wołowina - 6415 przepisów (strona:312/428)

Stek z masłem ziołowym 138

Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z mięsem 116

Mięso z rosołu czasami mrożę, i gdy uzbiera się większa porcja, przygotowuję krokiety, paszteciki lub pasty do chleba. Tym razem mięso zużyłam do farszu na pierogi

Czerwień i błękit
SZYBKA I BARDZO SMACZNA SAŁATKA ZE SCHABU 196

Do wykonania tej sałatki potrzebujemy 4-5 plastrów usmażonego schabu.  Ja wykorzystuję zazwyczaj ten od obiadu, smażę wtedy go trochę więcej i robię z niego

Walijskie Pichcenie
Gniazda makaronowe bolognese 152

Czy myśleliście już jakie przekąski przygotujecie na Sylwestra ze znajomymi czy rodziną? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu to polecam zrobić inną wersje spaghetti bolognese, czyli w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos na wędzonej golonce 150

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bigos na wędzonej golonce – aromatyczny i pyyyszny. Bigos pierwszy raz pojawił się wśród naszych przodków (około XV), w ramach …

My Blueberry Corner
Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ? 187

Cóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja smaku. Jednak ich

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czebureki - tatarskie pierogi 176

A może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wołowina na ostrrro 181

Dania na ostro rzadko goszczą na moim stole, głównie ze względu na mojego przedszkolaka ale od czasu do czasu robię coś specjalnie dla rodziców . Oto jedno

Mama z miasta
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 165

Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości

Karo in the Kitchen
Krokiety z wołowiną i pieczarkowym sosem 137

W świątecznym ferworze trzeba również coś niecoś zjeść. Proponuję łatwy i smaczny obiad , krokiety z wołowiną i pieczarkowym sosem. Krokiety z wołowiną w świątecznej odsłonie. Do

codojedzenia
Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca 252

Ryż basmati jest to rodzaj ryżu długoziarnistego, używanego głównie w Indiach i Pakistanie. Ma delikatną strukturę i charakterystyczny smak. Gotuje się go około 10 minut bez

Jaglusia
Bitki wołowe w pysznym sosie z miodem 212

Bardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko

Kuchnia Pokoleń
Kremowy placek z wołowiną i cebulą wg Jamiego 134

Weekend… to taki czas, na który naiwni rodzice czekają z utęsknieniem. Snują wizje, jak to sobie pośpią dłużej, a jak już się wyśpią, to poleniuchują

gotować!
Pierogi z mięsem 210

Kochani najlepsze na świecie pierogi robią moi rodzice:) jak z siostrą mieszkałyśmy w domu, podczas ich lepienia zawsze siedzieliśmy we czwórkę i rozmawialiśmy. U nas w

Ania i Marcin gotują
PIZZA LIBAŃSKA 129

Na przepis ten natrafiłam w jednej z książek i od razu przypadł mi do gustu. Bardzo lubię pizze - pewnie jak większość z Was 😉  Mogę jeść

Kuchnia MagdaLeny