej przyprawa do wieprzowiny 6 kiełbasek śląskich 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 czerwone papryki 2 młode cukinie żółte 2 młode
Czerwień i błękit